Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

Mizeria @_@

edit, kupiłem te masło orzechowe z lidla i rzeczywiście ma 95% zawartości orzechów 0_0 bułki sie pieką w piekarniku, już wiem że bedzie goty

Edytowane przez Orzeszek
Opublikowano

Mizeria @_@

edit, kupiłem te masło orzechowe z lidla i rzeczywiście ma 95% zawartości orzechów 0_0 bułki sie pieką w piekarniku, już wiem że bedzie goty

 

To z tygodnia USA ? przejdę się zobaczyć czy jeszcze mają ale znając życie będą pustki na pułkach.

Gość Orzeszek
Opublikowano

od poniedziałku wchodzi grecki tydzien.

dziś półki były przetrzepane, wyglądało to bardziej na tydzień afrykański niż amerykański

Opublikowano

Mizeria @_@

edit, kupiłem te masło orzechowe z lidla i rzeczywiście ma 95% zawartości orzechów 0_0 bułki sie pieką w piekarniku, już wiem że bedzie goty

polecam na to maslo orzechowe naniesc warstwe jakigokolwiek kremu czekoladowego, albo posmarowac pieczywo kremem, a na to serek smietankowy np. philadelphia. nastepny dobry mix to serek smietankowy i miod, mniam, mniam.

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

ja mam bułeczki francuskie z marmoladką jagodową no i na wierzch masło orzechowe. tak mierzą mi poziom krwi w cholestelorze.

Edytowane przez Orzeszek
Gość _Be_
Opublikowano

Masło orzechowe z dżemem i serem żóltym, kiedyś zjadałem ow yeah

Opublikowano

moj brat, tak z ponad pietnascie lat temu zamawial w macu lody waniliowe i frytki. lody byly sosem do frytek  :banana:

 

ja pierwszy raz jadlem turecka kielbase czosnkowa Sucuk z wolowiny. konsystencja podobna do salami, ale nie tak bardzo wysuszona, w smaku lekko pikanta z nie znanymi mi przyprawami.

Opublikowano

yoppai21.png

Tuńczyk, łosoś, ryba maślana, awokado.

Musiałem podejść drugi raz do tego zestawu w odstępie 1 miesiąca, bo poprzednio kot kumpla usyfił mi całe sushi sierścią (stał, gapił się aż w końcu ogonem przeleciał po całym talerzu, skuhwysyn. Daję słowo, że śmiał się jak odchodził) i miałem lekkie obrzydzenie. Teraz weszło znakomicie, pyszne.

Opublikowano (edytowane)

 

 

piatnica-prasa-a4-10-ok-2--poziom-strona

 

 

 

Coś zayebistego po prostu. Pożywna i smaczna przekąska. Jadłem truskawkowy i jest miazga. No i przede wszystkim, nie jest śmieciowy jak jogurty owocowe.

Edytowane przez krupek1
Opublikowano

kolejny raz okazuje sie że od lat czytałem źle jego nick. już kiedyś ktoś miał do mnie pretensje o przkręcanie nicka, i okazuje sie że źle go czytałem od dawna

Opublikowano

bazbot- jak robiłeś?

 

sos zrobilem z 3 calych jaj, okolo 150ml slodkiej smietany i startego parmezanu.

na patelni podsmazylem boczek, nastepnie dodalem czosnek, a na koniec ugotowany makaron.

calosc podgrzalem w niskiej temperaturze ciagle mieszajac, az uzyskalem odpowiednia gestosc sosu.

doprawilem to swiezo zmielonym czarnym pieprzem i swieza bazylia.

 

ps. basbot, a nie baZbot  :teehee:

Opublikowano

polecam odpuścić bazylie, wg mnie nie pasuje do carbonary, a z jajek polecam zostawić same żółtka, i być może też mniej ich dawać niż 3

chociaż w kwestii jajek to są różne preferencje, widzialem opcje gdzie ktoś dawał z 5 żółtek i łyżke śmietany, ale jak dla mnie to wychodzi jajecznica z kluskami, ja preferuje opcje gdzie żółtko jest jedynie niewielkim dodatkiem do śmietany

Opublikowano

problem w tym, ze przepisow na carbonare jest masa. mialem akurat taki przepis, wiec go wyprobowalem, ale na nastepny raz zrobie tylo z zoltkiem i bez zielska.

na szczescie nie smakowalo na jajecznice, bo boczek, parmezan i bazylia graly pierwsze skrzypce.

 

wlasnie skonsumowalem puszke klopsikow rybnych w sosie pomidorowym.

Opublikowano (edytowane)

GVTjuGB.jpg

 

 

Penne, sosik, wołowinka, pomidorki, fix ziołowy (swoją drogą, rujnujący świetną poza tym wydajność dania - 4 zł na porcję starczającą najwyżej na 2 talerze). Mało subtelne ale kurde dobre w ciul. Kolorystycznie może mało poryw ale zapach urzeka.

Edytowane przez ogqozo
  • Plusik 1

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...