Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 19 lipca 2014 Opublikowano 19 lipca 2014 Gdzie ta rzodkiewa? Ja tam szczypior widzę. Ale wygląda bardzo apetycznie. Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 19 lipca 2014 Opublikowano 19 lipca 2014 (edytowane) Rzodkiewa starta i zmieszana z twarogiem ;P Tak samo jak nie widac miodu i musztardy w sensie ;D O szczypiorze nie wspomnialem bo to dla mnie absulotny mus do ziemniakow jako naturalny dodatek do smacznego przyozdobienia ziemniaka ;D Edytowane 19 lipca 2014 przez BoryzPL Cytuj
ogqozo 6 552 Opublikowano 19 lipca 2014 Opublikowano 19 lipca 2014 Wygląda kurde świetnie, smak trudno mi sobie wyobrazić bo nie ogarniam co to jest glazura miodowo-musztardowa, ale porcja jak dla wróbelka, co oczywiście wywołuje sugestię, że to jedzenie robione głównie do zdjęcia. Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 19 lipca 2014 Opublikowano 19 lipca 2014 (edytowane) Oqqozo, no co Ty, samego miesa jest z 30 dag no i dwie wielkie ziemniaki, zreszta w takie upaly po co komu wiecej zarcia, chyba z pol litra wody do tego dopilem. A glazura no coz, to zmieszany miod z ostra musztarda, a miod sprawia podczas smazenia ze robi sie tak jakby cienka slodko-ostra powloka na miesku A co do sugestii, to generalnie z zalozenia robie foty fajnego zarcia bo z kumplem prowadze lekka kulinarna wojenke co kto lepszego przyrzadzi. Edytowane 19 lipca 2014 przez BoryzPL Cytuj
ogqozo 6 552 Opublikowano 19 lipca 2014 Opublikowano 19 lipca 2014 Samego mięsa? To dość sporo. Jakoś na tle tych ziemniaczków tak nie wygląda. Akceptuję jako tru posiłek. Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 19 lipca 2014 Opublikowano 19 lipca 2014 Tak jak pisalem, ziemniaki duze, a jeszcze bo nacieciu i napchaniu twarogiem jeszcze wieksze sie wydaja Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 20 lipca 2014 Opublikowano 20 lipca 2014 (edytowane) ja dziś sobie zrobiłęm sałatkę skład: (kolejność odzwierciedla ilość wkładu) - pomidorki cherry - żółte i czerwone - mieszanka sałat (kopowana w paczce jako krojone i umte) - ser feta - oliwki - majonez czosnkowy kielecki - torszkę kabanosa żeby przełamać smak i dorzucić nieco mięsa - odrobina pomidorów suszonych w oleju (takie pomidory lubie raczej w opcji smażonej więc dałem jedynie kilka małych kawałków żeby nie zepsuć smaku całości) - odrobina oliwy a z oliwek - odrobina soli - coś jeszcze o czym zapomniałem.. fotka brzydka, ale to dlatego że nie lubie sałatek ogolnie, a jeszcze mniej lubie sałatki które są poprostu 2-3 składnikami leżącymi obok siebie, lubie wymieszać całość.zarazem nie planowałem zrobić zdrowego jedzenia więc majonez i ser mnie nie ruszają, z przyjemnością przyjmuje mniej zdrowe składniki całość była ok, nawet niezła, jednak taka dawka zdrowego jedzenia powoduje dziwne uczucie, chyba sie zatrułem zdrowiem, ide sie napić oleju Edytowane 20 lipca 2014 przez Yano 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 20 lipca 2014 Opublikowano 20 lipca 2014 Sałatka typu wrzuce wszystko co mam w lodówce. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 20 lipca 2014 Opublikowano 20 lipca 2014 No ale dlaczego jesteś dla niego niemiły w urodziny? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 20 lipca 2014 Opublikowano 20 lipca 2014 Sałatka typu wrzuce wszystko co mam w lodówce. no nie trafiłeś spaślaku, specjalnie byłem w sklepie i kupiłem te skałdniki własnie z myślą o sałatce Cytuj
Gość Opublikowano 20 lipca 2014 Opublikowano 20 lipca 2014 Penne, sosik, wołowinka, pomidorki, fix ziołowy (swoją drogą, rujnujący świetną poza tym wydajność dania - 4 zł na porcję starczającą najwyżej na 2 talerze). Mało subtelne ale kurde dobre w ciul. Kolorystycznie może mało poryw ale zapach urzeka. To mi przypomniało o smacznym i prostym jak cep daniu: zapiekany makaron z serem i łososiem. Makaronik jak powyżej + rozdrobniony łosoś + mieszanka startej mozzarelli, ricoty i śmietanki + kolendra (ja użuwam suszonej), czarny pieprz, pieprz cayenne + świeża bazylia. Pychota i robi się całość w pół godziny (łącznie z gotowaniem makaronu i zapiekaniem). Jak zrobię to wam cyknę fotkę. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 20 lipca 2014 Opublikowano 20 lipca 2014 (edytowane) Sałatka typu wrzuce wszystko co mam w lodówce. no nie trafiłeś spaślaku, specjalnie byłem w sklepie i kupiłem te skałdniki własnie z myślą o sałatce gruby wyzywa od spaślaków. mocne ;]]] Edytowane 20 lipca 2014 przez ragus Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 20 lipca 2014 Opublikowano 20 lipca 2014 (edytowane) Sałatka typu wrzuce wszystko co mam w lodówce. no nie trafiłeś spaślaku, specjalnie byłem w sklepie i kupiłem te skałdniki własnie z myślą o sałatce gruby wyzywa od spaślaków. mocne ;]]] Albo nie za gorąco Edytowane 20 lipca 2014 przez balon Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 20 lipca 2014 Opublikowano 20 lipca 2014 Dojadłem odgrzewane resztki makaronu z pesto i domowym sosem z papryki, cebuli, czosnku i pomidorów doprawianym przyprawą kajuńską i ziołami. Odgrzewanki z poprzedniego dnia mają jakimś cudem +20 do smaku. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 20 lipca 2014 Opublikowano 20 lipca 2014 Sałatka typu wrzuce wszystko co mam w lodówce. no nie trafiłeś spaślaku, specjalnie byłem w sklepie i kupiłem te skałdniki własnie z myślą o sałatce gruby wyzywa od spaślaków. mocne ;]]] podobno bluber ważył 120kg, moja maxymalna waga kiedykolwiek to 75kg Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 20 lipca 2014 Opublikowano 20 lipca 2014 Bartek na oko waży teraz koło 70 +/- 5 na brodę i jej zawartość. Dieta z korzonków i aloesowego piwa robi swoje. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 20 lipca 2014 Opublikowano 20 lipca 2014 No ale bluber jest wysoki i trudno żeby ważył poniżej 8 dych. Ty jesteś niziutki i te 75 kg trochę grubaśnie się prezentuje. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 20 lipca 2014 Opublikowano 20 lipca 2014 Yano z tego co pisałeś to masz jakoś 170 cm czyli jak kobieta, więc musie być też te 60-65 kg maks, żeby jako tako wyglądał taki "gigant" pod względem proprcji. Bluber to kawał wysokiego chłopa więc całkiem inne proporcje i dużo większe możliwości więksżej wagi. Ps najlepszego xD Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 21 lipca 2014 Opublikowano 21 lipca 2014 Sałatka typu wrzuce wszystko co mam w lodówce.no nie trafiłeś spaślaku, specjalnie byłem w sklepie i kupiłem te skałdniki własnie z myślą o sałatce gruby wyzywa od spaślaków. mocne ;]]] podobno bluber ważył 120kg, moja maxymalna waga kiedykolwiek to 75kg No 5 lat temu. I schudlem, jedząc mięso. Cytuj
Mejm 15 315 Opublikowano 21 lipca 2014 Opublikowano 21 lipca 2014 Arbuz z lidla i biedry. Zawsze sie wstrzymywalem przed zakupami arbuzow w dyskontach bo kojarzyly mi sie z bezsmakowymi, wysuszonymi odpadami z pola. Ku mojemu zaskoczeniu abruzy, ktore kupilem byly swietne w smaku. Mam jeszcze ok 4kg w lodowce hyhyhy. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 21 lipca 2014 Opublikowano 21 lipca 2014 wczoraj byłem w indyjskiej knajpie, wziąłem najostrzejsze danie w menu, i rzeczywiście było dosyć ostre jednak nie było zbyt dobre, kurde chyba poprostu nie lubie zbytnio indyjskiej kuchni. była to baranina w sosie curry z ostrymi przyprawami i z niewiadomo czym. no i kurde była poprostu średnia. gdyby żarcie było pyszne to spokojnie bym zjadł przy takiej ostrości, ale było tak średniackie że końcówke zostawawilem Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 21 lipca 2014 Opublikowano 21 lipca 2014 Tez nie lubie indyjskiej kuchni, i te placki ichniejsze imo obrzydliwe z tym koktajlem brzoskwiniwym czy tam morelowym. Z pol roku temu bylem w tajskiej knajpie i bralem danie 5/5 w skali ostrosci. Lalo sie ze mnie z kazdego otworu podczas jedzenia i po tez. Przy okazji smacznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.