Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 416,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Lazanki, ale bez makaronu Lazanki ;) zamiast niego wzialem wstążki, kapuste kiszona, boczek, kiełbase, cebule i grzyby. Pelny freestyle.

Opublikowano

Dzisiaj cały dzień płatki owsiane, a w sumie nic mi nie dolega.

Opublikowano

wczoraj byłem w indyjskiej knajpie, wziąłem najostrzejsze danie w menu, i rzeczywiście było dosyć ostre jednak nie było zbyt dobre, kurde chyba poprostu nie lubie zbytnio indyjskiej kuchni. była to baranina w sosie curry z ostrymi przyprawami i z niewiadomo czym. no i kurde była poprostu średnia. gdyby żarcie było pyszne to spokojnie bym zjadł przy takiej ostrości, ale było tak średniackie że końcówke zostawawilem

 

Indyjska kuchnia jest ok, dopóki nie wrzucają do potraw kolendry. I nie chodzi mi o liście, ale o te małe, okrągłe nasionka.

Opublikowano

kupiłem dziś pomidory od znajomego ze specjalnej hodowli, świeże, wczoraj zrywane z krzraka, nigdy nie leżały w lodówce, i kurna różnica w smaku z pomidorami ze sklepów i marketów jest przeogromna, są pyszne i smakują poprostu jak świetne pomidory, a nie jak jakieś przemrożone niewiadomo jakie mdłe badziewie (czyli jak 90% pomidorów sklepowych)

 

zastanawaim sie czy kupując "u baby na straganie" dostał bym podobną jakość bo jeśli tak to przerzuce się na targ, zamiast marketu. obawiam sie jednak że ze straganu też nie będą takie cudowne, chociaż zapewne lepsze niż w markecie

Opublikowano

Grillowana pierś z kurczaka + sałatka (ogórek zielony, pomidor, pióra z cebuli) + ketchup Kotlin pikantny + musztarda Dijon + świeży chlebek = <3

Opublikowano

Ty serio masz takie dylematy :) ? Ja to tylko kupuję warzywa na targu, efekt jest taki że kobiecina sprzedaje mi pomidory za 2 zł kg a jak tylko przekroisz jednego to cała kuchnia przechodzi zapachem pomidora. 

Opublikowano

Przeciez teraz jest sezon na pomidory wiec nie sztuka kupic dobrego. Moze nawet i w markecie. Chyba, ze yano porownuje pomidory z teraz do tych z zimy.

Opublikowano

porównuje do kupowanych w markecie 2 dni temu, które mam w domu

 

 

i żeby nie było - to nie jest tak że ja jestem zdziwiony że w markecie są słabe, bo to wiadomo (a na bazarach nie kupuje bo mi nie po drodze), moje zdziwienie wynika z tego jak ogromna jest ta różnica w smaku

Opublikowano

Jeśli chodzi o pomidory to źle kojarzą mi się te z biedronki, raz jadłem i powiedziałem nigdy więcej :( obrzydliwe coś nie mające nic wspólnego z warzywem 

Opublikowano

Bo składające się w 95% z wody. 

Opublikowano

obrzydliwe coś nie mające nic wspólnego z warzywem

 

nic dziwnego, pomidory to owoce ;p

Opublikowano

Ja mam teorie, ze jesli po sparzeniu skora nadal ciezko schodzi z pomidora to jest chu.jowy. A z tych lidlowo-biedronkowych wlasnie tak (nie)schodzi.

Opublikowano

Ja tam jeszcze nigdy nie kupiłem pomidora z marketu, sklepu. W sezonie letnim to biorę ze szklarni (zak*rwiście rosną razem z papryką w tym roku), a od jesieni do wiosny od sąsiada (ma hurtownię owoców i warzyw plus wiem skąd bierze towar) zawsze świeże. Szczerze to bałbym się brać jakiś owoc czy warzywo ze sklepu. Nie wiadomo gdzie rosło, nie wiadomo czym pryskane.

Opublikowano

Ja kupuję warzywa w marketach, bo po prostu czasami szkoda mi czasu, żeby zapier.dalać po targach/warzywniakach. Wiadomo, że to nie to samo, ale też smakuje. Może jestem jak świnia i wszystko wpier.dolę? Może nie jestem wybredny? W każdym razie póki co żyję, jak umrę od warzyw z marketów, to dam znać.

Opublikowano

e3y4aqug.jpg

 

Cannelloni z farszem z kurek, fety i migdałów. Nawet dobre.

Opublikowano

rzodkiewkę.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Pol kilo fasolki szparagowej z parowaru (polanej maslem), cwierc kilo mielonej wolowiny z przyprawami, sos BBQ.

 

<bek>

Opublikowano

Naprawde wg. ciebie to wyglada super? Jak dla mnie to wyglada, jakby było narzygane na talerzu, serio. Nie watpie, ze to bylo smaczne, ale apetycznie nie wyglada ani w 1%.

Opublikowano

Na żywo jednak dałbym jednak tak z 1,5%.

Opublikowano

Następny rzyg. ydehu8e9.jpg

Omlet z wiórkami kokosa, migdałami i płatkami owsianymi. Polecam. Ewa Wachowicz.

Opublikowano

Kolejne podejście do samodzielnie wykonanych torttili i kolejna porażka. Smak mąki i szybko twardnieją, nadają się tylko dla kur. Następne podejście za tydzień jak poszukam mąki kukurydzianej.

Opublikowano

Kurde lubię omlety na słodko, a teraz w sumie mam czas je robić. Pajgi znasz się na tym, rzucisz przepis jak robić najlepiej? Jak się rozglądam po nowym mieszkaniu to nawet mikser tu jest, kiedyś tylko ubijaczkę miałem.

 

...ale nie wiem, czy mam ubijaczkę.

Edytowane przez ogqozo

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.