Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Ja robię tak:

-oddzielam żółtko od białka

-do żółtka dodaje trochę proszku do pieczenia (ale nie potrzeba), mąki pszennej, cukru, soli i ucieram

-białko ubijam

-łącze ostrożnie obie masy i wrzucam dodatki (starte lub w słupkach orzechy, wiórki kokosowe, rodzynki, płatki owsiane czy co tam chcesz), plus kapkę mleka (jak wrzucasz coś co wchłania wodę jak płatki, to ciut więcej, żeby suchar nie wyszedł), nadal ostrożnie mieszam.

-masełko na patelnię i na rumiano z obu stron

- na wierzch jakaś słodka masa (budyń, nutella, konfitury, podobno gęste białka dla koksów się też nadają)

 

edit. ja też ubijaczki  się nie dorobiłem, radzę sobie z blenderem na wolnych obrotach pulsacyjne operując włącznikiem.

Edytowane przez Gość

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 416,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Malze-prowansalskie-15319-big.jpg

Lubię owoce morza, są zdrowe:), w składzie nie ma żadnej chemii. Tyle, że w tym sosie dali za dużo octu:/

Następne biorę w sosie własnym.

Opublikowano

Akurat kupilem mieszanke koktajlowa owocow morza. Krewetki,malze,osmiorniczki, czesci kraba i ch.ujvwie co jeszcze. Jem to pierwszy raz i zrobilem z tego salatke o bym sie pozygal. Malze maja jakas dziwna konsystencje i kubki smakowe wysylajd do mozgu sygnaly aby jakos to rozppznac:/

Opublikowano

Owoce morza to jest coś pięknego :wub: Ostatnio w Cinque Terre wpieprzałem boski makaron z owocami morza (małże w muszlach, ośmiorniczki itd.) oraz genialne panierowane krewetki i kalmary.

Opublikowano

Owoce morza są pyszne i jadłbym codziennie gdyby mnie było stać :), tylko nie kupujcie surimi ten wynalazek został specjalnie stworzony by zaspokoić rynek wielbicieli owoców morza, są to przeważnie zmielone resztki.

Opublikowano

"surimi o smaku krabowym", właśnie miałem wziąć ma próbę, ale nie wiedziałem, czy to się je na zimno, czy smaży? Zresztą w składzie było ok 30% "mieszanki rybnej".

Opublikowano

"surimi o smaku krabowym", właśnie miałem wziąć ma próbę, ale nie wiedziałem, czy to się je na zimno, czy smaży? Zresztą w składzie było ok 30% "mieszanki rybnej".

 

tylko na ciepło :) zimne jest obrzydliwe i niejadalne

 

P.S

 

Mówisz o tych jajkowatych ze szczypcami chyba w cieście ? Jeśli tak to są smaczne na ciepło (mikrofalówka i jakiś orientalny sos), nie kupujcie tych podłużnych z paskami czerwonymi bo są obrzydliwe 

Edytowane przez marekjw2523

Opublikowano

"surimi o smaku krabowym", właśnie miałem wziąć ma próbę, ale nie wiedziałem, czy to się je na zimno, czy smaży? Zresztą w składzie było ok 30% "mieszanki rybnej".

To jest chyba bardziej luksusowy odpowiednik konserwy tyrolskiej kategorii "20% mięsa oddzielonego mechanicznie od kości", tylko że robione z papki rybnej nieznanych gatunków. W skrócie - nie jedz, albo kup sobie paprykarz szczeciński.

Opublikowano

właściwie to jem w tej chwili

 

- gołąbki z kaszy jeczmiennej z pieczarkami

Opublikowano

Czwartego dzisiaj loda i wszystko zapijam kolejnym dzbankiem zimnej, zielonej herbaty z cytryna

Opublikowano

Piję chłodną Arizonę green tea i jest pięknie.

Opublikowano

Arizona bardzo spoko jest.

Opublikowano

Nawet mam na chacie butelke, lezakuje od czasu studiow. Nie wiem czy nadaje sie jeszcze do picia.

Opublikowano

Ovomaltine crunchy cream-wyśmienity dodatek do chleba.To taka chrupiąc Nutella.

Kuzynka ze Szwajcarii przywiozła-muszę tego poszukać w Polsce.Polecam

 

Ovo_crunchy_cream_shopinaustria.jpg

Edytowane przez keyzee

Opublikowano

gdzie kupiłeś ?

W Biedronkach są już nawet.

Opublikowano

ja jeszcze nie widziałem, albo słabo się rozglądam ;-)

po ile, 3.99?

Opublikowano

Coś około 3.60 chyba.

Opublikowano

Ovomaltine crunchy cream-wyśmienity dodatek do chleba.To taka chrupiąc Nutella.

Kuzynka ze Szwajcarii przywiozła-muszę tego poszukać w Polsce.Polecam

 

Ovo_crunchy_cream_shopinaustria.jpg

Niezłe nawet, chociaż do chleba na dłuższą metę wolę Nutellę. Natomiast przez tą chrupkość jeszcze większą ochotę ma się na wyjadanie łyżeczką.

Opublikowano

Kabanosy tarczyński orzechowe, w składzie są orzechy, chociaż ja ich nie czułem. Nie mniej jednak najlepsze kabanosy jakie w życiu jadłem. 

Opublikowano

pe9yba6u.jpg
Makaron razowy w musie z awokado, szpinaku, bazylii i sera feta. Bardzo dobre.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Zrobiłem sobie dziś wegetariańską kanapkę z szynką - wyszła przepysznie :) Bułka serowo-dyniowa z Auchan i do niej:

 

- masło

- ser feta

- świeży ogórek

- pomidor

 

Rewelacja, polecam.

Opublikowano

agyny3yq.jpg

 

Lasagne z przypadku. Miało być co innego, ale w trakcie przygotowania padł mi blender i łosoś, szpinak oraz ricotta posłużyły mi za farsz. Na wierzchu miks żółtego sera, resztki przecieru pomidorowego, pomidorów koktailowych, jajka i śmietany. Dobre i wystarczy jeszcze na jutro[emoji4]

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.