Gość Opublikowano 25 lipca 2014 Opublikowano 25 lipca 2014 (edytowane) Ja robię tak: -oddzielam żółtko od białka -do żółtka dodaje trochę proszku do pieczenia (ale nie potrzeba), mąki pszennej, cukru, soli i ucieram -białko ubijam -łącze ostrożnie obie masy i wrzucam dodatki (starte lub w słupkach orzechy, wiórki kokosowe, rodzynki, płatki owsiane czy co tam chcesz), plus kapkę mleka (jak wrzucasz coś co wchłania wodę jak płatki, to ciut więcej, żeby suchar nie wyszedł), nadal ostrożnie mieszam. -masełko na patelnię i na rumiano z obu stron - na wierzch jakaś słodka masa (budyń, nutella, konfitury, podobno gęste białka dla koksów się też nadają) edit. ja też ubijaczki się nie dorobiłem, radzę sobie z blenderem na wolnych obrotach pulsacyjne operując włącznikiem. Edytowane 25 lipca 2014 przez Gość Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 26 lipca 2014 Opublikowano 26 lipca 2014 Lubię owoce morza, są zdrowe:), w składzie nie ma żadnej chemii. Tyle, że w tym sosie dali za dużo octu:/ Następne biorę w sosie własnym. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 26 lipca 2014 Opublikowano 26 lipca 2014 Akurat kupilem mieszanke koktajlowa owocow morza. Krewetki,malze,osmiorniczki, czesci kraba i ch.ujvwie co jeszcze. Jem to pierwszy raz i zrobilem z tego salatke o bym sie pozygal. Malze maja jakas dziwna konsystencje i kubki smakowe wysylajd do mozgu sygnaly aby jakos to rozppznac:/ Cytuj
Gość Opublikowano 26 lipca 2014 Opublikowano 26 lipca 2014 Owoce morza to jest coś pięknego Ostatnio w Cinque Terre wpieprzałem boski makaron z owocami morza (małże w muszlach, ośmiorniczki itd.) oraz genialne panierowane krewetki i kalmary. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 27 lipca 2014 Opublikowano 27 lipca 2014 Owoce morza są pyszne i jadłbym codziennie gdyby mnie było stać , tylko nie kupujcie surimi ten wynalazek został specjalnie stworzony by zaspokoić rynek wielbicieli owoców morza, są to przeważnie zmielone resztki. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 27 lipca 2014 Opublikowano 27 lipca 2014 "surimi o smaku krabowym", właśnie miałem wziąć ma próbę, ale nie wiedziałem, czy to się je na zimno, czy smaży? Zresztą w składzie było ok 30% "mieszanki rybnej". Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 27 lipca 2014 Opublikowano 27 lipca 2014 (edytowane) "surimi o smaku krabowym", właśnie miałem wziąć ma próbę, ale nie wiedziałem, czy to się je na zimno, czy smaży? Zresztą w składzie było ok 30% "mieszanki rybnej". tylko na ciepło zimne jest obrzydliwe i niejadalne P.S Mówisz o tych jajkowatych ze szczypcami chyba w cieście ? Jeśli tak to są smaczne na ciepło (mikrofalówka i jakiś orientalny sos), nie kupujcie tych podłużnych z paskami czerwonymi bo są obrzydliwe Edytowane 27 lipca 2014 przez marekjw2523 Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 27 lipca 2014 Opublikowano 27 lipca 2014 "surimi o smaku krabowym", właśnie miałem wziąć ma próbę, ale nie wiedziałem, czy to się je na zimno, czy smaży? Zresztą w składzie było ok 30% "mieszanki rybnej". To jest chyba bardziej luksusowy odpowiednik konserwy tyrolskiej kategorii "20% mięsa oddzielonego mechanicznie od kości", tylko że robione z papki rybnej nieznanych gatunków. W skrócie - nie jedz, albo kup sobie paprykarz szczeciński. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 lipca 2014 Opublikowano 30 lipca 2014 właściwie to jem w tej chwili - gołąbki z kaszy jeczmiennej z pieczarkami Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 30 lipca 2014 Opublikowano 30 lipca 2014 Czwartego dzisiaj loda i wszystko zapijam kolejnym dzbankiem zimnej, zielonej herbaty z cytryna Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 30 lipca 2014 Opublikowano 30 lipca 2014 Piję chłodną Arizonę green tea i jest pięknie. Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 30 lipca 2014 Opublikowano 30 lipca 2014 w żabce mają np. jak dla mnie żadna rewelacja 2 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 31 lipca 2014 Opublikowano 31 lipca 2014 Nawet mam na chacie butelke, lezakuje od czasu studiow. Nie wiem czy nadaje sie jeszcze do picia. Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 31 lipca 2014 Opublikowano 31 lipca 2014 (edytowane) Ovomaltine crunchy cream-wyśmienity dodatek do chleba.To taka chrupiąc Nutella. Kuzynka ze Szwajcarii przywiozła-muszę tego poszukać w Polsce.Polecam Edytowane 31 lipca 2014 przez keyzee Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 31 lipca 2014 Opublikowano 31 lipca 2014 gdzie kupiłeś ? W Biedronkach są już nawet. Cytuj
vip77 237 Opublikowano 31 lipca 2014 Opublikowano 31 lipca 2014 ja jeszcze nie widziałem, albo słabo się rozglądam ;-) po ile, 3.99? Cytuj
Mustang 1 742 Opublikowano 1 sierpnia 2014 Opublikowano 1 sierpnia 2014 Ovomaltine crunchy cream-wyśmienity dodatek do chleba.To taka chrupiąc Nutella. Kuzynka ze Szwajcarii przywiozła-muszę tego poszukać w Polsce.Polecam Niezłe nawet, chociaż do chleba na dłuższą metę wolę Nutellę. Natomiast przez tą chrupkość jeszcze większą ochotę ma się na wyjadanie łyżeczką. Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 4 sierpnia 2014 Opublikowano 4 sierpnia 2014 Kabanosy tarczyński orzechowe, w składzie są orzechy, chociaż ja ich nie czułem. Nie mniej jednak najlepsze kabanosy jakie w życiu jadłem. Cytuj
Gość Opublikowano 5 sierpnia 2014 Opublikowano 5 sierpnia 2014 (edytowane) Makaron razowy w musie z awokado, szpinaku, bazylii i sera feta. Bardzo dobre. Edytowane 5 sierpnia 2014 przez Gość Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Zrobiłem sobie dziś wegetariańską kanapkę z szynką - wyszła przepysznie Bułka serowo-dyniowa z Auchan i do niej: - masło - ser feta - świeży ogórek - pomidor Rewelacja, polecam. Cytuj
Gość Opublikowano 10 sierpnia 2014 Opublikowano 10 sierpnia 2014 Lasagne z przypadku. Miało być co innego, ale w trakcie przygotowania padł mi blender i łosoś, szpinak oraz ricotta posłużyły mi za farsz. Na wierzchu miks żółtego sera, resztki przecieru pomidorowego, pomidorów koktailowych, jajka i śmietany. Dobre i wystarczy jeszcze na jutro Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 11 sierpnia 2014 Opublikowano 11 sierpnia 2014 salamitki plesniowe - GOTY do piwa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.