Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Ja robię tak:

-oddzielam żółtko od białka

-do żółtka dodaje trochę proszku do pieczenia (ale nie potrzeba), mąki pszennej, cukru, soli i ucieram

-białko ubijam

-łącze ostrożnie obie masy i wrzucam dodatki (starte lub w słupkach orzechy, wiórki kokosowe, rodzynki, płatki owsiane czy co tam chcesz), plus kapkę mleka (jak wrzucasz coś co wchłania wodę jak płatki, to ciut więcej, żeby suchar nie wyszedł), nadal ostrożnie mieszam.

-masełko na patelnię i na rumiano z obu stron

- na wierzch jakaś słodka masa (budyń, nutella, konfitury, podobno gęste białka dla koksów się też nadają)

 

edit. ja też ubijaczki  się nie dorobiłem, radzę sobie z blenderem na wolnych obrotach pulsacyjne operując włącznikiem.

Edytowane przez Gość
Odnośnik do komentarza

"surimi o smaku krabowym", właśnie miałem wziąć ma próbę, ale nie wiedziałem, czy to się je na zimno, czy smaży? Zresztą w składzie było ok 30% "mieszanki rybnej".

 

tylko na ciepło :) zimne jest obrzydliwe i niejadalne

 

P.S

 

Mówisz o tych jajkowatych ze szczypcami chyba w cieście ? Jeśli tak to są smaczne na ciepło (mikrofalówka i jakiś orientalny sos), nie kupujcie tych podłużnych z paskami czerwonymi bo są obrzydliwe 

Edytowane przez marekjw2523
Odnośnik do komentarza

"surimi o smaku krabowym", właśnie miałem wziąć ma próbę, ale nie wiedziałem, czy to się je na zimno, czy smaży? Zresztą w składzie było ok 30% "mieszanki rybnej".

To jest chyba bardziej luksusowy odpowiednik konserwy tyrolskiej kategorii "20% mięsa oddzielonego mechanicznie od kości", tylko że robione z papki rybnej nieznanych gatunków. W skrócie - nie jedz, albo kup sobie paprykarz szczeciński.

Odnośnik do komentarza

Ovomaltine crunchy cream-wyśmienity dodatek do chleba.To taka chrupiąc Nutella.

Kuzynka ze Szwajcarii przywiozła-muszę tego poszukać w Polsce.Polecam

 

Ovo_crunchy_cream_shopinaustria.jpg

Niezłe nawet, chociaż do chleba na dłuższą metę wolę Nutellę. Natomiast przez tą chrupkość jeszcze większą ochotę ma się na wyjadanie łyżeczką.

Odnośnik do komentarza

agyny3yq.jpg

 

Lasagne z przypadku. Miało być co innego, ale w trakcie przygotowania padł mi blender i łosoś, szpinak oraz ricotta posłużyły mi za farsz. Na wierzchu miks żółtego sera, resztki przecieru pomidorowego, pomidorów koktailowych, jajka i śmietany. Dobre i wystarczy jeszcze na jutro

Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...