Opublikowano 25 lipca 201410 l Ja robię tak: -oddzielam żółtko od białka -do żółtka dodaje trochę proszku do pieczenia (ale nie potrzeba), mąki pszennej, cukru, soli i ucieram -białko ubijam -łącze ostrożnie obie masy i wrzucam dodatki (starte lub w słupkach orzechy, wiórki kokosowe, rodzynki, płatki owsiane czy co tam chcesz), plus kapkę mleka (jak wrzucasz coś co wchłania wodę jak płatki, to ciut więcej, żeby suchar nie wyszedł), nadal ostrożnie mieszam. -masełko na patelnię i na rumiano z obu stron - na wierzch jakaś słodka masa (budyń, nutella, konfitury, podobno gęste białka dla koksów się też nadają) edit. ja też ubijaczki się nie dorobiłem, radzę sobie z blenderem na wolnych obrotach pulsacyjne operując włącznikiem. Edytowane 25 lipca 201410 l przez Gość
Opublikowano 26 lipca 201410 l Lubię owoce morza, są zdrowe:), w składzie nie ma żadnej chemii. Tyle, że w tym sosie dali za dużo octu:/ Następne biorę w sosie własnym.
Opublikowano 26 lipca 201410 l Akurat kupilem mieszanke koktajlowa owocow morza. Krewetki,malze,osmiorniczki, czesci kraba i ch.ujvwie co jeszcze. Jem to pierwszy raz i zrobilem z tego salatke o bym sie pozygal. Malze maja jakas dziwna konsystencje i kubki smakowe wysylajd do mozgu sygnaly aby jakos to rozppznac:/
Opublikowano 26 lipca 201410 l Owoce morza to jest coś pięknego Ostatnio w Cinque Terre wpieprzałem boski makaron z owocami morza (małże w muszlach, ośmiorniczki itd.) oraz genialne panierowane krewetki i kalmary.
Opublikowano 27 lipca 201410 l Owoce morza są pyszne i jadłbym codziennie gdyby mnie było stać , tylko nie kupujcie surimi ten wynalazek został specjalnie stworzony by zaspokoić rynek wielbicieli owoców morza, są to przeważnie zmielone resztki.
Opublikowano 27 lipca 201410 l "surimi o smaku krabowym", właśnie miałem wziąć ma próbę, ale nie wiedziałem, czy to się je na zimno, czy smaży? Zresztą w składzie było ok 30% "mieszanki rybnej".
Opublikowano 27 lipca 201410 l "surimi o smaku krabowym", właśnie miałem wziąć ma próbę, ale nie wiedziałem, czy to się je na zimno, czy smaży? Zresztą w składzie było ok 30% "mieszanki rybnej". tylko na ciepło zimne jest obrzydliwe i niejadalne P.S Mówisz o tych jajkowatych ze szczypcami chyba w cieście ? Jeśli tak to są smaczne na ciepło (mikrofalówka i jakiś orientalny sos), nie kupujcie tych podłużnych z paskami czerwonymi bo są obrzydliwe Edytowane 27 lipca 201410 l przez marekjw2523
Opublikowano 27 lipca 201410 l "surimi o smaku krabowym", właśnie miałem wziąć ma próbę, ale nie wiedziałem, czy to się je na zimno, czy smaży? Zresztą w składzie było ok 30% "mieszanki rybnej". To jest chyba bardziej luksusowy odpowiednik konserwy tyrolskiej kategorii "20% mięsa oddzielonego mechanicznie od kości", tylko że robione z papki rybnej nieznanych gatunków. W skrócie - nie jedz, albo kup sobie paprykarz szczeciński.
Opublikowano 30 lipca 201410 l właściwie to jem w tej chwili - gołąbki z kaszy jeczmiennej z pieczarkami
Opublikowano 30 lipca 201410 l Czwartego dzisiaj loda i wszystko zapijam kolejnym dzbankiem zimnej, zielonej herbaty z cytryna
Opublikowano 31 lipca 201410 l Nawet mam na chacie butelke, lezakuje od czasu studiow. Nie wiem czy nadaje sie jeszcze do picia.
Opublikowano 31 lipca 201410 l Ovomaltine crunchy cream-wyśmienity dodatek do chleba.To taka chrupiąc Nutella. Kuzynka ze Szwajcarii przywiozła-muszę tego poszukać w Polsce.Polecam Edytowane 31 lipca 201410 l przez keyzee
Opublikowano 1 sierpnia 201410 l Ovomaltine crunchy cream-wyśmienity dodatek do chleba.To taka chrupiąc Nutella. Kuzynka ze Szwajcarii przywiozła-muszę tego poszukać w Polsce.Polecam Niezłe nawet, chociaż do chleba na dłuższą metę wolę Nutellę. Natomiast przez tą chrupkość jeszcze większą ochotę ma się na wyjadanie łyżeczką.
Opublikowano 4 sierpnia 201410 l Kabanosy tarczyński orzechowe, w składzie są orzechy, chociaż ja ich nie czułem. Nie mniej jednak najlepsze kabanosy jakie w życiu jadłem.
Opublikowano 5 sierpnia 201410 l Makaron razowy w musie z awokado, szpinaku, bazylii i sera feta. Bardzo dobre. Edytowane 5 sierpnia 201410 l przez Gość
Opublikowano 7 sierpnia 201410 l Zrobiłem sobie dziś wegetariańską kanapkę z szynką - wyszła przepysznie Bułka serowo-dyniowa z Auchan i do niej: - masło - ser feta - świeży ogórek - pomidor Rewelacja, polecam.
Opublikowano 10 sierpnia 201410 l Lasagne z przypadku. Miało być co innego, ale w trakcie przygotowania padł mi blender i łosoś, szpinak oraz ricotta posłużyły mi za farsz. Na wierzchu miks żółtego sera, resztki przecieru pomidorowego, pomidorów koktailowych, jajka i śmietany. Dobre i wystarczy jeszcze na jutro[emoji4]
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.