Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem płatki Chocapic orzech laskowy. Jezusie nazareński jakie to dobre, zjadłem chyba pół paczki na sucho. Smakuje jak ciasteczka moczone w nutelli :wub:

Opublikowano

Ja korzystam najczęściej z przepisów znalezionych na kwestiasmaku.pl. W sumie jeszcze nie naciąłem się na nic co by mi nie podeszło.

Opublikowano

też nie jestem fanem dyni, ale kiedyś zrobiłem rissotto z dyni, było bardzo delikatne w smaku (dla mnie dosyć mdłe) ale całkiem niezłe jeśli się ma ochote na coś niezbyt wyrazistego (i btw mdły smak to nie była wina mojego nieumiejętnego gotowania tylko wina tuska (tzn dyni))

Opublikowano

Tektura jest mało wyrazista, gotowane i nieposolone ziemniaki również, ale serek wiejski z CYNAMONEM (czyli przyprawą, a te się po coś dodaje,) ma raczej wyrazisty smak. Mniejsza z tym, mogą się znaleźć osoby, które uważają tekturę za smaczną przekąskę, kwestia gustu. Rozchodzi się o to, że nikt nie myśli takimi kategoriami "ale jestem głodny, z chęcią zjadłbym coś mdłego i niewyrazistego", "W sumie nie ma smaku, ale nawet dobre". Jeżeli coś jest mdłe i niewyraźne, to zwyczajnie nie smakuje. Serio pierwszy raz się spotykam z takim podejściem, że nijakość smaku może kogoś przyciągać do danej potrawy.

Opublikowano

Ale wiesz, że jest długa droga, która dzieli mdłe od intesywnego?

 

edyta.niżej, naprawdę nie rozumiesz o co mi chodzi. Przepraszam, moja wina.

Opublikowano (edytowane)

pajgi nie brnij w to analizowania za bardzo bo to nie ma sensu, są potrawy które są naprawde delikatne i mało wyraziste a nadal mogą być dobre i można mieć na nie ochote, chociażby rissotto z dyni, albo wiele zup "krem" czyli zmiksowanych na papke które nie mają określonego smaku nawet. albo jakaś pierś kurczaka z ryżem

 

serio już pomijając moj przypadek jednorazowej ochoty na takie danie to są serio ludzie którzy lubią mdłe jedzenie. dosłownie jak by jedli tekture z przyjemnością. np moja siostra taka jest - ona lubi mdłe rzeczy, jak mieszkaliśmy razem to robiła różne podrawy które dla mnie były bardzo mało wyraziste i nijakie, a ona to lubiła (składniki bez smaku, brak konkretnych przypraw itp), co poradzisz?

ja lubie ostre smażone, tłuste i naprawde kipiące mocnymi smakami żarcie, ale czasem mam ochote na jakąś odmiane (chociaż sam sobie przygotowuje tą delikatną odmiane, bo żarcie siostry jest do przesady bez wyrazu)

 

pare lat temu na przykład robiłem coś takiego (foto z netu, nie moje)

DSC_2378.JPG

 

nadzienie z sera i szpinaku - było serio mało wyraziste, a robiłem to więcej niż raz, czemu? bo czasem ma sie ochote na jakąś odmiane

Edytowane przez Yano
Opublikowano

LOOK-AT-THE-GROUND-BACK-TO-VEGETA-HE-IS-

 

 

widzę że Yano trudno rozróżnić "łagodne" od "niedoprawione".

 

widze różnice, siostra robiła właśnie słabo doprawione

 

niektóre potrawy ja też preferuje łagodne i nigdy nie dodał bym nic ostrego np do carbonary albo do greckiego gyrosa (mimo że kebaba lubie ostrego)

Opublikowano (edytowane)

Andrusowa maczanka z jalapeno to prawdopodobnie najlepszy fast food w swojej kategorii cenowej jaki obecnie można zjeść w Krk.DSCF4498-1024x768.jpg

 

@BoryzPL

 

Skwer Judah przy ulicy św. Wawrzyńca.

Edytowane przez Timmy

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...