_Red_ 12 065 Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 Kupiłem płatki Chocapic orzech laskowy. Jezusie nazareński jakie to dobre, zjadłem chyba pół paczki na sucho. Smakuje jak ciasteczka moczone w nutelli Cytuj
Gość Opublikowano 5 września 2014 Opublikowano 5 września 2014 Moje pierwsze ciasto ever. Padło na marchewkowe. Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 5 września 2014 Opublikowano 5 września 2014 Marchewkowe gdy ostatnio jadłem było bardzo dobre. Gorzej z buraczkowym. Albo było źle zrobione albo jest po prostu nie dobre. Cytuj
Gość Opublikowano 5 września 2014 Opublikowano 5 września 2014 Ja korzystam najczęściej z przepisów znalezionych na kwestiasmaku.pl. W sumie jeszcze nie naciąłem się na nic co by mi nie podeszło. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 5 września 2014 Opublikowano 5 września 2014 Zrobiłem sobie smazony ryż z kurczakiem i pomidorowym sosem curry z cebulką i papryką. 20 minut roboty, niski koszt, a żarcie bajka. Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 5 września 2014 Opublikowano 5 września 2014 sezon na dynie się powoli zaczyna. mocno polecam do curry (no i koniecznie mleko kokosowe) 1 Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 5 września 2014 Opublikowano 5 września 2014 zupa dyniowa babci sheeeet tylko na słodko Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 5 września 2014 Opublikowano 5 września 2014 Za dynią to nie przepadam, ale mleczko kokosowe by mocno wzbogaciło tę potrawę, słuszna uwaga. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 5 września 2014 Opublikowano 5 września 2014 też nie jestem fanem dyni, ale kiedyś zrobiłem rissotto z dyni, było bardzo delikatne w smaku (dla mnie dosyć mdłe) ale całkiem niezłe jeśli się ma ochote na coś niezbyt wyrazistego (i btw mdły smak to nie była wina mojego nieumiejętnego gotowania tylko wina tuska (tzn dyni)) Cytuj
Gość Opublikowano 5 września 2014 Opublikowano 5 września 2014 To można mieć ochotę na coś niezbyt wyrazistego? Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 5 września 2014 Opublikowano 5 września 2014 Yano chodziło o coś, co ma mało wyraźny smak. Ja mam często ochotę na serek wiejski z cynamonem, a smak ma bardzo mdły i mało wyrazisty. Cytuj
Gość Opublikowano 6 września 2014 Opublikowano 6 września 2014 Tektura jest mało wyrazista, gotowane i nieposolone ziemniaki również, ale serek wiejski z CYNAMONEM (czyli przyprawą, a te się po coś dodaje,) ma raczej wyrazisty smak. Mniejsza z tym, mogą się znaleźć osoby, które uważają tekturę za smaczną przekąskę, kwestia gustu. Rozchodzi się o to, że nikt nie myśli takimi kategoriami "ale jestem głodny, z chęcią zjadłbym coś mdłego i niewyrazistego", "W sumie nie ma smaku, ale nawet dobre". Jeżeli coś jest mdłe i niewyraźne, to zwyczajnie nie smakuje. Serio pierwszy raz się spotykam z takim podejściem, że nijakość smaku może kogoś przyciągać do danej potrawy. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 6 września 2014 Opublikowano 6 września 2014 No ja nie zawsze mam ochotę na coś o intensywnym smaku. Lubię też miksowany serek wiejski z bananem. Cytuj
Gość Opublikowano 6 września 2014 Opublikowano 6 września 2014 Ale wiesz, że jest długa droga, która dzieli mdłe od intesywnego? edyta.niżej, naprawdę nie rozumiesz o co mi chodzi. Przepraszam, moja wina. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 6 września 2014 Opublikowano 6 września 2014 (edytowane) pajgi nie brnij w to analizowania za bardzo bo to nie ma sensu, są potrawy które są naprawde delikatne i mało wyraziste a nadal mogą być dobre i można mieć na nie ochote, chociażby rissotto z dyni, albo wiele zup "krem" czyli zmiksowanych na papke które nie mają określonego smaku nawet. albo jakaś pierś kurczaka z ryżem serio już pomijając moj przypadek jednorazowej ochoty na takie danie to są serio ludzie którzy lubią mdłe jedzenie. dosłownie jak by jedli tekture z przyjemnością. np moja siostra taka jest - ona lubi mdłe rzeczy, jak mieszkaliśmy razem to robiła różne podrawy które dla mnie były bardzo mało wyraziste i nijakie, a ona to lubiła (składniki bez smaku, brak konkretnych przypraw itp), co poradzisz? ja lubie ostre smażone, tłuste i naprawde kipiące mocnymi smakami żarcie, ale czasem mam ochote na jakąś odmiane (chociaż sam sobie przygotowuje tą delikatną odmiane, bo żarcie siostry jest do przesady bez wyrazu) pare lat temu na przykład robiłem coś takiego (foto z netu, nie moje) nadzienie z sera i szpinaku - było serio mało wyraziste, a robiłem to więcej niż raz, czemu? bo czasem ma sie ochote na jakąś odmiane Edytowane 6 września 2014 przez Yano Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 6 września 2014 Opublikowano 6 września 2014 siorka pewnie dobre papu robiła, a że wypalone kubki smakowe masz to nie potrafiłeś docenić. Cytuj
Gość Opublikowano 6 września 2014 Opublikowano 6 września 2014 Może kubki smakowe masz zalepione tłuszczem? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 6 września 2014 Opublikowano 6 września 2014 dobrze, że wyszła za mąż i teraz inny musi się męczyć. Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 6 września 2014 Opublikowano 6 września 2014 widzę że Yano trudno rozróżnić "łagodne" od "niedoprawione". robiła różne podrawy które dla mnie były bardzo mało wyraziste i nijakie Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 6 września 2014 Opublikowano 6 września 2014 widzę że Yano trudno rozróżnić "łagodne" od "niedoprawione". widze różnice, siostra robiła właśnie słabo doprawione niektóre potrawy ja też preferuje łagodne i nigdy nie dodał bym nic ostrego np do carbonary albo do greckiego gyrosa (mimo że kebaba lubie ostrego) Cytuj
Gość Opublikowano 7 września 2014 Opublikowano 7 września 2014 Frytki belgijskie i maczanka krakowska - turbo fastfood. Cytuj
Timmy 1 801 Opublikowano 7 września 2014 Opublikowano 7 września 2014 (edytowane) Andrusowa maczanka z jalapeno to prawdopodobnie najlepszy fast food w swojej kategorii cenowej jaki obecnie można zjeść w Krk. @BoryzPL Skwer Judah przy ulicy św. Wawrzyńca. Edytowane 7 września 2014 przez Timmy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.