Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

I w domowej frytkownicy oblepionej tłuszczem. :) Już widzę jak Yano się dziko oblizuje jak to czyta.

Edytowane przez 2razyjot

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 416,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

frytki  z piekarnika, najzdrowiej jak się da.

A tuńczyk kiepsko wyszedł tylko na ostatnim zdjęciu.

I niestety nie było cherry w  sklepie, musiałem sie ratować innymi.

ale tylko domowe, żadne mrożonki

moze jak masz czas to gratuluje, aviko długie cienkie sa bardzo dobre.

Opublikowano

A co za problem na szybkiego obrac ziemniaki i pokroic na frytki? 

Opublikowano

tunczyk wyglada na przesmazonego, nastepnym razem zrob sobie medium rare tak z 1,5 - 2 minuty z kazdej strony. ale i tak propsy.

Opublikowano

nie chce mi sie, po prostu, majonezu też nie robie sam.

tunczyk wyglada na przesmazonego, nastepnym razem zrob sobie medium rare tak z 1,5 - 2 minuty z kazdej strony. ale i tak propsy.

tuńczyk był smażony po 20s z kazdej strony ;] a  4 minuty siedział  w piekarniku.

Może zmylił Cie fakt ze maczał się w sosie sezamowo-sojowym, i w sezamowym był smazony.

Opublikowano

zmylil mnie fakt ze dales do piekarnika.

Opublikowano

Przełamałem się i w końcu po miesiącach odmawiania, bo przecież to nie może być dobre, to dla bab i gejów i w ogóle ssie, kupiłem ....

fe79581c68bbe79998b1e907fd1b.jpg

Całkiem dobre! ale i tak piwo >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> cydr

Opublikowano

lol od kiedy cydr jest dla bab?

No i kupiłeś najgorszy cydr na rynku.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

pewnie widział  w tesco miedzy burnem  a fanta

Opublikowano

No i kupiłeś najgorszy cydr na rynku.

no bez kitu, cydr lubelski to straszne ścierwo :(

Opublikowano

Tego z warki sobie spróbujcie. Najtańszy cydr na rynku. Smak gruszki rewelka - jabłko lepsze niż Lubelski. Cena około 9 zikos za 0,7 z korkiem od szampana. Polecam z tańszej półki to debeściak!

Opublikowano

Potwierdzam fakt ścierwiastego Cydru Lubelskiego :( Wczoraj kupiłem i ledwie zmęczyłem. 

Opublikowano

To był jedyny cydr w promieniu kilometra... Ale jeśli to faktycznie najgorszy, a mi smakuje, to muszę spróbować lepszych w takim razie!

Opublikowano

Też muszę to napisać. Cydr lubelski jest sztuczny, mdły i wyjątkowo blisko mu do tanich win na tle innych cydrów. Nie dajcie się zwieść ładną butelką i całą tą hipsterską otoczką cydrów.

Opublikowano

Wchłaniam właśnie Warka Cider Premium 750ml. Wchodzi jak musujące winko, nie jest za słodkie. Nie mam jednak zbyt dużego porównania, chyba że do piwomixu Sommersby's.

Opublikowano

Chciałem przedłużyć combo po Tobie i Harbuzie.

Opublikowano

Jak zobaczylem patelnie z miesem i strzalki to myslalem, ze to Yano wrzuca swoje kolejne kulinaria. Pozniej z postow dopiero zakumalem, ze to Milan. Milan nie badz zly.

Opublikowano

kurczak w sosie słodko kwaśnym z białym ryżem + cherry coke

10/10

Opublikowano

Właśnie zrobiłem tiramisu 874d3acc7f235353c77a0919bb1677a5.jpg

A zaraz się biorę za risotto

Opublikowano

Ale bym zjadł tiramisu, gdyby nie fakt, jakie to jest tłuste :O Też to czasem robię, ale nie pomyślałem nigdy o listkach czekolady. Zawsze trę ją na wiór na tarce + posypuję gorzkim kakao.

Opublikowano

Użyłem obieraczki do warzyw i wyszło całkiem ok. Starłem też skórkę pomarańczową (w masie jajeczno-serowej też jest). Kakao też oczywiście jest. Jaki alkohol dodajesz? Ja kupiłem na jana pół-słodkie białe wino mołdawsko-francuskie :D

Opublikowano

Moje widocznie bylo tiramisupodobne, bo alkoholu nie dawalem. Kawa plus aromat amaretto. Ale mascarpone to obowiazek.

Opublikowano

A mnie naszło żeby sobie coś pomaszkecić. To zrobiłem sobie karmelizowane banany z polewą jabłkowo-cytrynową. Polewa bardziej kwaśna więc idealny kontrast wyszedł. I tylko 20 min. roboty.