Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość _Milan_
Opublikowano

frytki  z piekarnika, najzdrowiej jak się da.

A tuńczyk kiepsko wyszedł tylko na ostatnim zdjęciu.

I niestety nie było cherry w  sklepie, musiałem sie ratować innymi.

ale tylko domowe, żadne mrożonki

moze jak masz czas to gratuluje, aviko długie cienkie sa bardzo dobre.

Gość _Milan_
Opublikowano

nie chce mi sie, po prostu, majonezu też nie robie sam.

tunczyk wyglada na przesmazonego, nastepnym razem zrob sobie medium rare tak z 1,5 - 2 minuty z kazdej strony. ale i tak propsy.

tuńczyk był smażony po 20s z kazdej strony ;] a  4 minuty siedział  w piekarniku.

Może zmylił Cie fakt ze maczał się w sosie sezamowo-sojowym, i w sezamowym był smazony.

Opublikowano

Przełamałem się i w końcu po miesiącach odmawiania, bo przecież to nie może być dobre, to dla bab i gejów i w ogóle ssie, kupiłem ....

fe79581c68bbe79998b1e907fd1b.jpg

Całkiem dobre! ale i tak piwo >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> cydr

Opublikowano (edytowane)

lol od kiedy cydr jest dla bab?

No i kupiłeś najgorszy cydr na rynku.

Edytowane przez _Be_
Opublikowano

Potwierdzam fakt ścierwiastego Cydru Lubelskiego :( Wczoraj kupiłem i ledwie zmęczyłem. 

Opublikowano

Też muszę to napisać. Cydr lubelski jest sztuczny, mdły i wyjątkowo blisko mu do tanich win na tle innych cydrów. Nie dajcie się zwieść ładną butelką i całą tą hipsterską otoczką cydrów.

Opublikowano

Wchłaniam właśnie Warka Cider Premium 750ml. Wchodzi jak musujące winko, nie jest za słodkie. Nie mam jednak zbyt dużego porównania, chyba że do piwomixu Sommersby's.

Opublikowano

Jak zobaczylem patelnie z miesem i strzalki to myslalem, ze to Yano wrzuca swoje kolejne kulinaria. Pozniej z postow dopiero zakumalem, ze to Milan. Milan nie badz zly.

Opublikowano

Ale bym zjadł tiramisu, gdyby nie fakt, jakie to jest tłuste :O Też to czasem robię, ale nie pomyślałem nigdy o listkach czekolady. Zawsze trę ją na wiór na tarce + posypuję gorzkim kakao.

Opublikowano

Użyłem obieraczki do warzyw i wyszło całkiem ok. Starłem też skórkę pomarańczową (w masie jajeczno-serowej też jest). Kakao też oczywiście jest. Jaki alkohol dodajesz? Ja kupiłem na jana pół-słodkie białe wino mołdawsko-francuskie :D

Opublikowano

A mnie naszło żeby sobie coś pomaszkecić. To zrobiłem sobie karmelizowane banany z polewą jabłkowo-cytrynową. Polewa bardziej kwaśna więc idealny kontrast wyszedł. I tylko 20 min. roboty.