BoryzPL 254 Opublikowano 3 października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 października 2014 Moja "profanacja" Pesto z poledwica, kaparami i parmezanem. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 3 października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 października 2014 pies ci sie zerzygał, może lepiej daj to w spoiler bo niektórzy mają zara obiad 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 4 października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 października 2014 ostatnio jadłem jakąś pizzę z kukurydzą i boczkiem. uwielbiam kukurydzę, a zazwyczaj na zmianę zamawiam w jednej z 4 pizzerii - dzisiaj się skuhwysynom udała, całą na raz zjadłem Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 008 Opublikowano 8 października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 października 2014 - ryż brązowy (na rzeźbę) - kapusta czerwona z jabłkiem - cyc z kuraka posiekany w "gyros"- mieszanka przypraw do gyrosu- sos czosnkowy domowej roboty (jogurt, olej, czosnek, sól) Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 8 października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 października 2014 nie używaj w jednym zdaniu słowa "kurczak" i "gyros" ty bluźnierco to jest gyros 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 9 października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 października 2014 A nie tortilla przypadkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 9 października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 października 2014 Tortilla chyba cieńsza, naleśnik taki. Ładne światło. Jaką to lampą oświetlone..? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 9 października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 października 2014 A nie tortilla przypadkiem? nigga please... siara ty też sie mylisz - w gyrosie jest coś co przypomina cienki chlebek, ok 5-6mm grubości, zupełnie co innego niż tortilla albo naleśnik, kompletnie inny smak i rodzaj "ciasta" Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 9 października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 października 2014 Ale...ale... Tortilla chyba cieńsza, naleśnik taki ...nieważne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 9 października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 października 2014 nie używaj w jednym zdaniu słowa "kurczak" i "gyros" ty bluźnierco to jest gyros grecki gyros jest winny i skazany na zycie na wiecznym propsie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 9 października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 października 2014 (edytowane) Ale...ale... z tego fragmentu wnioskuje ze poprawnie uwazasz ze tortilla jest ciensza a to na zdjeciu to "nalesnik taki" dobrze rozumiem co miales na mysli? no i wlasnie to nie ma nic wspolnego z nalesnikiem. To jest cienki "chlebek" w dodatku zwykle dosyc tłusty Edytowane 9 października 2014 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 9 października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 października 2014 Tortilla Wars. Cytuj Odnośnik do komentarza
basbot11 177 Opublikowano 9 października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 października 2014 chyba niektorzy tortilli na oczy nie widzieli, to co yano tu wrzucil to PITA GYROS. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 9 października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 października 2014 Źle oceniłem, spojrzałem, że coś zawijane to od razy skojarzyłem z tortillą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 9 października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 października 2014 (edytowane) (pipi)a jakie to jest pyszne!! pojechałbym do grecji drugi raz dla samych gyrosów... byłem tam ponad 10 lat temu i do dziś żałuje że nie jadłem gyrosów 5 razy dziennie tylko raz dziennie.. eh najlepszy "fast food" ever Edytowane 9 października 2014 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 października 2014 To jeszcze nie jadłeś tortilli od meksykańca z budki na kornerze. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 9 października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 października 2014 (pipi)a jakie to jest pyszne!! pojechałbym do grecji drugi raz dla samych gyrosów... byłem tam ponad 10 lat temu i do dziś żałuje że nie jadłem gyrosów 5 razy dziennie tylko raz dziennie.. eh najlepszy "fast food" ever ale co to jest? tortilla? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 9 października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 października 2014 skończcie pieprzyć o tortilli albo o kebabach jeśli już o tym mowa greckie gyrosy może wizualnie przypominają kebaba - mięso okrojone z obrotowego grilla i wsadzone w jakieś "pieczywo", ale na tym podobieństwa sie kończą. grecki gyros jest nieporównywalnie lepszy niż jakikolwiek kebab. no ale ci co go nie próbowali i wizje o kebabach czerpią z dworcowej budy nigdy tego nie zrozumieją dlatego nie będę dalej się zagłębiał w tą jałową dyskusje Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 008 Opublikowano 9 października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 października 2014 Jak będę w Grecji to spróbuję te kebaby, skoro tak polecasz. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 9 października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 października 2014 skończcie pieprzyć o tortilli albo o kebabach jeśli już o tym mowa greckie gyrosy może wizualnie przypominają kebaba - mięso okrojone z obrotowego grilla i wsadzone w jakieś "pieczywo", ale na tym podobieństwa sie kończą. grecki gyros jest nieporównywalnie lepszy niż jakikolwiek kebab. no ale ci co go nie próbowali i wizje o kebabach czerpią z dworcowej budy nigdy tego nie zrozumieją dlatego nie będę dalej się zagłębiał w tą jałową dyskusje uważaj bo się zalejesz tłuszczem ze złości. Pytam bo pierwszy raz takie coś widzę, czym to się różni od tortilli? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 9 października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 października 2014 wiem że trollujesz ale gyrosy i kebaby to kompletnie inna jakość Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 9 października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 października 2014 kurwa mać chuj z nazewnictwem. Powiedz co w tym jest dobrego, czym się różni nawet nie tyle od żarcia z budy na dworcu ale od szamy u sensownego turka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 9 października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 października 2014 Nazwy są ważne. Yano, masz jakiś przepis zbliżony do smaku greckiego gyrosa ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 9 października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 października 2014 (edytowane) Nad morzem kebaby zwą gyrosem.Nie wiedziałem,że nazywanie kebaba kebabem wywołuje u Yana tyle agresji :confused: Normalnie kebab serious business. Edytowane 9 października 2014 przez Soban Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 10 października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 października 2014 (edytowane) Gyros to chyba też mięso kebabowe na talerzu z frytkami i surówką. Edytowane 10 października 2014 przez krupek1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.