Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 416,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

pies ci sie zerzygał, może lepiej daj to w spoiler bo niektórzy mają zara obiad

Opublikowano

ostatnio jadłem jakąś pizzę z kukurydzą i boczkiem. uwielbiam kukurydzę, a zazwyczaj na zmianę zamawiam w jednej z 4 pizzerii - dzisiaj się skuhwysynom udała, całą na raz zjadłem :)

Opublikowano

- ryż brązowy (na rzeźbę)

- kapusta czerwona z jabłkiem

- cyc z kuraka posiekany w "gyros"
- mieszanka przypraw do gyrosu
- sos czosnkowy domowej roboty (jogurt, olej, czosnek, sól)

Opublikowano

nie używaj w jednym zdaniu słowa "kurczak" i "gyros" ty bluźnierco

to jest gyros

IMG_7587.JPG

Opublikowano

A nie tortilla przypadkiem?

nigga please...

siara ty też sie mylisz - w gyrosie jest coś co przypomina cienki chlebek, ok 5-6mm grubości, zupełnie co innego niż tortilla albo naleśnik, kompletnie inny smak i rodzaj "ciasta"

Opublikowano

nie używaj w jednym zdaniu słowa "kurczak" i "gyros" ty bluźnierco

to jest gyros

IMG_7587.JPG

grecki gyros jest winny i skazany na zycie na wiecznym propsie.

Opublikowano

Ale...ale...

z tego fragmentu wnioskuje ze poprawnie uwazasz ze tortilla jest ciensza a to na zdjeciu to "nalesnik taki" dobrze rozumiem co miales na mysli?

no i wlasnie to nie ma nic wspolnego z nalesnikiem. To jest cienki "chlebek" w dodatku zwykle dosyc tłusty

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Tortilla Wars.

Opublikowano

chyba niektorzy tortilli na oczy nie widzieli, to co yano tu wrzucil to PITA GYROS. 

Opublikowano

Źle oceniłem, spojrzałem, że coś zawijane to od razy skojarzyłem z tortillą.

Opublikowano

(pipi)a jakie to jest pyszne!!

Homemade-Pork-Gyros-with-Pita-bread1.jpg

pojechałbym do grecji drugi raz dla samych gyrosów... byłem tam ponad 10 lat temu i do dziś żałuje że nie jadłem gyrosów 5 razy dziennie tylko raz dziennie..

eh najlepszy "fast food" ever

Edytowane przez Yano

Opublikowano

To jeszcze nie jadłeś tortilli od meksykańca z budki na kornerze.

Opublikowano

(pipi)a jakie to jest pyszne!!

Homemade-Pork-Gyros-with-Pita-bread1.jpg

pojechałbym do grecji drugi raz dla samych gyrosów... byłem tam ponad 10 lat temu i do dziś żałuje że nie jadłem gyrosów 5 razy dziennie tylko raz dziennie..

eh najlepszy "fast food" ever

ale co to jest? tortilla?

Opublikowano

skończcie pieprzyć o tortilli

albo o kebabach jeśli już o tym mowa

greckie gyrosy może wizualnie przypominają kebaba - mięso okrojone z obrotowego grilla i wsadzone w jakieś "pieczywo", ale na tym podobieństwa sie kończą. grecki gyros jest nieporównywalnie lepszy niż jakikolwiek kebab.

no ale ci co go nie próbowali i wizje o kebabach czerpią z dworcowej budy nigdy tego nie zrozumieją

dlatego nie będę dalej się zagłębiał w tą jałową dyskusje

Opublikowano

Jak będę w Grecji to spróbuję te kebaby, skoro tak polecasz.

Opublikowano

skończcie pieprzyć o tortilli

albo o kebabach jeśli już o tym mowa

greckie gyrosy może wizualnie przypominają kebaba - mięso okrojone z obrotowego grilla i wsadzone w jakieś "pieczywo", ale na tym podobieństwa sie kończą. grecki gyros jest nieporównywalnie lepszy niż jakikolwiek kebab.

no ale ci co go nie próbowali i wizje o kebabach czerpią z dworcowej budy nigdy tego nie zrozumieją

dlatego nie będę dalej się zagłębiał w tą jałową dyskusje

uważaj bo się zalejesz tłuszczem ze złości. Pytam bo pierwszy raz takie coś widzę, czym to się różni od tortilli?

Opublikowano

angry-you-what-have-you-done-l.png

wiem że trollujesz

ale gyrosy i kebaby to kompletnie inna jakość

Opublikowano

Nad morzem kebaby zwą gyrosem.

Nie wiedziałem,że nazywanie kebaba kebabem wywołuje u Yana tyle agresji :confused: Normalnie kebab serious business.

Edytowane przez Soban

Opublikowano

Gyros to chyba też mięso kebabowe na talerzu z frytkami i surówką.

Edytowane przez krupek1