Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ostatnio jadłem jakąś pizzę z kukurydzą i boczkiem. uwielbiam kukurydzę, a zazwyczaj na zmianę zamawiam w jednej z 4 pizzerii - dzisiaj się skuhwysynom udała, całą na raz zjadłem :)

Opublikowano

- ryż brązowy (na rzeźbę)

- kapusta czerwona z jabłkiem

- cyc z kuraka posiekany w "gyros"
- mieszanka przypraw do gyrosu
- sos czosnkowy domowej roboty (jogurt, olej, czosnek, sól)

Opublikowano

A nie tortilla przypadkiem?

nigga please...

siara ty też sie mylisz - w gyrosie jest coś co przypomina cienki chlebek, ok 5-6mm grubości, zupełnie co innego niż tortilla albo naleśnik, kompletnie inny smak i rodzaj "ciasta"

Opublikowano (edytowane)

Ale...ale...

z tego fragmentu wnioskuje ze poprawnie uwazasz ze tortilla jest ciensza a to na zdjeciu to "nalesnik taki" dobrze rozumiem co miales na mysli?

no i wlasnie to nie ma nic wspolnego z nalesnikiem. To jest cienki "chlebek" w dodatku zwykle dosyc tłusty

Edytowane przez Yano
Opublikowano (edytowane)

(pipi)a jakie to jest pyszne!!

Homemade-Pork-Gyros-with-Pita-bread1.jpg

pojechałbym do grecji drugi raz dla samych gyrosów... byłem tam ponad 10 lat temu i do dziś żałuje że nie jadłem gyrosów 5 razy dziennie tylko raz dziennie..

eh najlepszy "fast food" ever

Edytowane przez Yano
Opublikowano

skończcie pieprzyć o tortilli

albo o kebabach jeśli już o tym mowa

greckie gyrosy może wizualnie przypominają kebaba - mięso okrojone z obrotowego grilla i wsadzone w jakieś "pieczywo", ale na tym podobieństwa sie kończą. grecki gyros jest nieporównywalnie lepszy niż jakikolwiek kebab.

no ale ci co go nie próbowali i wizje o kebabach czerpią z dworcowej budy nigdy tego nie zrozumieją

dlatego nie będę dalej się zagłębiał w tą jałową dyskusje

Opublikowano

skończcie pieprzyć o tortilli

albo o kebabach jeśli już o tym mowa

greckie gyrosy może wizualnie przypominają kebaba - mięso okrojone z obrotowego grilla i wsadzone w jakieś "pieczywo", ale na tym podobieństwa sie kończą. grecki gyros jest nieporównywalnie lepszy niż jakikolwiek kebab.

no ale ci co go nie próbowali i wizje o kebabach czerpią z dworcowej budy nigdy tego nie zrozumieją

dlatego nie będę dalej się zagłębiał w tą jałową dyskusje

uważaj bo się zalejesz tłuszczem ze złości. Pytam bo pierwszy raz takie coś widzę, czym to się różni od tortilli?