Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wegańskie sushi to sam ryż z wodorostami?

Sushi to przede wszystkim sztuka przyrządzania ryżu. To, że u nas przyjęło się, że 'sushi to surowa ryba' to zupełnie inna sprawa.

Opublikowano

Miałem wrzucić do "szybkiego jedzenia", ale zawsze gdy go zamawiam czekam ponad dwadzieścia minut.
Cały zestaw (combo sosy+sok+frytki+burger) kosztuje niecałe 40zł z czego większą część (jak to niektórzy mawiają "większą połowę" he, he) pożera (dosłownie) burger. Zasadniczo jego wielkość jest zbliżona do BicMaca, ale to zupełnie inna liga niż on tudzież Whooper.

VOfCSQ.jpg

Natomiast co do suszi, to lubię je, choć jakoś wybitnie za nim nie przepadam. Polecam słodką odmianę. Można także podgrzać, co może zwiększyć walory smakowe, ale to już zależy od indywidualnych upodobań. Ostatnio gdy o to poprosiłem w restauracji, zrobili to na oleju, który wsiąkł w ryż co niekorzystnie rzutowało na smak. Generalnie raz na jakiś czas jest mocno w porządku posiłkiem.

Pi7RT4.jpg

 

Opublikowano

40zl oO. Nie kumam tych cen. Jeszcze 20 z frytkami bylbym sklonny zaplacic. Ale 40zl to jakas przesada za burgera wielkosci big maka. Pol kilo krowy w lidlu kosztuje 8,50. No chyba, ze ta burgerownia to tylko mieso z argentyny, w co szczerze watpie.

Opublikowano

No stary jak dla mnie burger z frytami za 20zł to musi być niezła ch.ujnia

Pierdolisz jak zwykle. W Mad Micku tyle kosztuje burger z kilkoma dodatkami i jest najlepszym jakiego w życiu jadłem.

Opublikowano

 

No stary jak dla mnie burger z frytami za 20zł to musi być niezła ch.ujnia

Pierdolisz jak zwykle. W Mad Micku tyle kosztuje burger z kilkoma dodatkami i jest najlepszym jakiego w życiu jadłem.

 

Człowieku to są katowice. My rozmawiamy o miastach a nie jakiś mordorach.

Opublikowano

 

 

No stary jak dla mnie burger z frytami za 20zł to musi być niezła ch.ujnia

Pierdolisz jak zwykle. W Mad Micku tyle kosztuje burger z kilkoma dodatkami i jest najlepszym jakiego w życiu jadłem.

 

Człowieku to są katowice. My rozmawiamy o miastach a nie jakiś mordorach.

 

Przynajmniej burgery dobre mają.

Opublikowano

 

 

 

No stary jak dla mnie burger z frytami za 20zł to musi być niezła ch.ujnia

Pierdolisz jak zwykle. W Mad Micku tyle kosztuje burger z kilkoma dodatkami i jest najlepszym jakiego w życiu jadłem.

 

Człowieku to są katowice. My rozmawiamy o miastach a nie jakiś mordorach.

 

Przynajmniej burgery dobre mają.

 

Nie przeczę, ale chodzi o to, że zupełnie inne koszta są takim krakowie czy warszawie za burgera niż katowicach

Opublikowano (edytowane)

co ty gadasz bartek, tylko raz we wro jadłam burgera za około 4 dychy (w zestawie z cebulowymi krążkami i frytami), ale dlatego, że był spory i jakiś powydziwiany (kozi ser, kiełki słonecznika). nie smakował mi bardziej niż w mojej ulubionej knajpie, gdzie za zestaw kasują max 25zł (bez picia). w moa też nawet z frytami = około 30 pln, a sam burger jest ogromny. 

Edytowane przez assassine
Opublikowano

Ale mi chodzi o cały zestaw burger+fryty+picie które kosztuje coś pewnie koło 8-9zł czyli za sam zestaw jedzenia to będzie 30zł czyli tak jak mówisz standardowo.

Opublikowano

Ludzie po 5zł/h zarabiają, a dla niektórych tanio 40 zł wydać na bułkę z 200g krowy i porcją smażonych ziemniaków, światowcy yebani :confused:

Właśnie zrobiłem bergera domowego i idąc za poradami, dodałem sporo sałaty. Wyszedł mi też znakomity sos:
- majonez kielecki

- siekany czosnek

- musztarda (w moim przypadku francuska, kuleczkowa BO TAKĄ LUBIĘ)

 

Zarąbiste połączenie goryczki i oleistości.

Opublikowano

ja sos do burgerow robie taki:

plaska lyzka majonezu

lyzeczka musztardy kieleckiej

pol lyzeczki slodkiego sosu chilli

curry 'na oko'

 

jest mega

 

a i moim zdaniem wolowina z lidla > wolowina z tesco

Opublikowano

Curry do sosu burgerowego zawsze na propsie.

 

Qvstra, wolowina z lidla? Z tego co sie orientuje to pojawila sie niedawno (dopiero w tym tygodniu), w czerwonym opakowaniu. Testowales? Ja z lidla do burgerow bralem albo swinie z szynki albo wiep-wol. Sparzylem sie kiedys na biedronkowym sokolowie i ciekawi mnie jak ta lidlowska krowa sie zachowuje.

Opublikowano

tak, z lidla. nie pamietam z jakiej firmy i w jakie opakowanie byla zapakowana, ale byla o wiele bardziej soczysta i smaczniejsza od tej z tesco. bede po nia jechal pojutrze to zrobie zdjecie opakowania.

 

a wlasnie - jaki bekon do burgerow mozecie polecic?

  • Plusik 1
Opublikowano

Red ty juz zaobraczkowany? bo chyba przegapilem, a chcialem winszowac ;)

 

 

Dobry wieczór forumku, jestem menrzem.

widze ze baranek z zakopca zdzialal cuda

 

Żona tak Ci głowę zaprząta, że skleroza się włączyła?

;)

 

Qvstra, wolowina z lidla?

 

Dziś brałem właśnie tę wołowinę - tzn. nazwa odstrasza bo to tzw. "wołowina garmażeryjna" (8,50 zł/500g). Kojarzy mi się to zawsze z większą zawartością tłuszczu, chrząstek, kolagenów i innych gówien, a mniejszą ilością mięsa w mięsie. W smaku co prawda dobre i soczyste, ale dla ceniących jakość, nie ma raczej lepszej opcji niż krówka zmielona na naszych oczach w mięsnym.

  • Plusik 1

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...