M.Bizon24 2 612 Opublikowano 18 listopada 2014 Opublikowano 18 listopada 2014 Byłem w krakowie i wstąpiłem do polecanego MOA. Byłem w środę i czwartek i zamówiłem w oba dni mamuta: 1. normalny, czyli wszystkie składniki - burgera przynieśli, jest naprawde duży. Ale ten kto w jego spisie składników wymyslił domyślnie (oprócz całego festiwalu warzyw) ananasa i buraka to skończony idiota. Te smaki nijak nie pasuja do całości i zabijają smak burgera. Porażka. 2. drugie podejście, zamówiłem samo mięso, boczek, ser mozarella, ketchup i musztardę. Burger bajkowy, smak boczku oraz wołowiny świetny, chociaż wołowina mniejsza od bułki, taka bardziej kulkowata niż płaska jak we fast foodach i na koniec cięzko się jadło aby się nie pobabrac. Bułka pierwsza klasa. Taki burger był dla mnie idealny, zreszta bardzo lubie takie burgery bez żadnych warzyw i MOA można szczerze polecić. Zjadłem całego i tak na raz to dla mnie taka wielkość jest na styk. Musi trochę minąć zanim znowu zjem. Chciałem jeszcze spróbować sławetnej kiełbasy z niebieskiej nyski zomo ale ona gdzieś się ustawia chyba dopiero w środku nocy więc pojechałem do marketu i dojadłem słodyczami. Reasumując, moa świetne ale bez tych głupkowatych połączeń smakowych bo one są totalnie bez sensu i fajnie tylko wyglądają w menu. Cytuj
Timmy 1 799 Opublikowano 18 listopada 2014 Opublikowano 18 listopada 2014 @Bizon Właściciel Moa pochodzi z Nowej Zelandii i w tamtych stronach najczęściej jada się burgery właśnie z burakiem czy ananasem. Piszę tak tylko w ramach ciekawostki bo rozumiem że komuś może nie odpowiadać takie połączenie smaków. Tymczasem w Krakowie nadal rządzi i dzieli maczanka. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 18 listopada 2014 Opublikowano 18 listopada 2014 wlasciciel moze pochodzic nawet z bangladeszu, co nie oznacza ze z tego powodu dobrym burgerem bedzie burger z wolowina, salata, cebula i kocimi zeberkami w kurkumie i sosie z krewetek taki burger nie jest smaczny, bo caly smak zabija ananas i burak, bez sensu dawac reszte skladnikow kiedy ich nie czuc Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 19 listopada 2014 Opublikowano 19 listopada 2014 Ale wiesz, że są różne gusta i smaki i komuś może to odpowiadać? Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 19 listopada 2014 Opublikowano 19 listopada 2014 To samo można powiedzieć o defekacji na twarz i zjedzenia kupy. Zapytaj sie mamy, czy zjedzenie kupy jest dla niej normalne. A jak powie, ze nie to "ale wiesz mamo, że są różne gusta i smaki i komuś może to odpowiadać?" Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 19 listopada 2014 Opublikowano 19 listopada 2014 Nie ma to jak porównywać defekację na ryj do buraka i ananasa. Akurat to combo całkiem mi podpasiło, chociaż pierwszy raz takie zjadłem w Moa. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 19 listopada 2014 Opublikowano 19 listopada 2014 Rownie dobrze mozesz zjesc w Tajlandi karaluchy na patyczkach, lub inne insekty jakie tam serwuja - wszystko co ma smak podlega definicji gustu ? No nie przesadzajmy. Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 19 listopada 2014 Opublikowano 19 listopada 2014 ten z jagnięciną i miętowym sosem chyba najlepszy burger jakiego jadłam. chcę moa we wrocławiu!no ale koleżanka zamówiła 4 sery i dostała zimnego. po prośbie o podgrzanie był nieznacznie cieplejszy. rozumiem, że duży ruch, ale trochę fail Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 19 listopada 2014 Opublikowano 19 listopada 2014 Rownie dobrze mozesz zjesc w Tajlandi karaluchy na patyczkach, lub inne insekty jakie tam serwuja - wszystko co ma smak podlega definicji gustu ? No nie przesadzajmy. Przecie blubson powiedział, że są i gusta i smaki. I tak, różne regiony świata mają wyrobione różne smaki, zatem kangurowi będzie smakować burak z ananasem, a tajski ladyboy wciągnie karalucha. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 19 listopada 2014 Opublikowano 19 listopada 2014 (edytowane) Jezu bizon byłeś zabawny jak wklejałeś gify ze śrubą, ale każdy kolejny twój post można porównać do defekacji na twarz i zjedzenia kupy. Edytowane 19 listopada 2014 przez _Be_ Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 19 listopada 2014 Opublikowano 19 listopada 2014 Rownie dobrze mozesz zjesc w Tajlandi karaluchy na patyczkach, lub inne insekty jakie tam serwuja - wszystko co ma smak podlega definicji gustu ? No nie przesadzajmy. Przecie blubson powiedział, że są i gusta i smaki. I tak, różne regiony świata mają wyrobione różne smaki, zatem kangurowi będzie smakować burak z ananasem, a tajski ladyboy wciągnie karalucha. albo zje kupe, kwestia smaku dalej czekam az zapyta mame, w koncu to kwestia gustu i smaku a nie jakichs uniwersalnych polaczen wychodzi na to, ze burak z ananasem to tak samo normalne polaczenie jak napaka z dzemem truskawkowym i musztarda dijon, nie ma w tym zadnego bezsensu i jest to kwestia smaku podobnie jak buraczek z ananaskiem. ja nie mam nic przeciwko roznym dziwnym smakom, niech robia hamburgera z kiwi, mango, ananasem, morelami, granatem i kokosem ale laczenie takich skrajnosci jak warzywa w postaci buraka, ktory ma specyficzny smak z ananasem to jednak cos nie halo zrobmy glosowanie i ankiete! Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 19 listopada 2014 Opublikowano 19 listopada 2014 wychodzi na to, ze burak z ananasem to tak samo normalne polaczenie Dokładnie tak! Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 19 listopada 2014 Opublikowano 19 listopada 2014 ten z jagnięciną i miętowym sosem chyba najlepszy burger jakiego jadłam. chcę moa we wrocławiu! Assassine dla Ciebie z fanpage'a Moa: Już wkrótce otwieramy się również we Wrocławiu! Nowa lokalizacja, ten sam pyszny burger! Wrocław, Pl. Solny 10 1 Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 19 listopada 2014 Opublikowano 19 listopada 2014 wychodzi na to, ze burak z ananasem to tak samo normalne polaczenie Dokładnie tak! moa burger: rogue Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 20 listopada 2014 Opublikowano 20 listopada 2014 (edytowane) Czołowy weganin forumowy kiedyś polecał, a dziś dopiero miałem okazję posmakować. Miał rację, bardzo dobre, polecam. Spoko, orzeźwiający smak. Edytowane 20 listopada 2014 przez krupek1 Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 20 listopada 2014 Opublikowano 20 listopada 2014 (edytowane) Jak to się ma smakowo względem normalnego mate? Edytowane 20 listopada 2014 przez chmurqab Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 20 listopada 2014 Opublikowano 20 listopada 2014 Piłem kiedyś jeszcze tylko Cola Mate. Ten jest mało słodki, czuć może trochę imbir. Nie porównam do prawdziwej yerba mate, bo nigdy nie piłem. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 20 listopada 2014 Opublikowano 20 listopada 2014 Jak to się ma smakowo względem normalnego mate? Przypomina bo ma ekstrakt z yerby, ale jest to raczej tylko lekkie nawiązanie bo generalnie to jest napój gazowany więc zupełnie coś innego niż yerba. Anyway specyficzne gó.wno ja kocham całym sercem, znajomi kręcą głową i mówią, że smakuje jak woda po petach x_x Ontopic sałatkę z czerwonego ryżu, oliwek, awokado z wegańskim bekonem dobre gów.no trochę drogo jak na sałatkę, ale pyszne. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 20 listopada 2014 Opublikowano 20 listopada 2014 taknieok nazwy są ważne, taknieok tak było w karcie dań Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 20 listopada 2014 Opublikowano 20 listopada 2014 w takim razie dla karty dań nazwy nie były ważne Cytuj
Arkady 1 012 Opublikowano 20 listopada 2014 Opublikowano 20 listopada 2014 Z okazji 31 okrągłej rocznicy kupiłem sobie rum Captian Morgan, obok Stocka 84 zostanie chyba moim ulubionym kolorowym barachłem, do tego Śledź i luzuje się dalej. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 20 listopada 2014 Opublikowano 20 listopada 2014 Pijesz czysty, czy jakoś w drinkach? Cuba Libre jest zayebiste. Cytuj
Arkady 1 012 Opublikowano 20 listopada 2014 Opublikowano 20 listopada 2014 Z lodem i Pepsi, ale nie przesadzam z napojem, bo to ma mnie uwalić. Sam też smakuje dobrze, dlatego go polubiłem Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 20 listopada 2014 Opublikowano 20 listopada 2014 Anyway specyficzne gó.wno ja kocham całym sercem, znajomi kręcą głową i mówią, że smakuje jak woda po petach x_x No bo IMO mate to w zasadzie to smak nabyty. Nie spotkałem jeszcze chyba osoby, która na start uznała ją za smaczną (czystą, bo takie Pajartio cytrynowo-miętowe to bardzo gładko wchodząca rzecz). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi