Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bartek gdzie najlepszy falafel? najlepiej chociaż w połowie tak doskonały jak w złym. 

 

Najadacze.pl na nożowniczej

Opublikowano

Zrób sobie sama najlepiej, kup cieciorkę w paczce (w almie lub fenixie będą mieli) i namocz na całą noc a potem maszynką do mięsa (to bardzo ważne bo blender ci się rozsypie a i nie zmieli tak cieciorki jak maszynka do mięsa) i po zmienieliu dodajesz cebulkę (zalezy ile masz gram grochu), 2 ząbki czosnku, pietruszkę posiekaną, kolendrę, mielony kumin, trochę kardamonu, czilli i pół łyżeczki sody oczyszczonej oraz ciutkę soli mieszasz masę i dodajesz pól szklanki wody po czym wstawiasz przykrytę folią do lodówki na 30 minut i potem rozgrzewasz patelnie z dość duża warstwą oleju i formujesz masę na płaskie kulki i wrzucasz na patelnie smażąc 2-3 min z każdej strony.

Opublikowano

a nie, to na uniwerku często tam jadłam, ale ten w złym bardziej mi smakuje. chciałam kupić same kulki, żeby sobie w domu eksperymentować. 

 

A tak ogólnie to lepszych falafeli nie ma, ale polecam sprawdz tę miejscówkę

 

https://www.facebook.com/basztaniedzwiadka

 

ona jest obok hali targrowej, ale jest lekko schowana w podwórzu, kumpel tam pracuje i mają naprawdę zaje.biscie smaczne jedzenie (codziennie co innego) i mega pyszne ciasta

Gość Beka Wnusiu
Opublikowano

 

Z takich frykasow wziales to co najbardziej tluste. No troche nie dziwi w sumie.

spoko mnie też to nie dziwi. a powód jest prosty - boczek lubie każdy, zawsze i wszędzie!

 

ale szynka, polędwica i kiełbasa - w wersji wiejskiej - jakoś mi nie wchodzi, za bardzo się przyzwyczaiłem do sklepowej szynki z wszystkimi spluchniaczami. prawdziwa wiejska szynka wydaje mi się .. dziwna.

 

dlatego z całego tego 12 kilowego majdanu dla siebie złapałem tylko kilogram boczku, reszta rozeszła się po rodzinie

 

 

a jutro robie cabonare - boczuć, czosnek, śmietana = cudowne spagetti

 

wpis, też nie przepadam za taką wędzoną u siebie szynką bo jest za sucha, dużo lepiej mi podchodzi kupna z kurczaka. Z kolei swojski boczek GOTY szczególnie do jajecznicy 

Opublikowano (edytowane)

Z dzisiejszej kolacji jestem w miarę zadowolony. Wiem, że nie robię żarcia jak Kubson, ale jak na moje standardy to niemalże dzieło sztuki.

 

 

C9roqn2.jpg

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano

Po przemyśleniu sprawy, można było do zdjęcia zrobić dużo ładniej. No i wiecie, (pipi)nąć jakąś pietruszkę, do zdjęć się zawsze (pipi)ie pietruszkę czy inny elemencik.

Gość Beka Wnusiu
Opublikowano

A to czarne na jajkach to co to?

odpowiadam:guwno

Opublikowano (edytowane)

Kawior można kupić i za 7 zł w Ikei. Oczywiście to kawior śledzia; to pewnie nie to samo co ten legendarny "dobry" kawior za tysiące euro (z bieługi - ryby z morza Kaspijskiego i Czarnego, wpływającej składać jaja np. do rzek Rosji), ale ja oczywiście też takowego nigdy nie jadłem.

Edytowane przez ogqozo

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...