Opublikowano 15 kwietnia 20159 l Nie wiem co za bydle mnie wyżej minusuje ale jest tyle świetnych i pysznych mięs, które można grillować, że kiełbasa jest co najwyżej słaba.
Opublikowano 15 kwietnia 20159 l 10. Vegan Cat Crap Cake Wygląda to jak pojemnik na psie kupy, albo kuweta. Edytowane 15 kwietnia 20159 l przez grzybiarz
Opublikowano 15 kwietnia 20159 l Wygląda to jak pojemnik na psie kupy, albo kuweta. 10. Vegan Cat Crap Cake Tak ma byc, jest dobrze. xD
Opublikowano 16 kwietnia 20159 l Nie wiem co za bydle mnie wyżej minusuje ale jest tyle świetnych i pysznych mięs, które można grillować, że kiełbasa jest co najwyżej słaba. pieczony kielb jest za(pipi)isty, szczegolnie jak wysmazysz tak, by skorka na krawedziach naciec sie przypiekla. wtedy jest petadron. ja zawsze robie marynate z miodu, piwa, sosu sojowego i papryki ostrej w proszku. idealne na grillowe gastro
Opublikowano 16 kwietnia 20159 l No pewnie, jeśli tylko jest naprawdę dobra, bo w sklepach nie raz można na straszne g,ówno natrafić.
Opublikowano 16 kwietnia 20159 l kiełbasa z grilla jest bardzo fajna, inne mięsa oczywiście też, dobrze zamarynowane żeberka i karkówka to moje ulubione, ale kiełbe też zawsze przynajmniej jedną lubie zjeść oprócz innych mięs. w ogole grill jest za(pipi)isty w sklepach nie raz można na straszne g,ówno natrafić. no ale można sie przed tym w dużej mierze zabezpieczyć - nie kupować kiłbasy za 2zł/kg ja kupuje zwykle z morlin kiełbe śląską albo podwawelską, bardzo je lubie i jeszcze sie nie zawiodłem. kupowanie jakichś kiełbas "grillowych" marki biedronka za 1.29zł to proszenie się o (pipi)zke
Opublikowano 16 kwietnia 20159 l I tak Kiełbaska z ogniska > Z grilla A Kaszanka z grilla, to już w ogóle Edytowane 16 kwietnia 20159 l przez Metoda
Opublikowano 16 kwietnia 20159 l Ja kaszankę i kełbę tylko z grilla jem. Pierwsze słyszę żeby w sosie sojowym marynatę robić, spróbuję w najbliższym czasie.. Jednak chyba najbardziej, to smakuje mi karkóweczka marynowana cały dzień, do tego własnej roboty sos czosnkowy..
Opublikowano 16 kwietnia 20159 l Gosciu z kocham gotowac dawal przepis na bardzo fajną marynate do karkowki z gilla. Marynata z miodem wiec na wierzchu robi sie fajna glazura a w srodku jest soczysta. Robilem pare razy i serio wychodzi pyszna
Opublikowano 16 kwietnia 20159 l Tylko dobry sos sojowy jak już coś.Ostatnio kupiłem jakiś kiepski.Dodałem go do marynaty i później czuć było chemią.
Opublikowano 16 kwietnia 20159 l No fajnie, że wy lubicie, pisze, że mi się kiełbasa przez wszystkie lata przejadła i wolę porządny kawał mięsa zjeść. Z ostatnich hitów grilla to... Ziemniaki owinięte w folię aluminiową. Prawie jak z ogniska. <3
Opublikowano 16 kwietnia 20159 l Ryba w folii to je miód. Kiełbasa jest ok jak jest swojska. W sklepie chyba nie da się kupić bez wzmacniaczy smaku i konserwantów, potem strasznie ciężko na żołądku jest.
Opublikowano 17 kwietnia 20159 l No to zostaje robić samemu moje świąteczne wędzonki: PS Co bym nie robił na grillu, kiełbasa musi być i basta.
Opublikowano 17 kwietnia 20159 l Ale bym zjadł taką kiełbasę. Ja również mam swojskie, kupuje od gościa który przyrządza różne mięsa, ale kiełbasa od niego nie nadaje się na grilla/ognisko. Pyszna, ale raczej zbyt miękka. Do kanapki idealna, również polędwicę robi zayebistą. A najlepiej jak te mięsa są mocno doprawione, pikantne. Edytowane 17 kwietnia 20159 l przez Cosmos
Opublikowano 17 kwietnia 20159 l Bezkitu, wlasnie zrobilem sniadanie podczas ktorego napoczalem paczke kielbasy z lidla. Zjadlem kilka kawalkow i stwierdzilem, ze biedni ci, ktorzy nigdy nie sprobowali swojskiej kielby ze wsi (takiej jaka robil moj dziadek i jaka pamietam z dziecinstwa). Odpalam forum, wchodze do tematu o zarciu a tam dyskusja o kielbasie, gdzie ktos jeszcze rzuca piekne zdjecia swoich samorobek. Mieliscie tak kiedys?
Opublikowano 17 kwietnia 20159 l a ja powiem że wole dobrą śląską ze sklepu niż wiejskie. nie wiem dlaczego ale te prawdziwie wiejskie mniej mi podchodzą, może kwestia przyzwyczajenia, albo poprostu lubie wzamacniacze smaku xd na święta kupiłem sobie od znajomego kawał mięsa, dla siebie głównie boczek, dla rodziny inne rzeczy, kiełba była spoko, ale z jakiegoś powodu serio wole śląską xD no a wracając do grilla - strasznie mam smaka żeby juz rozpocząc sezon grillowy, ale w weekend ma byc 9stopni i deszcz..
Opublikowano 17 kwietnia 20159 l Do swojskich przysmaków, genialny jest jeszcze ser biały, śmietanka, mleko. To wszystko smakuje zupełnie inaczej niż ze sklepu. Naleśniki z serem goty.
Opublikowano 17 kwietnia 20159 l No ogolnie zarcie made by wies >>>>> cokolwiek paczkowanego ze sklepow.
Opublikowano 17 kwietnia 20159 l Mnie też odrzuca ta torba foliowa z biedry.A mięsko wygląda doskonale
Opublikowano 17 kwietnia 20159 l Mnie takie mięsa średnio zachęcają widokiem, wolę je jeść niż oglądać. To samo z kaszanką, od dziecka uwielbiam, szczególnie z grilla, ale jak pomyślę co w niej jest...
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.