Sylvan Wielki 4 550 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Pierogi z serem polane śmietaną rozrobioną z odżywką białkową o smaku kokosowym, do tego cukier waniliowo karmelowy oraz sos toffi oraz czekoladki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wieslaw 2 360 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 filet z kurczaka rozklepany i pocięty na kawałki około 4 x 7cm i panierowany w mące, jajku i bułce tartej, naleśniki, sałata masłowa i sos wiosenny z koperkiem od Winiary. 2 sztuki wystarczą żeby się najeść, 3 żeby się nażreć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Fajne. Dałbym tylko mąki orkiszowej zamiast zwykłej do naleśnika, więcej sałaty i dorzucił trochę czerwonej cebulki. A sos zastąpił sosem : jogurt + czosnek+ śmietanka+ koperek+sól + pieprz. Byłoby wtedy mega zdrowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 951 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Superancka pasta jajeczna wg. Grubssler. Polecam. http://www.ofeminin.pl/przepisy/pasta-jajeczna-wg-gessler-d58000.html Robię tą samą. GOTY pasta. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 329 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 (edytowane) Kupiłem parowar i żrę od jakiegoś czasu tylko takie potrawy. Wołowiny, drób, ryby i warzywa. Boże jakie to dobre i lekkie. Czuję się o 5 lat młodszy. Polecam każdemu, szczególnie Yanowi przy jego żywieniu. Edyta: no i w tygodniu całkowicie odstawiłem pieczywo (na weekend ciemny ziarnisty chleb zjem). Jest tak dobrze... Edytowane 21 maja 2015 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Parówar jest zayebisty, kurczak smakuje o wiele lepiej niż smażony. Ziemniaki na parze to istny cud, tak samo brokuły, kalafior, marchew. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 I bez grama soli! Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 329 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Ja soli ogolnie, od zawsze mega mało używam. Wolę pieprz, ew. chilli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Nie no, troche sie zgrywam. Ogolnie je.bac sol, ale smaku odmowic jej nie mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wieslaw 2 360 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 od soli da się odzależnić tak samo jak od cukru w napojach, mięsa z parowaru to tylko wybrane da się zjeść. Poproszę o przepis na mintaja z parowaru. Cytuj Odnośnik do komentarza
Metoda 1 325 Opublikowano 22 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2015 Wrzucasz mintaja do parowaru. "Parowujesz". Finito Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 550 Opublikowano 22 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2015 Swego czasu w Maku oferowali kapitalna tortille hawajską. Niestety nie jest już dostępna w ofercie. Ale przyrządzić coś takiego to banał, a wartości odżywcze ma bardzo dobre, a i w smaku jest świetne.Jeżeli samemu się przyrządza tortillę, to można nieźle smak pod siebie stworzyć. Ta jest klasyczna. Do tego nieco trawy (roszponka, sałata lodowa, papryka, pomidor, zielony ogórek, keczup, sos czosnkowy i dwa plastry ananasa, które świetnie smak przełamują, no i 300gr piersi z kurczaka). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 725 Opublikowano 22 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2015 jajecznica z boczkiem, cebulka i pieczarkami, plus chleb posmarowany masłem GOTY Cytuj Odnośnik do komentarza
Wieslaw 2 360 Opublikowano 22 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2015 Wrzucasz mintaja do parowaru. "Parowujesz". Finito no tą metodą smakuje wyjątkowo paskudnie Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 329 Opublikowano 23 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2015 Rzućcie jakimiś przepisami na parowar. Wiem że w necie tego dużo ale często słabe no i mocno randomowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plamek 273 Opublikowano 23 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2015 Swego czasu w Maku oferowali kapitalna tortille hawajską. Niestety nie jest już dostępna w ofercie. Ale przyrządzić coś takiego to banał, a wartości odżywcze ma bardzo dobre, a i w smaku jest świetne. Jeżeli samemu się przyrządza tortillę, to można nieźle smak pod siebie stworzyć. Ta jest klasyczna. Do tego nieco trawy (roszponka, sałata lodowa, papryka, pomidor, zielony ogórek, keczup, sos czosnkowy i dwa plastry ananasa, które świetnie smak przełamują, no i 300gr piersi z kurczaka). Jak zawijasz od dołu? Bo mi zawsze albo cieknie jak sam chvj albo sie rozwija i sie denerwuje :< Cytuj Odnośnik do komentarza
Lain 107 Opublikowano 29 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 maja 2015 Ciasteczka owsiane 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 29 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 maja 2015 Ale sztosy. Ja wczoraj kupiłem kakaowe od Sante, z kupnych chyba najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lain 107 Opublikowano 29 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 maja 2015 Te kupne są dla mnie za słodkie, ja teraz eksperymentowałam z tym ksylitolem.. wyszły super!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 550 Opublikowano 29 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 maja 2015 Swego czasu w Maku oferowali kapitalna tortille hawajską. Niestety nie jest już dostępna w ofercie. Ale przyrządzić coś takiego to banał, a wartości odżywcze ma bardzo dobre, a i w smaku jest świetne. Jeżeli samemu się przyrządza tortillę, to można nieźle smak pod siebie stworzyć. Ta jest klasyczna. Do tego nieco trawy (roszponka, sałata lodowa, papryka, pomidor, zielony ogórek, keczup, sos czosnkowy i dwa plastry ananasa, które świetnie smak przełamują, no i 300gr piersi z kurczaka). Jak zawijasz od dołu? Bo mi zawsze albo cieknie jak sam chvj albo sie rozwija i sie denerwuje :< To zależne jest od farszu. Sos nie spływa, ponieważ najczęściej jest gęsty i nie daję go dużo. Polecam: Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 292 Opublikowano 29 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 maja 2015 Zjadłem właśnie pizze na cieście gotowym z carefoura. Złotówka za ciasto plus szynka, sery (żółty i brie), sos i mam zaje.bista pizze i przy okazji pozbylem się produktów z krótką datą ważności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 30 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2015 A gdzie fota? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 30 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2015 obiad Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 292 Opublikowano 30 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2015 A gdzie fota?Zanim aparat się naładował, to nie było już pizzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 355 Opublikowano 30 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2015 Domowy kawior z bakłażana, coś pysznego. Przepis: Bakłażany owinąć w folię aluminiową (błyszcząca strona do wewnątrz), nakłuć widelcem w kilku miejscach i wrzucić do piekarnika na 180-200 stopni na godzinę z hakiem. Wyjąć, ostudzić, przekroić i wydrążyć miąższ. Pokroić go drobno i wrzucić do miski. Do tego mała cebula drobno pokrojona i ze dwa ząbki czosnku też drobno pokrojone. Na patelnię trochę oliwy, podsmażyć cebulę aż zmięknie, dorzucić czosnek, chwilę przesmażyć, dorzucić bakłażana i smażyć na mocnym ogniu ciągle mieszając aż odparuje woda. Wystudzić, wrzucić do miski, doprawić solą, pieprzem, odrobiną chili, sosem worcester, sokiem z cytryny, pietruszką i kolendrą oraz oliwą. Wymieszać, wrzucić do lodówki. Najlepszy na drugi dzień z chlebem, albo w lawaszu. Idealny do baraniny i wołowiny z grilla. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.