Yakubu 3 047 Opublikowano 30 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 002 Opublikowano 30 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2015 Będąc na komunijnej imprezce podchwyciłem dobry apetizer, który sobie właśnie sam zrobiłem: - brokuły drobno pokruszone, gotowane na parze max 10 minut (by były elastyczne i kruche, a nie rozklapciane) - sos czosnkowy z jogurtu greckiego, oliwy z oliwek, soli, pieprzu Brokułki po wystygnięciu zalewam sosem i jest zagrycha lepsza niż jakiekolwiek czipsy Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 292 Opublikowano 30 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2015 Red, a spróbuj tak ugotować kalafiorka i również polać sosem czosnkowym. Polecam, kiedyś babcia takie coś gdzieś podpatrzyła i w sumie polecam. A zresztą z sosem czosnkowym wszystko smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 355 Opublikowano 30 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2015 Polecam dodać do takiego brokuła z sosem czosnkowym sera feta: +10 do smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 002 Opublikowano 30 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2015 Albo rozpuszczony lazur pleśniowy.... <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 30 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2015 No to ja taką sałatkę często jadam, ale dodaję podsmażoną cebulkę, słonecznik i pierś z kurczaka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 31 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2015 Łosoś wędzony z pieprzem (ten biedronkowy, serio smaczny jest!) i herbatka pu-erh Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 31 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2015 Na śniadanie dziś serek wiejski z truskawkami i płatkami owsianymi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 329 Opublikowano 31 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2015 Na śniadanie dziś serek wiejski z truskawkami i płatkami owsianymi. Ja od pon do pt jem płatki owsiane z rodzynkami (osobno dodaje) zalewam wrzątkiem po 5 min dodaję jabłko świeżo skrojone. No goty śniadanie. Natomiast w soboty i niedziele jem bardziej tradycyjne śniadania, t.j. jajecznice, frankfurterki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 292 Opublikowano 31 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2015 Łosoś wędzony z pieprzem (ten biedronkowy, serio smaczny jest!) i herbatka pu-erh Ten łosoś jest i w Tesco i Carefourze i Piotrze i Pawle (pewnie i w Lidlu i innych marketach). Ale najlepszy jest ten z Biedry:) Tak samo te antipasti - papryczki nadziewane serem, w Biedrze najlepsze, odpowiednio pikantne, skóra nie taka twarda jak w lidlowskiej wersji, no i cena też ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 31 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2015 Na śniadanie dziś serek wiejski z truskawkami i płatkami owsianymi. Ja od pon do pt jem płatki owsiane z rodzynkami (osobno dodaje) zalewam wrzątkiem po 5 min dodaję jabłko świeżo skrojone. No goty śniadanie. Natomiast w soboty i niedziele jem bardziej tradycyjne śniadania, t.j. jajecznice, frankfurterki itp. Ja śniadania zawsze na słodko, nie wchodzą mi jajka z rana, kiełby też nie. Rodzynki bardzo lubię, zawsze garść po treningu wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
assassine 1 724 Opublikowano 31 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2015 U mnie dokładnie odwrotnie, śniadania tylko wytrawne. We Francji i na Sycylii trochę się z tym męczyłam, nie mogłam już patrzeć na rogaliki z kremem pistacjowym. Ale to może dlatego, że ogólnie nie jestem fanka słodyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 31 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2015 Czyli podrywa na 'pokaż cycki, dam Ci ciacho' w Twoim przypadku raczej nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza
assassine 1 724 Opublikowano 31 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2015 no, odpada. ale za frytki z majonezem może bym rozważyła. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 31 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2015 Zapisane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 31 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2015 Yanusz właśnie dostal ataku serca Cytuj Odnośnik do komentarza
Lain 107 Opublikowano 31 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2015 Przecież napisała frytki i majonez, a nie wódka i majonez Dzisiaj kasza jaglana i sosik grzybowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 31 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2015 wczoraj robiłem frytki z majonezem, bardzo dobre wyszły, chrupiące na wierzchu i miękkie w środku chociaz dużo chcrzanienia z tym było Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 471 Opublikowano 31 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2015 Przecież napisała frytki i majonez, a nie wódka i majonez Dzisiaj kasza jaglana i sosik grzybowy Pamietam jak jeszcze niedawno kasze jaglana mozna bylo khpic tylko w zdrowej zywnosci za grube hajsy. Fajnie, ze sie przyjela - od lat wpyerdalam codziennie. Ma odczyn zasadowy, co jest fenomenem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 31 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 maja 2015 dejw a co daje ten odczyn? odkwasza ci organizm od nadmiaru białka? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lain 107 Opublikowano 1 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2015 Ja uwielbiam każdy rodzaj kaszy: gryczaną, jaglaną, kuskus.. chyba nawet bardziej niż ryż. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 471 Opublikowano 1 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2015 dejw a co daje ten odczyn? odkwasza ci organizm od nadmiaru białka? Tak. Polecam zwlaszcza osobom, ktore wysypuje po bialku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 1 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2015 Przecież napisała frytki i majonez, a nie wódka i majonez Dzisiaj kasza jaglana i sosik grzybowy Pamietam jak jeszcze niedawno kasze jaglana mozna bylo khpic tylko w zdrowej zywnosci za grube hajsy. Serio? Matka od obabci ze wsi zawsze tego przywozila na worki i zawsze gardzilem bo wole gryczana xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 1 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2015 Dawid coś wymyśla. Kasza jaglana (i w chuy innych rodzajów kaszy) jest od zawsze w Auchan na stoisku 'luz' i kosztuje grosze. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 1 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2015 Ale mało ludzi ją znało. W Polsce zawsze rządziły ziemnioki i ryż, albo kasza gryczana. Od kilku lat dopiero ludzię się przekonali do innych kasz i ryżów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.