Opublikowano 1 czerwca 20159 l nawet quinoa (komosa ryżowa) robi furore, własnie dawid sprawdz sobie bo też ma świetne wartosci odżywcze
Opublikowano 1 czerwca 20159 l Dawid coś wymyśla. Kasza jaglana (i w chuy innych rodzajów kaszy) jest od zawsze w Auchan na stoisku 'luz' i kosztuje grosze. Polecam. Nie wymyslam, bo 8 lat temu szukalem i nigdzie nie bylo. Albo w zdrowej zywnosci za 10pln/400g albo bardzo rzadko sie trafiala jakas totalna chuynia z kamykami w markecie. I nie pyerdol mi lucek, ze ty jadles wtedy kasze jaglana, bo byles na etapie 5 czisow za 10 zł w macu. Edytowane 1 czerwca 20159 l przez Dave Czezky
Opublikowano 1 czerwca 20159 l U nas się zawsze robiło na wigilię, aczkolwiek to prawda, częściej mama czy babcia robiły gryczaną niż jaglaną.
Opublikowano 1 czerwca 20159 l Ja bardzo lubię kaszę. Najbardziej gryczaną z dobrym mięsem i sosem. Pierogi z kaszą gryczaną i śmietaną na słodko też są spoko. U mnie mówią, że to pierogi po lubelsku, więc nie wiem czy w innych rejonach też są znane.
Opublikowano 1 czerwca 20159 l Pierogi z kaszą gryczaną i śmietaną na słodko też są spoko. U mnie mówią, że to pierogi po lubelsku, więc nie wiem czy w innych rejonach też są znane.Ja też o tym nie słyszałem nigdy dopóki nie poznałem mojej żony z lubelszczyzny, więc to chyba regionalne.
Opublikowano 1 czerwca 20159 l To fakt, kasza gryczana to głównie lubelszczyzna i zamojszczyzna, ale jak już to pierogi z kaszą i serem ale na słono farsz jak na ruskie tylko zamiast ziemniaków kasza.
Opublikowano 5 czerwca 20159 l Profanacja pierogów czy truskawek? Przecie to dobre w pysk, a jeszcze polane masłem i pudrem <3
Opublikowano 5 czerwca 20159 l Nooo, jeszcze czekam na jagody, ale to już wtedy zwykłe pierogi zrobię.
Opublikowano 5 czerwca 20159 l ale, że te czerwone? ja ostatnio z (H)amerykańskimi zrobiłam naleśniki i do tego jogurt naturalny..
Opublikowano 6 czerwca 20159 l Fettucine z łososiem i krewetkami, brzmi seksownie, ale to gotowe danie: Zdziwiło mnie, że trza wlać 100ml mleka i do tego dosypać to żarcie. Nie takie złe, ale jak zwykle na obrazku zaje.biste kawałki łososia i krewetek, a w realu jakieś paseczki ryby i krewetki mikro. Czwórka w szkolnej ocenie, może kiedyś jeszcze kupię.
Opublikowano 6 czerwca 20159 l Młode ziemniazki, cebulka, świeży koperek i mięsko w sosie jezu panei premierze jak żyć to było dzisiaj takie dobre a jutro robimy naleśnik iz truskwkami, kolejny dzien z goty żarciem
Opublikowano 6 czerwca 20159 l Ku.rwa nie wyobrazalem sobie do tej pory ciebie srooba plasajacego w kuchni przy garach xD
Opublikowano 6 czerwca 20159 l Ja mam ostatnio smaka na różne sałatki z makaronem razowym, mam swoje 3 ulubione opcje. - tuńczyk, jajko, cebula. - łosoś wędzony, mozarella, świeży ogór, koperek - wędzona pierś z kurczaka lub indyka, kukurydza, fasola czerwona. Dodaję do tego łyżkę jogurtu greckiego i płaską łyżeczkę majonezu.
Opublikowano 6 czerwca 20159 l Pewnie śpi w skarpetach, a wieczorem siedzi pod kocykiem i ogląda M jak Miłość.
Opublikowano 7 czerwca 20159 l Kalafior z bułką tartą, uwielbiam warzywa sezonowe, czekam jeszcze na tańszą fasolkę szparagową i bób.
Opublikowano 7 czerwca 20159 l Leżę sobie nad jeziorkiem, opalam du.pę i mówię do swej lubej, że napiłbym się oranżady w szklanej butelce jak za dawnych lat. W drodze powrotnej sklep groszek, ale na wsi, więc była nadzieja. Wchodzimy, szukamy i jest. Wziąłem 5 butelek na wynos. Chuy, że to woda, cukier i chemia, ale to ten smak co kiedyś.
Opublikowano 9 czerwca 20159 l Młode ziemniaki z młodą cebulką i koperkiem. Kalafior z masłem i bułką tartą. Mizeria z zieloną cebulką. Do tego kefir. Wszystko razem = pokarm bogów. Nasza kuchnia jest jednak za(pipi)ista.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.