Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

nawet quinoa (komosa ryżowa) robi furore, własnie dawid sprawdz sobie bo też ma świetne wartosci odżywcze

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 414,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Dawid coś wymyśla. Kasza jaglana (i w chuy innych rodzajów kaszy) jest od zawsze w Auchan na stoisku 'luz' i kosztuje grosze. Polecam.

 

Nie wymyslam, bo 8 lat temu szukalem i nigdzie nie bylo.

Albo w zdrowej zywnosci za 10pln/400g albo bardzo rzadko sie trafiala jakas totalna chuynia z kamykami w markecie.

I nie pyerdol mi lucek, ze ty jadles wtedy kasze jaglana, bo byles na etapie 5 czisow za 10 zł w macu.

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

wymyślasz

 

 

8 lat temu czizy były po 2,50zł :sleep:

 

Opublikowano

U nas się zawsze robiło na wigilię, aczkolwiek to prawda, częściej mama czy babcia robiły gryczaną niż jaglaną.

Opublikowano

Ja bardzo lubię kaszę. Najbardziej gryczaną z dobrym mięsem i sosem.

Pierogi z kaszą gryczaną i śmietaną na słodko  też są spoko. U mnie mówią, że to pierogi po lubelsku, więc nie wiem czy w innych rejonach też są znane.

Opublikowano

Pierogi z kaszą gryczaną i śmietaną na słodko  też są spoko. U mnie mówią, że to pierogi po lubelsku, więc nie wiem czy w innych rejonach też są znane.

Ja też o tym nie słyszałem nigdy dopóki nie poznałem mojej żony z lubelszczyzny, więc to chyba regionalne.
Opublikowano

To fakt, kasza gryczana to głównie lubelszczyzna i zamojszczyzna, ale jak już to pierogi z kaszą i serem ale na słono :) farsz jak na ruskie tylko zamiast ziemniaków kasza.

Opublikowano

pierogi z kasza jaglana, szpinakiem i kurczakiem kozak ku,rwa pieróg

Opublikowano

Profanacja pierogów czy truskawek? Przecie to dobre w pysk, a jeszcze polane masłem i pudrem <3

Opublikowano

Nooo, jeszcze czekam na jagody, ale to już wtedy zwykłe pierogi zrobię. :)

Opublikowano

Z leśnych owocków to borówki GOTY, zjadłbym takie pierogi :ohboy:

Opublikowano

ale, że te czerwone?

 

ja ostatnio z (H)amerykańskimi zrobiłam naleśniki i do tego jogurt naturalny.. :wub:

Opublikowano

Fettucine z łososiem i krewetkami, brzmi seksownie, ale to gotowe danie:

prod_201_picture_productpage_4na5h6sg6b.

Zdziwiło mnie, że trza wlać 100ml mleka i do tego dosypać to żarcie. Nie takie złe, ale jak zwykle na obrazku zaje.biste kawałki łososia i krewetek, a w realu jakieś paseczki ryby i krewetki mikro. Czwórka w szkolnej ocenie, może kiedyś jeszcze kupię.

Opublikowano

Młode ziemniazki, cebulka, świeży koperek i mięsko w sosie jezu panei premierze jak żyć to było dzisiaj takie dobre  :banderas:


a jutro robimy naleśnik iz truskwkami, kolejny dzien z goty żarciem

Opublikowano

Ku.rwa nie wyobrazalem sobie do tej pory ciebie srooba plasajacego w kuchni przy garach xD

Opublikowano

Ja mam ostatnio smaka na różne sałatki z makaronem razowym, mam swoje 3 ulubione opcje.

 

- tuńczyk, jajko, cebula.

- łosoś wędzony, mozarella, świeży ogór, koperek

- wędzona pierś z kurczaka lub indyka, kukurydza, fasola czerwona.

 

Dodaję do tego łyżkę jogurtu greckiego i płaską łyżeczkę majonezu.

Opublikowano

Śruba zadziwia. Jezdzi 130 na autostradzie i ostro kuchci.

Opublikowano

Pewnie śpi w skarpetach, a wieczorem siedzi pod kocykiem i ogląda M jak Miłość.

Opublikowano

Kalafior z bułką tartą, uwielbiam warzywa sezonowe, czekam jeszcze na tańszą fasolkę szparagową i bób.

Opublikowano

Leżę sobie nad jeziorkiem, opalam du.pę i mówię do swej lubej, że napiłbym się oranżady w szklanej butelce jak za dawnych lat. W drodze powrotnej sklep groszek, ale na wsi, więc była nadzieja. Wchodzimy, szukamy i jest. Wziąłem 5 butelek na wynos. Chuy, że to woda, cukier i chemia, ale to ten smak co kiedyś.

Opublikowano

Młode ziemniaki z młodą cebulką i koperkiem. Kalafior z masłem i bułką tartą. Mizeria z zieloną cebulką. Do tego kefir. Wszystko razem = pokarm bogów. Nasza kuchnia jest jednak za(pipi)ista.

 

GWoGZty.jpg

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.