Opublikowano 10 czerwca 20159 l Do zimnioków i mizerii najbardziej mi pasuje taki lekko ostry mielony.
Opublikowano 10 czerwca 20159 l piers z kuraka zamanierowana w sosie pesto z bazylii pieczona w naczyniu zaroodpornym. po 15 minutach polozylem na miesie pomidory rzymskie przeciete na pol z wyjetym srodkiem i obrane ze skorki, a po nastepnych 5 minutach polozylem na wierzchu plasterki mozarelli. do tego makaron tagliatelle i salatka z roszpotnki, ziol prowansalskich, octu winnego i pomidora. o jezu jakie to bylo dobre
Opublikowano 10 czerwca 20159 l obieram ze skorki zeby byly bardziej miekkie, a srodki wyjalem bo tak bylo w przepisie
Opublikowano 10 czerwca 20159 l Srodki sa kwasne i mokre. Kladac je na miesie puszcza wode i jak jeszcze na to dasz ser to juz wszystko bedzie plywac zamiast fajnie sie zapiec.
Opublikowano 10 czerwca 20159 l Ale grube plastry Rudiok masz na mizerii, widać że sam kroiłeś, brawo
Opublikowano 14 czerwca 20159 l Ja sobie ostatnio robię koktajle z truskawkami i jagodami, które nazbierałem w zeszłym roku. A tak to w te upały tylko mrożona kawa.
Opublikowano 14 czerwca 20159 l pierś z kuraka nadziewaną szpinakiem i serem, w cieście francuskim i pyry :f
Opublikowano 14 czerwca 20159 l Cyc z kurczaka i jajka na twardo posiekane w drobną kostkę, następnie utoczone w kotleciki (spojone odrobiną mąki i jogurtu naturalnego) - smażone na patelni na odrobinie oleju. Do tego pyry gotowane na parze z koperkiem, polane sosem zrobionym z jogurtu naturalnego, koncentratu pomidorowego, oliwy z oliwek.
Opublikowano 15 czerwca 20159 l Jogurt niby właśnie "zmiękcza"/"nawadnia(?) kuraka. Też o tym słyszałem niedawno i Red akurat o tym napisał. Taki zbieg okoliczności:)
Opublikowano 15 czerwca 20159 l Cyc z kurczaka? Przecież to jest gurwa suche, czaisz typie? ZAPITE RZOŁONDKOWO WCHODZI ZDROWO!
Opublikowano 15 czerwca 20159 l Jem kasze jaglaną bo Czesky ostatnio polecał. Chyba jem ją pierwszy raz w życiu. Może jako dzieciak, mama mi ją robiła, ale chyba nie za często, bo nie pamiętam. Jakieś to takie jałowe - do ryżu dodaję kucharka, to ma wtedy lepszy posmak, a tutaj pierwszy raz, to nie chciałem mieszać. Nie wiem, czy czasem mi się nie rozgotowała. Edytowane 15 czerwca 20159 l przez grzybiarz
Opublikowano 15 czerwca 20159 l ta kawowa jest straszna najlepsza jest, za słodka jak każdy fritz a ten słodzony stewią jest okropny grzybiarz bo jaglanke trzeba umiec zrobić a nie tylko zagotować xd, najlepiej przy końcu gotowania zdjąć garnek z jeszcze mała iloscią wody w środku i przykryć kocem czy kołdrą garnek z kasza żeby sobie doszła i będzie sypka a przyprawy to już kwestia indywidualna bo jaglanka jest elastyczna można zrobić na słodko jak i na słono. Ja czasem jem sernik z niej z owocami a czasami burgery z suszonymi pomidorami, ale ostatnio zasmakowala mi sałatka z nią, cebulą, pomidorem i granatem.
Opublikowano 15 czerwca 20159 l Bluber, też chcę móc edytować posty z cichacza A robiłem wg. przepisu na opakowaniu, 20 minut z łyżeczką oleju, na lekkim ogniu. Tyle, że woda prawie wyparowała i dolałem jeszcze trochę. Potem wyłączyłem ogień, ale kuchenka indukcyjna jeszcze trzymała ciepło. W sumie nie pomyślałem o kołdrze:) ale wiem, że tak babcie robiły (tyle, że chyba ze zwykłą kaszą). No i jem właśnie z warzywami i kurakiem z przyprawą curry. Całość całkiem znośna.
Opublikowano 15 czerwca 20159 l Cyc z kurczaka? Przecież to jest gurwa suche, czaisz typie? jak się umie gotować to można zrobić goty soczystego cyca z kurczaka np po wietnamsku, polecam
Opublikowano 15 czerwca 20159 l Bluber, też chcę móc edytować posty z cichacza On nie ma edycji z cichacza, scalilo mu po prostu posty bo sie zmiescil w czasie (jak sie nie zmiescisz to bedzie post pod postem). Pije sobie Tajgera i stwierdzam ze ten smak bardzo mi pasuje. Ostatnio po Blacku straszny kapec w japie. Zatem ranking wyglada tak: Tiger > Lidl > Oshee > Black. Burn i Bull tez dobre ale nie jestem zaradny wiec mnie nie stac, stad nie ujete w rankingu "do 3zl".
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.