Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 416,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Do zimnioków i mizerii najbardziej mi pasuje taki lekko ostry mielony.

Opublikowano

piers z kuraka zamanierowana w sosie pesto z bazylii pieczona w naczyniu zaroodpornym. po 15 minutach polozylem na miesie pomidory rzymskie przeciete na pol z wyjetym srodkiem i obrane ze skorki, a po nastepnych 5 minutach polozylem na wierzchu plasterki mozarelli. do tego makaron tagliatelle i salatka z roszpotnki, ziol prowansalskich, octu winnego i pomidora. 

11355450_1120549597961050_99464137_n.jpg

 

o jezu jakie to bylo dobre

Opublikowano

Czemu obierasz pomidory ze skórki i wyciągasz środki?

Opublikowano

obieram ze skorki zeby byly bardziej miekkie, a srodki wyjalem bo tak bylo w przepisie 

Opublikowano

Srodki sa kwasne i mokre. Kladac je na miesie puszcza wode i jak jeszcze na to dasz ser to juz wszystko bedzie plywac zamiast fajnie sie zapiec.

Opublikowano

No tak po chłopsku krojone a nie przezroczyste ;)

Opublikowano

pizze na kalafiorowym ciescie wczoraj jadlem, calkiem dobre

Opublikowano

ta kawowa jest straszna :/

Opublikowano

Ja sobie ostatnio robię koktajle z truskawkami i jagodami, które nazbierałem w zeszłym roku. A tak to w te upały tylko mrożona kawa. 

Opublikowano

pierś z kuraka nadziewaną szpinakiem i serem, w cieście francuskim i pyry :f

Opublikowano

Cyc z kurczaka i jajka na twardo posiekane w drobną kostkę, następnie utoczone w kotleciki (spojone odrobiną mąki i jogurtu naturalnego) - smażone na patelni na odrobinie oleju.

 

Do tego pyry gotowane na parze z koperkiem, polane sosem zrobionym z jogurtu naturalnego, koncentratu pomidorowego, oliwy z oliwek.

 

:banderas:

Opublikowano

Cyc z kurczaka? Przecież to jest gurwa suche, czaisz typie?

Opublikowano

Jogurt niby właśnie "zmiękcza"/"nawadnia(?) kuraka. Też o tym słyszałem niedawno i Red akurat o tym napisał. Taki zbieg okoliczności:)

Opublikowano

Cyc z kurczaka? Przecież to jest gurwa suche, czaisz typie?

ZAPITE RZOŁONDKOWO WCHODZI ZDROWO!

Opublikowano

Jem kasze jaglaną bo Czesky ostatnio polecał. Chyba jem ją pierwszy raz w życiu. Może jako dzieciak, mama mi ją robiła, ale chyba nie za często, bo nie pamiętam.

Jakieś to takie jałowe - do ryżu dodaję kucharka, to ma wtedy lepszy posmak, a tutaj pierwszy raz, to nie chciałem mieszać. Nie wiem, czy czasem mi się nie rozgotowała.

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

ta kawowa jest straszna :/

 

najlepsza jest, za słodka jak każdy fritz a ten słodzony stewią jest okropny

grzybiarz bo jaglanke trzeba umiec zrobić a nie tylko zagotować xd, najlepiej przy końcu gotowania zdjąć garnek z jeszcze mała iloscią wody w środku i przykryć kocem czy kołdrą garnek z kasza żeby sobie doszła i będzie sypka a przyprawy to już kwestia indywidualna bo jaglanka jest elastyczna można zrobić na słodko jak i na słono. Ja czasem jem sernik z niej z owocami a czasami burgery z suszonymi pomidorami, ale ostatnio zasmakowala mi sałatka z nią, cebulą, pomidorem i granatem.

Opublikowano

Bluber, też chcę móc edytować posty z cichacza :(

A robiłem wg. przepisu na opakowaniu, 20 minut z łyżeczką oleju, na lekkim ogniu. Tyle, że woda prawie wyparowała i dolałem jeszcze trochę. Potem wyłączyłem ogień, ale kuchenka indukcyjna jeszcze trzymała ciepło. W sumie nie pomyślałem o kołdrze:) ale wiem, że tak babcie robiły (tyle, że chyba ze zwykłą kaszą).

No i jem właśnie z warzywami i kurakiem z przyprawą curry. Całość całkiem znośna.

Opublikowano

Cyc z kurczaka? Przecież to jest gurwa suche, czaisz typie?

 

jak się umie gotować to można zrobić goty soczystego cyca z kurczaka np po wietnamsku, polecam :lapka: 

Opublikowano

Bluber, też chcę móc edytować posty z cichacza :(

On nie ma edycji z cichacza, scalilo mu po prostu posty bo sie zmiescil w czasie (jak sie nie zmiescisz to bedzie post pod postem).

 

 

Pije sobie Tajgera i stwierdzam ze ten smak bardzo mi pasuje. Ostatnio po Blacku straszny kapec w japie. Zatem ranking wyglada tak: Tiger > Lidl > Oshee > Black. Burn i Bull tez dobre ale nie jestem zaradny wiec mnie nie stac, stad nie ujete w rankingu "do 3zl".

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.