Rudiok 3 355 Opublikowano 10 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2015 Jak już to jajko sadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 10 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2015 Do zimnioków i mizerii najbardziej mi pasuje taki lekko ostry mielony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 10 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2015 piers z kuraka zamanierowana w sosie pesto z bazylii pieczona w naczyniu zaroodpornym. po 15 minutach polozylem na miesie pomidory rzymskie przeciete na pol z wyjetym srodkiem i obrane ze skorki, a po nastepnych 5 minutach polozylem na wierzchu plasterki mozarelli. do tego makaron tagliatelle i salatka z roszpotnki, ziol prowansalskich, octu winnego i pomidora. o jezu jakie to bylo dobre 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 10 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2015 Czemu obierasz pomidory ze skórki i wyciągasz środki? Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 10 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2015 obieram ze skorki zeby byly bardziej miekkie, a srodki wyjalem bo tak bylo w przepisie Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 10 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2015 Srodki sa kwasne i mokre. Kladac je na miesie puszcza wode i jak jeszcze na to dasz ser to juz wszystko bedzie plywac zamiast fajnie sie zapiec. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lain 107 Opublikowano 10 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2015 Do młodych ziemniaków najlepsza młoda kapusta na słodko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 292 Opublikowano 10 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2015 Ale grube plastry Rudiok masz na mizerii, widać że sam kroiłeś, brawo Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 355 Opublikowano 10 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2015 No tak po chłopsku krojone a nie przezroczyste 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
keyzee 86 Opublikowano 11 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2015 Najlepsze właśnie takie są.Grube i chrupiące Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 13 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2015 pizze na kalafiorowym ciescie wczoraj jadlem, calkiem dobre Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 13 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2015 PYSZNE <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 13 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2015 ta kawowa jest straszna Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 269 Opublikowano 14 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2015 Ja sobie ostatnio robię koktajle z truskawkami i jagodami, które nazbierałem w zeszłym roku. A tak to w te upały tylko mrożona kawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lain 107 Opublikowano 14 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2015 pierś z kuraka nadziewaną szpinakiem i serem, w cieście francuskim i pyry :f Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 002 Opublikowano 14 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2015 Cyc z kurczaka i jajka na twardo posiekane w drobną kostkę, następnie utoczone w kotleciki (spojone odrobiną mąki i jogurtu naturalnego) - smażone na patelni na odrobinie oleju. Do tego pyry gotowane na parze z koperkiem, polane sosem zrobionym z jogurtu naturalnego, koncentratu pomidorowego, oliwy z oliwek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 15 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2015 Cyc z kurczaka? Przecież to jest gurwa suche, czaisz typie? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 292 Opublikowano 15 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2015 Jogurt niby właśnie "zmiękcza"/"nawadnia(?) kuraka. Też o tym słyszałem niedawno i Red akurat o tym napisał. Taki zbieg okoliczności:) Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 002 Opublikowano 15 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2015 Cyc z kurczaka? Przecież to jest gurwa suche, czaisz typie? ZAPITE RZOŁONDKOWO WCHODZI ZDROWO! Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 292 Opublikowano 15 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2015 (edytowane) Jem kasze jaglaną bo Czesky ostatnio polecał. Chyba jem ją pierwszy raz w życiu. Może jako dzieciak, mama mi ją robiła, ale chyba nie za często, bo nie pamiętam. Jakieś to takie jałowe - do ryżu dodaję kucharka, to ma wtedy lepszy posmak, a tutaj pierwszy raz, to nie chciałem mieszać. Nie wiem, czy czasem mi się nie rozgotowała. Edytowane 15 czerwca 2015 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 15 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2015 ta kawowa jest straszna najlepsza jest, za słodka jak każdy fritz a ten słodzony stewią jest okropny grzybiarz bo jaglanke trzeba umiec zrobić a nie tylko zagotować xd, najlepiej przy końcu gotowania zdjąć garnek z jeszcze mała iloscią wody w środku i przykryć kocem czy kołdrą garnek z kasza żeby sobie doszła i będzie sypka a przyprawy to już kwestia indywidualna bo jaglanka jest elastyczna można zrobić na słodko jak i na słono. Ja czasem jem sernik z niej z owocami a czasami burgery z suszonymi pomidorami, ale ostatnio zasmakowala mi sałatka z nią, cebulą, pomidorem i granatem. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 292 Opublikowano 15 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2015 Bluber, też chcę móc edytować posty z cichacza A robiłem wg. przepisu na opakowaniu, 20 minut z łyżeczką oleju, na lekkim ogniu. Tyle, że woda prawie wyparowała i dolałem jeszcze trochę. Potem wyłączyłem ogień, ale kuchenka indukcyjna jeszcze trzymała ciepło. W sumie nie pomyślałem o kołdrze:) ale wiem, że tak babcie robiły (tyle, że chyba ze zwykłą kaszą). No i jem właśnie z warzywami i kurakiem z przyprawą curry. Całość całkiem znośna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 15 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2015 Moja mama zawsze kocem przykrywa garnek z kaszą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 15 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2015 Cyc z kurczaka? Przecież to jest gurwa suche, czaisz typie? jak się umie gotować to można zrobić goty soczystego cyca z kurczaka np po wietnamsku, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 15 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2015 Bluber, też chcę móc edytować posty z cichacza On nie ma edycji z cichacza, scalilo mu po prostu posty bo sie zmiescil w czasie (jak sie nie zmiescisz to bedzie post pod postem). Pije sobie Tajgera i stwierdzam ze ten smak bardzo mi pasuje. Ostatnio po Blacku straszny kapec w japie. Zatem ranking wyglada tak: Tiger > Lidl > Oshee > Black. Burn i Bull tez dobre ale nie jestem zaradny wiec mnie nie stac, stad nie ujete w rankingu "do 3zl". Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.