Yano 3 697 Opublikowano 10 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2015 nie chce marudzić ale to pierwsze wygląda jak mikry kawałek kurczaka z połową ziemniaka w plastrach polany bulionem z kostki rosołowej a drugie wygląda jak szczaw zbierany przy drodze przez niesiołowskiego z kilkoma orzeszkami zapewne ci smakowło, ale wizualnie jak dla mnie to nie jest zbyt apetyczne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 10 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2015 fakt, ale janusz twoje spocone buły też nigdy estetyką nie powalały. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 10 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2015 Sałatka była ładna xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Metoda 1 325 Opublikowano 10 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2015 Porcje w sam raz dla przedszkolaka, a nie silnie heteroseksualnego mężczyzny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 10 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2015 fakt, ale janusz twoje spocone buły też nigdy estetyką nie powalały. wybacz ale akurat twoja opinia na temat buły pełnej mięsa nie jest dla mnie specjalnie obiektywna ;p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 471 Opublikowano 10 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2015 Porcje w sam raz dla przedszkolaka, a nie silnie heteroseksualnego mężczyzny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 550 Opublikowano 11 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2015 Porcje w sam raz dla przedszkolaka, a nie silnie heteroseksualnego mężczyzny. Fiks z knooora. Teraz lepiej. #zaoranydejw. A jak tam twoje przedramię adonisa, kolego Czezky....czy lepiej takiego samca alfa menly version nie pytać. Lecz oczywiście nie wypada być nieuprzejmym. Skoro zgłosiłeś petycję bym avka zmienił, pomyślę nad tym. Co do wielkości porcji, brakowało mi w bilansie nieco białka, zatem zamiast wypić proszek z mlekiem, wolałem dwieście gram mięsa zjeść. Przy wadze 88.4kg. dalej utrzymuje ok dziesięć % TT, zatem ABS ma się dobrze. Można założyć, że nie ma co negować słuszności posiłków. Wracając do bohatera tematu, a nie uszczypliwości forumkowej, tak jak popołudniowe martwe ciągi i podciągania są strawą dla ciała i miłym bodźcem przy tym, tak odpowiednia dawka białka oraz węgli (najpierw w skali mikro by receptory pobudzić) są bazą właściwą i pożądana po wysiłku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 471 Opublikowano 12 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2015 Jeszcze blizej lustra/aparatu to przedramie daj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2015 kur.wa jak ja żałuję, że pistacje są tak drogie Bardzo drogie, bo trzeba pamiętać, że u nas pistacje sprzedawane są w skorupach, czyli jak kupujemy 100g pistacji, to tak naprawdę kupujemy 50g orzecha i 50g skorupki (jak do ciasta kiedyś łupałem, to mniej więcej takie proporcje wagowe wyszły). Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 292 Opublikowano 12 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2015 Dlatego bedą kiedyś w Lidlu spotkałem panią, która przed wrzuceniem pistacji do worka, dokładnie sortowała te puste:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 951 Opublikowano 12 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2015 kur.wa jak ja żałuję, że pistacje są tak drogie Bardzo drogie, bo trzeba pamiętać, że u nas pistacje sprzedawane są w skorupach, czyli jak kupujemy 100g pistacji, to tak naprawdę kupujemy 50g orzecha i 50g skorupki (jak do ciasta kiedyś łupałem, to mniej więcej takie proporcje wagowe wyszły). A sprzedają gdzieś obrane ? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 005 Opublikowano 12 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2015 Tak, tylko siłą rzeczy są 2x droższe http://www.arabskie.pl/pl/p/Pistacje,-orzechy-pistacjowe-niesolone,-luskane,-50-g/838 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 550 Opublikowano 15 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2015 Klasyczny tatar z pomarańczowym, grzanym pieczywem do tego rożne sosy. Dodatkowo sok z świeżo wyciskanych pomarańczy, udko kaczki z kaszą, marchwią, groszkiem i wiśniami marynowanymi w miodzie. Przecier z brzoskwiń. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 15 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2015 ty cykasz foty w knajpie jak jesz czy masz zboczenie w domu tak przygotowywac porcje na talerzu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 15 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2015 Laze ostatnio po lidlu, patrze bataty. O ku.rwa, w kazdym filmie podrozniczym z jakichs afryk pojawia sie to warzywo. No dobra, biere. Znalazlem w necie przepis na pieczonego batata (nic specjalnego: sol, pieprz, olej, pod koniec pieczenia tymianek) i dzis zrobilem na sniadanie. Bardzo dobre. Sam batat jest slodki, no slodkawy, i z ziolami smakuje ok. Myslalem tez, ze moze byc twardy mimo prawie 40min pieczenia (180-190C) ale byl miekki. W sumie moglem go troche jeszcze przetrzymac zeby sie skorka bardziej zarumienila ale to byl pierwszy raz i nie chcialem przesadzic. Polecam batata. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 15 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2015 Hakuna Batata. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 292 Opublikowano 15 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2015 Mi nie smakował. Nie wiem do czego to ma pasować, taki ziemniak na słodko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 15 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2015 Mi pasowal do talerza. Zjadlem samego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 15 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2015 Polecam frytki z batatów, szorujemy, kroimy (ze skórą) na fryty (byle nie za grube), mieszamy w oleju z przyprawami (ja robiłem ostatnio z Old Bay), na blachę i do piekarnika aż będą miękkie i rumiane (180 stopni z termoobiegiem). Nawet same stykną wtedy, albo z jogurtem jako dip. Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 15 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2015 Tunczyk grillowany z north fisha, zawsze mi bardzo smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 15 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2015 A jak taki tuńczyk ma się w smaku do tego z puszki? Nigdy innego nie jadłem niż właśnie takiego, a jestem ciekaw, bo w Biedrze czasami na promocji jest stek z tuńczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 15 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2015 Z puszki tez lubie, ale jest taki rozciapciany wtedy i nasaczony tym sosem wlasnym, stek to zwarte miesko. Jakiejs kosmicznej roznicy w smaku nie ma, ale jednak przygrillowany w fajnej przyprawie lepiej smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 15 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2015 A jak taki tuńczyk ma się w smaku do tego z puszki? Nigdy innego nie jadłem niż właśnie takiego, a jestem ciekaw, bo w Biedrze czasami na promocji jest stek z tuńczyka. Mniej więcej taka różnica jak między mielonką z puszki a dobrą szynką. I to i to dobre, ale jednak nie to samo Filet ma zwarte, sycące mięso, a ten z Biedronki jest dobry, nic mu więcej oprócz soli i pieprzu nie trzeba, jedynie na oliwie usmażyć i ewentualnie polać go potem jeszcze oliwą z przetartym czosnkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 15 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2015 No to musze obczaić kiedyś, zamiast łososia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sephrio 2 Opublikowano 16 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2015 od rana jadłem pulpety z netto i pierogi z miesem wymieszane żeby czasu nie tracić i wypiłem 3 litry wody nie gazowanej i zrobiłem zdrową kupkę Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi