Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie chce marudzić ale to pierwsze wygląda jak mikry kawałek kurczaka z połową ziemniaka w plastrach polany bulionem z kostki rosołowej

a drugie wygląda jak szczaw zbierany przy drodze przez niesiołowskiego z kilkoma orzeszkami

 

 

zapewne ci smakowło, ale wizualnie jak dla mnie to nie jest zbyt apetyczne

  • Plusik 2
Opublikowano

fakt, ale janusz twoje spocone buły też nigdy estetyką nie powalały.

Opublikowano

fakt, ale janusz twoje spocone buły też nigdy estetyką nie powalały.

wybacz ale akurat twoja opinia na temat buły pełnej mięsa nie jest dla mnie specjalnie obiektywna ;p

  • Plusik 1
Opublikowano

 

Porcje w sam raz dla przedszkolaka, a nie silnie heteroseksualnego mężczyzny.

OZFjBOl.jpg

 

Fiks z knooora. Teraz lepiej. #zaoranydejw. A jak tam twoje przedramię adonisa, kolego Czezky....czy lepiej takiego samca alfa menly version nie pytać. :kiss:

Lecz oczywiście nie wypada być nieuprzejmym. Skoro zgłosiłeś petycję bym avka zmienił, pomyślę nad tym. Co do wielkości porcji, brakowało mi w bilansie nieco białka, zatem zamiast wypić proszek z mlekiem, wolałem dwieście gram mięsa zjeść. Przy wadze 88.4kg. dalej utrzymuje ok dziesięć % TT, zatem ABS ma się dobrze. Można założyć, że nie ma co negować słuszności posiłków.

 

Wracając do bohatera tematu, a nie uszczypliwości forumkowej, tak jak popołudniowe martwe ciągi i podciągania są strawą dla ciała i miłym bodźcem przy tym, tak odpowiednia dawka białka oraz węgli (najpierw w skali mikro by receptory pobudzić) są bazą właściwą i pożądana po wysiłku.

 

GwHjFhH.jpg

 

Bt78q0w.jpg

  • Plusik 1
Opublikowano

kur.wa jak ja żałuję, że pistacje są tak drogie :(

Bardzo drogie, bo trzeba pamiętać, że u nas pistacje sprzedawane są w skorupach, czyli jak kupujemy 100g pistacji, to tak naprawdę kupujemy 50g orzecha i 50g skorupki (jak do ciasta kiedyś łupałem, to mniej więcej takie proporcje wagowe wyszły).

Opublikowano

 

kur.wa jak ja żałuję, że pistacje są tak drogie :(

Bardzo drogie, bo trzeba pamiętać, że u nas pistacje sprzedawane są w skorupach, czyli jak kupujemy 100g pistacji, to tak naprawdę kupujemy 50g orzecha i 50g skorupki (jak do ciasta kiedyś łupałem, to mniej więcej takie proporcje wagowe wyszły).

A sprzedają gdzieś obrane ?

Opublikowano

QEXuuWT.jpg

x0AUaQ7.jpg

Klasyczny tatar z pomarańczowym, grzanym pieczywem do tego rożne sosy. Dodatkowo sok z świeżo wyciskanych pomarańczy, udko kaczki z kaszą, marchwią, groszkiem i wiśniami marynowanymi w miodzie. Przecier z brzoskwiń.

Opublikowano

Laze ostatnio po lidlu, patrze bataty. O ku.rwa, w kazdym filmie podrozniczym z jakichs afryk pojawia sie to warzywo. No dobra, biere. Znalazlem w necie przepis na pieczonego batata (nic specjalnego: sol, pieprz, olej, pod koniec pieczenia tymianek) i dzis zrobilem na sniadanie. Bardzo dobre. Sam batat jest slodki, no slodkawy, i z ziolami smakuje ok. Myslalem tez, ze moze byc twardy mimo prawie 40min pieczenia (180-190C) ale byl miekki. W sumie moglem go troche jeszcze przetrzymac zeby sie skorka bardziej zarumienila ale to byl pierwszy raz i nie chcialem przesadzic. Polecam batata.

Opublikowano

Polecam frytki z batatów, szorujemy, kroimy (ze skórą) na fryty (byle nie za grube), mieszamy w oleju z przyprawami (ja robiłem ostatnio z Old Bay), na blachę i do piekarnika aż będą miękkie i rumiane (180 stopni z termoobiegiem). Nawet same stykną wtedy, albo z jogurtem jako dip.

Opublikowano

A jak taki tuńczyk ma się w smaku do tego z puszki? Nigdy innego nie jadłem niż właśnie takiego, a jestem ciekaw, bo w Biedrze czasami na promocji jest stek z tuńczyka.

Opublikowano

A jak taki tuńczyk ma się w smaku do tego z puszki? Nigdy innego nie jadłem niż właśnie takiego, a jestem ciekaw, bo w Biedrze czasami na promocji jest stek z tuńczyka.

Mniej więcej taka różnica jak między mielonką z puszki a dobrą szynką. I to i to dobre, ale jednak nie to samo :) Filet ma zwarte, sycące mięso, a ten z Biedronki jest dobry, nic mu więcej oprócz soli i pieprzu nie trzeba, jedynie na oliwie usmażyć i ewentualnie polać go potem jeszcze oliwą z przetartym czosnkiem.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...