Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w tym ujecia faktycznie jak soczysty klocek ale ogolnie rolada wolowa z ogoreczkiem, musztarda, kielbaska w srodku goty

:shok: że co?

Opublikowano

no pierwszy raz coś takiego słysze, z ogórasem czy grzybami to owszem, ale kiełbasę? trochę epic meal time.

Opublikowano

tu masz skladniki typowej klasycznej slaskiej rolady, jak ktos nie lubi boczku wrzuca u nas czesto kielbase, oczywiscie sa wersje z grzybami (choc u mnie w rodzinie pieczarki ida jako skladnik do sosu do rolady, a nie do srodka) czy innymi cudakami w srodku (szpinaki, sery, papryki itp itd) ale to juz nie sa slunskie rolady

 

http://cdn.doradcasmaku.pl/dynamic/2/254d/460f/ee6d/ff71/2526/183e/5389/d3b2/original_fit-415-310

Opublikowano (edytowane)

Jaka rolada, toż to zraz.

Edytowane przez Grze(pipi)
Opublikowano

Rolada to fantastyczna potrawa, która z tytułu farszu może generować różnorodne doznania smakowe. Nie jest na pewno nudnym w założeniu posiłkiem. Ostatnio przyrządzałem ją m.in. z orzechami nerkowca i miodem. Świetna sprawa, choć oczywiście najlepsze są te klasyczne. Warto dodać szpinaku, który ciekawie przełamuje kilka smaków. Z wyglądem nie da się za wiele zrobić, tu wiele zależy od użytego mięsa, ale jeśli komuś przypomina to o czym niektórzy wspomnieli, to proponuję w sieci ograniczyć się do zagłębiania wiedzy o Wielkim Zderzaczu Hadronów, na tubie puścić sobie Bohemian Rhapsody, ewentualnie pozostać na forumku, bądź poczytać pudelka, a nie zagadać w czeluści internetu i fascynować się tworami pokroju "dwie dzwieczyny jedno destyni - let's plej", inaczej szkoda pieniędzy na Snikersa, który po przegryzieniu zostanie wyrzucony.

Tym razem rolada drobiowa, do tego makaron jajeczny, który ostatnio podchodzi mi bardziej niż oklepany razowiec. Jako posiłek po dzisiejszym treningu pleców, znakomity z racji wartości odżywczych. W smaku - rewelacja. A to zaspokojenie uczucia głodu jest głównym zadaniem dania, nierozerwalnie łączy się z tym puszczenie oczka do naszych narządów węchu i smaku. Sposób podania - kwestia gustu.

f4gnOpZ.jpg

  • Plusik 2
  • Minusik 2
Opublikowano

Mnie wkur.wia osoba tak bezpłciowa. Zadaliśmy pytanie i wypadałoby odpowiedzieć, tak samo został skrytykowany za kupsztala i nawet się nie tłumaczy, tylko wkleja nowe foto (jak gdyby nigdy nic) i ładnie opisuje co tam zrobił.
Czytasz posty innych, czy tylko robisz kopiuj-wklej na kilku forach i wcinasz popcorn obserwując reakcje ludzi? Może Ty nie istniejesz tylko jesteś jakimś projektem na studia, albo trollingiem w jakiejś tam sprawie? :dunno:

  • Plusik 2
Opublikowano

No wiesz, ja też bym zignorował kogoś, kto dobre jedzenie przyrównuje do guwna.

 

Dobre jedzenie to smak, a smaku nikt tu na forum przeciez nie ocenial. Za to prawie wszyscy stwierdzili, ze rolada, czy tam zraz, wyglada jak go.wno, co akurat jest faktem.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...