Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakby po zrobieniu zdjecia chociaz rzucil okiem przed wrzuceniem go w przestrzen internetowa to by smuteczkow nie bylo.

No wiesz, ja też bym zignorował kogoś, kto dobre jedzenie przyrównuje do guwna.

Nic z tych rzeczy. Przejmować można się opinia najbliższych, a nie anonimowymi głosami z sieci. To nie wynik pańskiej pogardy odbiorcy do hejtującego, bądź arogancji, ale jak ktoś w sposób kloaczny proponuje ci byś sobie dekorację wsadził, tam gdzie nie powinieneś, to tylko śmiać się z takiego. Daleki jestem bowiem od irytacji i odpowiedzi typu "to cho na solo/twoja stara". Nie widzę powodu złościć się na kogoś tam, że ma odmienne od mojego zdanie. Krzywdy fizycznej, bądź innej przecież mi nie robi, i ma prawo do własnej oceny nawet podanej w tak niesmaczny sposób.

Rolada z sieci. Jak dla mnie, kawałek mięsa. Innym może nawet z pociskiem z Destiny się kojarzyć.

rolada-slaska-wolowa-sklad----4-kaw.jpg

Opublikowano

Zielone oliwki są boskie. Nieistotny rozmiar słoika, nadzienie, przyprawy - zjem cały. Ale tu ciekawostka. Zielone oliwki są niedojrzałe. Czarne to te dojrzałe, z tym że nie dojrzewały naturalnie, ale dzięki procesowi oksydacji, w przyspieszonym tempie. Nie smakują mi jakoś. Zielone kocham.

Red, jadłeś kiedyś obiad w Tesco? Mój brat jadł. Coś tam płacisz i ładujesz kopytek, surówek, sosów ile wlezie. Mięso jest inaczej liczone. No i mówił brachol, że Janusze kupują kotlety, rozkładają je na talerzu, dzięki czemu mają większą powierzchnię (talerze są specjalnie małe), na co pizgają tonę kopytek, surówek, a cały ten zamek glazurują sosami, co by pyry nie pospadały. I lecą do kasy, dumni ze swojej zaradności, a potem i tak nie mogą przeżreć tej góry żarcia za 10 zł.

• Plusik 1
Opublikowano

Z oliwkami tak jest, albo się lubi albo nie. I albo zielone albo czarne. Ja stoję za czarnymi :) ale oliwki sklepowe a oliwki np. z targu na południu Europy to niebo a ziemia.

Opublikowano

Kiedys nie lubilem oliwek, dzis mi smakuja bardzo ale na sloiki ich bym jesc nie mogl.

Z Tesco to racja, miecho liczone osobno a dodatki ile wlezie. I co jestem w weekend w sklepie to zawsze tam jest kolejka. Pytanie czy tanio, czy smacznie.

Opublikowano (edytowane)

Kiedys nie lubilem oliwek, dzis mi smakuja bardzo ale na sloiki ich bym jesc nie mogl.

kiedyś nienawidziłam oliwek, teraz i zielone i czarne na równi. cukinia goty <3 

Jestem z wami całym sercem, kiedyś kupiłem oliwki nadziewane w biedronce jak byłem mały i się strasznie zraziłem. Teraz kocham, oliwki do makaronów są super. Tapenada z oliwek - 10/10. Lubie zielone bardziej, czarne mniej ale za to kalamaty są wspaniałe. Cukinie wspominam średnio ;/ ale bardzo dobre placki z nich wychodzą (robi się jak ziemniaczane). 

Edytowane przez _Be_
Opublikowano

Oliwki najlepsze, zielone nieco lepsze od czarnych, ale oba rodzaje koffciam.

No i dobrze przyprawiona cukinia z grilla też miecie.

Opublikowano

Słuchałem o tym ostatnio jakiejś audycji i podobno jest tak, że do niektórych potraw naprawdę trzeba 'dorosnąć', a wynika to z tego, że za dzieciaka mamy dużo więcej kubków smakowych i przez to niektóre rzeczy mogą nam zwyczajnie nie smakować przez zbyt intensywny smak. Z wiekiem część kubków obumiera i można wpyerdalać np oliwki ze smakiem.

Opublikowano

ja od 10 lat nie rusze banana, jak widze jego konsystencje i czuje zapach to mnie bierze na wymioty, nie ma to jak zbierac po chacie kawałki już rozmymlanego banana ;/

Od kiedy ryż ma intensywny smak? przecież bez dodatkó ryż go nie ma.