Opublikowano 12 kwietnia 20168 l Pieczone na blasze, pokrojone na fryty, oblane oliwą z solą i pieprzem. Żadne tam gotowane bo faktycznie jak ziemniaki z cukrem smakują.
Opublikowano 12 kwietnia 20168 l Nie smakują jak ziemniaki z cukrem, musztarda i pieprz nieco niwelują słodkość, mi pasują.
Opublikowano 12 kwietnia 20168 l W dniu 12.04.2016 o 19:13, krupek napisał(a): Na parze robiłem, pieczone za duże IG, a teraz na to uważam.Rozwiń o co chodzi?
Opublikowano 12 kwietnia 20168 l Ja kce wyjaśnić, ja. Krupek preferuje bataty gotowane na parze, gdyż po upieczeniu wzrasta im indeks glikemiczny do rozmiarów źle wpływających na jego samopoczucie, sylwetkę, wyrzuty insuliny oraz poziom muskulatury. Teraz na to zważa.
Opublikowano 12 kwietnia 20168 l No pieczone ziemniaki i bataty mają dużo większe IG, po których jest skok insuliny, a dla mnie teraz to jest nieporządane, bo raz, że redukcja, a dwa, że badania na tarczycę i cukrzycę będę robił.
Opublikowano 13 kwietnia 20168 l Dzięki za wyjaśnienie Red, oraz krupek:) No właśnie cos pisałeś o tej tarczycy i tak nie byłem pewny, czy o to chodzi. Powodzenia na badaniach
Opublikowano 13 kwietnia 20168 l W dniu 12.04.2016 o 19:32, Rudiok napisał(a): Pieczone na blasze, pokrojone na fryty, oblane oliwą z solą i pieprzem. Żadne tam gotowane bo faktycznie jak ziemniaki z cukrem smakują. I pare minut przed wyciagnieciem posypac tymiankiem.
Opublikowano 13 kwietnia 20168 l A jedliście kiedyś fryty z pietruszki? Też z piekarnika, obsypane ostrą papryką i ziołami. Kozag.
Opublikowano 13 kwietnia 20168 l Nie ale jadłem "fryty" z fasolki szparagowej zielonej. Odcinasz końcówki, maczasz w jajku i bułce tartej z przyprawami (czosnek, pieprz, sól, parmezan, co kto lubi), a potem pieczesz na blasze jakieś 15 min.
Opublikowano 13 kwietnia 20168 l Udźce kurczaka posypałem solą, pieprzem i papryką, obtoczyłem w mące kukurydzianej i wrzuciłem na patelnię z rozgrzanym olejem kokosowym. Podsmażyłem, zalałem wrzątkiem, dorzuciłem soli, wlałem tabasco i odstawiłem na jakieś pół godziny, w międzyczasie ziemniaki ugotowałem, wrzuciłem na talerz razem z kurakiem. Ziemniaki rozmemłałem z sosem i wpierdoliłem jak jakiś pojebany. Jakie to było dobre A jutro w pracy to samo tyle, że z ryżem, tłuszcz jest pyszny fakinsogood
Opublikowano 17 kwietnia 20168 l http://www.biedronka.pl/index.php/pl/product,id,19711,name,kielbasa-salametto-200-g pokroilem se polowe w platerki, do tego pieczona bagietka z pesto, oliwki i ppomidor z oliwa. feelsgood kozak ku,rwa kielba Edytowane 17 kwietnia 20168 l przez Tommo
Opublikowano 17 kwietnia 20168 l 45 zł/kg, sprzedałeś Audi?Oszamałem prawilny schabowy z frytkami w podrzędnej karczmie
Opublikowano 18 kwietnia 20168 l Prezent od kuzynki, która właśnie wróciła z Japonii: W ogóle nie czuć tego Green Tea. Smakuje jak zwykły Kit Kat, tylko w białej czekoladzie (zabarwionej na zielono).
Opublikowano 18 kwietnia 20168 l Gdzieś czytałem, że w Japoni mają kilkadziesiąt roszajów Kit Kata, w tym nawet jakieś ogórkowe.
Opublikowano 18 kwietnia 20168 l Za chwilę będę jadł małże z Lidla.A dziś to w ogóle będę miał chyba niezłe sranie. Na obiad zjadłem kurczaka z warzywami ale w mleku koksowym i pastą jakąś curry. Dziwne, ostre i smak niezbyt.
Opublikowano 18 kwietnia 20168 l No napisałem, że jadłem z (pastą) curry. O coś takiego. Kiedyś kupiłem inny smak i było lepsze. NIe wiem, chyba to mleko mi nie podpasowało.
Opublikowano 20 kwietnia 20168 l Ostatnio poszerzyłem kulinarne umiejętności i stworzyłem Kaszę z kurczakiem, cukinią i papryką... polecam ;D