kes 1 462 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Bataty tylko z piekarnika, gotowane smakują jak marchewka. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Na parze robiłem, pieczone za duże IG, a teraz na to uważam. Cytuj
Rudiok 3 372 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Pieczone na blasze, pokrojone na fryty, oblane oliwą z solą i pieprzem. Żadne tam gotowane bo faktycznie jak ziemniaki z cukrem smakują. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Nie smakują jak ziemniaki z cukrem, musztarda i pieprz nieco niwelują słodkość, mi pasują. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Na parze robiłem, pieczone za duże IG, a teraz na to uważam.Rozwiń o co chodzi? Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Ja kce wyjaśnić, ja. Krupek preferuje bataty gotowane na parze, gdyż po upieczeniu wzrasta im indeks glikemiczny do rozmiarów źle wpływających na jego samopoczucie, sylwetkę, wyrzuty insuliny oraz poziom muskulatury. Teraz na to zważa. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Opublikowano 12 kwietnia 2016 No pieczone ziemniaki i bataty mają dużo większe IG, po których jest skok insuliny, a dla mnie teraz to jest nieporządane, bo raz, że redukcja, a dwa, że badania na tarczycę i cukrzycę będę robił. Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Krupek pierwszy wyjaśnił, co krupek miał na myśli. Fuck. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Ale lepiej to ująłeś niż ja. Godnie byś mnie reprezentował. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 13 kwietnia 2016 Opublikowano 13 kwietnia 2016 Dzięki za wyjaśnienie Red, oraz krupek:) No właśnie cos pisałeś o tej tarczycy i tak nie byłem pewny, czy o to chodzi. Powodzenia na badaniach 1 Cytuj
Mejm 15 332 Opublikowano 13 kwietnia 2016 Opublikowano 13 kwietnia 2016 Pieczone na blasze, pokrojone na fryty, oblane oliwą z solą i pieprzem. Żadne tam gotowane bo faktycznie jak ziemniaki z cukrem smakują. I pare minut przed wyciagnieciem posypac tymiankiem. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 13 kwietnia 2016 Opublikowano 13 kwietnia 2016 A jedliście kiedyś fryty z pietruszki? Też z piekarnika, obsypane ostrą papryką i ziołami. Kozag. Cytuj
Rudiok 3 372 Opublikowano 13 kwietnia 2016 Opublikowano 13 kwietnia 2016 Nie ale jadłem "fryty" z fasolki szparagowej zielonej. Odcinasz końcówki, maczasz w jajku i bułce tartej z przyprawami (czosnek, pieprz, sól, parmezan, co kto lubi), a potem pieczesz na blasze jakieś 15 min. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 13 kwietnia 2016 Opublikowano 13 kwietnia 2016 Udźce kurczaka posypałem solą, pieprzem i papryką, obtoczyłem w mące kukurydzianej i wrzuciłem na patelnię z rozgrzanym olejem kokosowym. Podsmażyłem, zalałem wrzątkiem, dorzuciłem soli, wlałem tabasco i odstawiłem na jakieś pół godziny, w międzyczasie ziemniaki ugotowałem, wrzuciłem na talerz razem z kurakiem. Ziemniaki rozmemłałem z sosem i wpierdoliłem jak jakiś pojebany. Jakie to było dobre A jutro w pracy to samo tyle, że z ryżem, tłuszcz jest pyszny fakinsogood 1 Cytuj
Tommo 1 003 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 (edytowane) http://www.biedronka.pl/index.php/pl/product,id,19711,name,kielbasa-salametto-200-g pokroilem se polowe w platerki, do tego pieczona bagietka z pesto, oliwki i ppomidor z oliwa. feelsgood kozak ku,rwa kielba Edytowane 17 kwietnia 2016 przez Tommo Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 45 zł/kg, sprzedałeś Audi?Oszamałem prawilny schabowy z frytkami w podrzędnej karczmie Cytuj
Tommo 1 003 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 stara sie troche sprula, ze oszamalem ponad polowe na raz ;\\ Cytuj
Humulus 825 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Prezent od kuzynki, która właśnie wróciła z Japonii: W ogóle nie czuć tego Green Tea. Smakuje jak zwykły Kit Kat, tylko w białej czekoladzie (zabarwionej na zielono). Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Gdzieś czytałem, że w Japoni mają kilkadziesiąt roszajów Kit Kata, w tym nawet jakieś ogórkowe. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Za chwilę będę jadł małże z Lidla.A dziś to w ogóle będę miał chyba niezłe sranie. Na obiad zjadłem kurczaka z warzywami ale w mleku koksowym i pastą jakąś curry. Dziwne, ostre i smak niezbyt. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 18 kwietnia 2016 Opublikowano 18 kwietnia 2016 To znaczy, że jadłeś curry. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 18 kwietnia 2016 Opublikowano 18 kwietnia 2016 No napisałem, że jadłem z (pastą) curry. O coś takiego. Kiedyś kupiłem inny smak i było lepsze. NIe wiem, chyba to mleko mi nie podpasowało. Cytuj
Stillo116 94 Opublikowano 20 kwietnia 2016 Opublikowano 20 kwietnia 2016 Ostatnio poszerzyłem kulinarne umiejętności i stworzyłem Kaszę z kurczakiem, cukinią i papryką... polecam ;D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.