Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja kce wyjaśnić, ja.

Krupek preferuje bataty gotowane na parze, gdyż po upieczeniu wzrasta im indeks glikemiczny do rozmiarów źle wpływających na jego samopoczucie, sylwetkę, wyrzuty insuliny oraz poziom muskulatury. Teraz na to zważa.

Opublikowano

No pieczone ziemniaki i bataty mają dużo większe IG, po których jest skok insuliny, a dla mnie teraz to jest nieporządane, bo raz, że redukcja, a dwa, że badania na tarczycę i cukrzycę będę robił.

Opublikowano

Pieczone na blasze, pokrojone na fryty, oblane oliwą z solą i pieprzem. Żadne tam gotowane bo faktycznie jak ziemniaki z cukrem smakują.

I pare minut przed wyciagnieciem posypac tymiankiem.

Opublikowano

Nie ale jadłem "fryty" z fasolki szparagowej zielonej. Odcinasz końcówki, maczasz w jajku i bułce tartej z przyprawami (czosnek, pieprz, sól, parmezan, co kto lubi), a potem pieczesz na blasze jakieś 15 min.

Opublikowano

Udźce kurczaka posypałem solą, pieprzem i papryką, obtoczyłem w mące kukurydzianej i wrzuciłem na patelnię z rozgrzanym olejem kokosowym. Podsmażyłem, zalałem wrzątkiem, dorzuciłem soli, wlałem tabasco i odstawiłem na jakieś pół godziny, w międzyczasie ziemniaki ugotowałem, wrzuciłem na talerz razem z kurakiem. Ziemniaki rozmemłałem z sosem i wpierdoliłem jak jakiś pojebany. Jakie to było dobre :fsg: A jutro w pracy to samo tyle, że z ryżem, tłuszcz jest pyszny :fsg:

fakinsogood

• Plusik 1
Opublikowano

Za chwilę będę jadł małże z Lidla.
A dziś to w ogóle będę miał chyba niezłe sranie. Na obiad zjadłem kurczaka z warzywami ale w mleku koksowym i pastą jakąś curry. Dziwne, ostre i smak niezbyt.