Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Bylem wczoraj po raz pierwszy zjesc ramen i mega sie zaskoczylem. Spodziewalem sie, ze bedzie co najwyzej ok, a z miejsca stal sie moja ulubiona zupa. zaplacilem 23zl za miche, a najedzony bylem przez kilka godzin.

13407359_1055005351260229_2000118797_n.j

nastepny cel: cos weganskiego. 

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 415,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

A ja właśnie zjadłem gotowego łososia z kaparami i pomidorami. Takie gotowe żarcie z lodówki PoloMarketu. Piątaka to kosztowało i nawet dobre, podobno łosoś gotowany na parze, więc zdrowo :lapka:

Opublikowano

Bylem wczoraj po raz pierwszy zjesc ramen i mega sie zaskoczylem. Spodziewalem sie, ze bedzie co najwyzej ok, a z miejsca stal sie moja ulubiona zupa. zaplacilem 23zl za miche, a najedzony bylem przez kilka godzin.

13407359_1055005351260229_2000118797_n.j

A skąd?

Niedościgniony ramen podają w YetzTu w Poznaniu, śni mi się czasem po nocach wersja z mięsem i boczkiem.

Opublikowano

Znacie jakies jedzenie, w pudelkach, gotowe do spozycia bez zadnego przygotowania podgrzewania zalewania itd ktore moze postac pare dni w dosc cieplym suchym miejscu i sie nie zepsuje? Cos w miare normalnego, nie czipsy czy batony. Oprocz jakis pasztetow, mielonek i wafli ryzowych cos jeszcze probowaliscie?

W biedrze masz za(pipi)iste zestawy obiadowe od jędrusia, kotllet mielony/schabowy z ziemniorami i jakąś surówką po 7zł bez żadnej chemii, ale nie wiem ile to może leżeć poza lodówką, musiałbyś sprawdzić, w lodówce z tydzien moze lezec (zawakowane jest) to poza pewnie po 2 dniach by sie nic nie stąło.

Opublikowano

Omlet (tudzież tortilla, czyli to za co Biedronka każe sobie hajs płacić) - najlepszy sposób na resztki po obiedzie. Szpinak, ziemniaki, sól, pieprz, jajka, na koniec posypane serem i podpieczone w piekarniku pod grzałką.

tK05hgB.jpg?1

Opublikowano

Właśnie wypiłem szklaneczkę pysznego koktailu truskawkowego (custom a nie kupny). Polecam taki tryb zycia!

Opublikowano

Dla niektórych sucha bułka to calodzienny posiłek, ale czy o to chodzi w tym temacie?

Opublikowano

Rodzina mi się po świecie porozjeżdżała i ciężko mi się przestawić na gotowanie dla dwóch osób jak wcześniej 6-8 :/

R jak resztki.

Opublikowano

wlasnorecznie zrobiony kurczak z pędami bambusa, kielkami kukurydzy i szczypiorkiem.

powiem tyle:
urywa ryja.

10 lat robilem zawsze w ten sam sposob kurczaka na ostro (zwykle przyprawy typu curry, ostra papryka i cos do kurczaka) i jakos przestal ten smak cieszyc.

zaczalem ogladac ten kanal https://www.youtube.com/user/runnyrunny999i nauczylem sie paru za(pipi)istych, prostych trickow, jak np. zageszczanie sosu, uzywanie wody z kielkow i pędow, lub rozpoczynanie smazenia od malej ilosci masla, sosu sojowego, kropli oliwy i czosnku. zrobilem drugi raz wg nowego wlasnego przepisu i jestem po prostu w szoku jakie to dobre. food emperor moglby mi kur.va wachlowac wielkim palmowym lisciem.

Opublikowano

Ile taka przyjemność? Pół Szewczykowego?

To jest jakaś taca dla dwóch osób?

Opublikowano

Nigdy tyle nie wydałem za żarcie, ale w sumie z małej mieściny jestem i tu nie ma takich dań. No, ale na dwóch to po 60 zł. :hi:  A jak z napiwkiem?

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

Prawdziwy Polak nie zostawia napiwków.

A Szajnochy też propsuję.

Opublikowano

Grzybiarz jesli tylko to sushi to 12zł napiwku sie nalezy  :lapka:

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

10%? Słyszałem o pięciu, ale dziesięć?! :)

Ok, temat napiwków, bułek, teraz jeszcze coś o upałach i pogodzie.

Opublikowano

A jak sushi dostarcza kierowca? Wiecej mu się nalezy, gdy przywiózł drozsze? :yao:

Tyle samo sie narobil :wujaszek:

Opublikowano

dostawcy daje sie te z paluszkami  surimi.