Opublikowano 10 września 20168 l Mazzeo- to masło nie ma dodanego cukru ani soli, ale jest masakrycznie dobre, serio smakuje mi najbardziej ze wszystkich jakie jadłem. Nie jest "suche" jeżeli wiecie o co mi chodzi, dzisiaj kupiłem 100% masło od Sante (niestety gładkie, bez orzeszków, więc to nie jest idealne porównanie) i mimo, że całkiem ok, to już nie ma tego aromatu (made in EU, a tamto robią w Indiach- może to ma jakieś znaczenie) i posiada tę zamulającą suchość znaną mi z innych maseł orzechowych. Na rynku jest jeszcze kilka firm, które robią takie 100% masła, ale najłatwiej je kupić w jakichś sklepach dla pakerów. Edytowane 10 września 20168 l przez Gość
Opublikowano 12 września 20168 l Napisałem do Naturavena w sprawie tego masła. Odpisali: "Panie Jarku nasz produkty może Pan kupić w tesco, caerffur, Piotr i Paweł, leclerc". Kurde wszędzie tylko nie w lesie . Pominę już fakt, że gdybym ja zatrudniał kogoś od PR-u, to byłby to ktoś kto pisze poprawnie.
Opublikowano 12 września 20168 l ale zarobiłbyś mniej niż w swojej fabryce z uwagi na twoją bezkompromisową postawę w relacjach międzyludzkich.
Opublikowano 22 września 20168 l Wymyśliłem sobie lazanie z Frosty.Tragedia.Mało mięsa,dużo marchewki.Nie polecam
Opublikowano 23 września 20168 l U mnie smak dzieciństwa to placki ziemniaczane babci z cukrem bo ze śmietaną nie lubię.
Opublikowano 8 października 20168 l Gołąbki ze słoika + ziemniaki. Firma "Po prostu" Były za pół ceny. Nawet dobre. Tylko sos zbyt rozwodniony.
Opublikowano 8 października 20168 l Krewetki vannamei podsmazone na maśle. W promocji z Auchan ma się rozumieć.
Opublikowano 9 października 20168 l Wrocilem z roboty i zjadlem dwa duze kawalki pizzy plus sok pomaranczowy. Pora spac.
Opublikowano 11 października 20168 l Pastę/sałatkę z tuńczyka (Rio Mare heheh), kukurydzy, czarnych oliwek, jajek, majonezu i odrobiny cytryny. I to na waflu ryżowym wszamane.
Opublikowano 15 października 20168 l Wczoraj zrobiłem sobie steka Sokołów, "Stek z krzyżowej". Pobrałem zalecaną apkę na telefon, wrzuciłem mięcho na patelnie (wcześniej je pieprzyłem, Red czaisz? ) W aplikacji wybieramy wysokość mięsa i poziom usmażenia. A potem siedzę na forum, a tu mi telefon wibruje, żebym poszedł odwrócić mięso - dobre dla zapominalskich.Po usmażeniu steka, czuć było mięchem w całym domu przez chyba dwie godziny. Dodam, że to moje drugie podejście do steka - wcześniej kupiłem coś nie od Sokołowa i czuć było mlekiem (czyli na trafiłem na krówkę karmiącą ). Tutaj wyszło mi bardzo pyszne mięcho, chociaż chciałem dobrze wysmażone, a wyszło trochę słabiej. Edytowane 15 października 20168 l przez grzybiarz
Opublikowano 15 października 20168 l No ja z kolei się ostatnio przejechałem na stekach z Sokołowa, żylaste i pełne błon były. Z takich kupnych dobre są z Lidla te droższe. Ale i tak najlepiej znaleźć lokalnie świeżą wołowinę, bez porównania. PS Chyba Ci się coś źle wcisnęło na klawiaturze, bo przez przypadek wyszło "dobrze wysmażony"
Opublikowano 26 października 20168 l Rogale swietomarcinskie przywiezione z Poznania Jakie to tluste, mokre, makowe, orzechowe i dobre. Dwa rogale ponad 2400 kcal xd
Opublikowano 29 października 20168 l Wątróbkę z cebulką i chlebem i musztardą Dawno nie jadłem więc te 300g wątróbki spałaszowałem szybko. A tylko zeta pięćdziesiąt za nią zapłaciłem. Nie jem często podrobów, typu żołądki, serca, bo moją laskę to brzydzi. A w sumie za dzieciaka uwielbiałem sos z żołądków, czy serc. Edytowane 29 października 20168 l przez grzybiarz
Opublikowano 29 października 20168 l Zaintrygowałeś mnie sosem z żołądków i serc... Rozwiń temat Ja zjadłem ciasto francuskie z dynią pieczoną w oliwie i czosnku, z fetą i szałwią.
Opublikowano 29 października 20168 l @Rudiok ja dokładnie nie wiem. Babcia taki robi, wygląda jak sos pieczeniowy, jest brązowy i dodatkowo są w nim żołądki, czy serca. Muszę się trochę nauczyć takich rzeczy robić, bo kobita się tego brzydzi ://// A brakuje mi tego smaku.
Opublikowano 29 października 20168 l Chcialem zapytać jak pachnie ten sos - serio, bo podroby różnie mi się kojarzą w tej kwestii. Ale bys wziął to personalnie
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.