Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Mazzeo- to masło nie ma dodanego cukru ani soli, ale jest masakrycznie dobre, serio smakuje mi najbardziej ze wszystkich jakie jadłem. Nie jest "suche" jeżeli wiecie o co mi chodzi, dzisiaj kupiłem 100% masło od Sante (niestety gładkie, bez orzeszków, więc to nie jest idealne porównanie) i mimo, że całkiem ok, to już nie ma tego aromatu (made in EU, a tamto robią w Indiach- może to ma jakieś znaczenie) i posiada tę zamulającą suchość znaną mi z innych maseł orzechowych. Na rynku jest jeszcze kilka firm, które robią takie 100% masła, ale najłatwiej je kupić w jakichś sklepach dla pakerów.

Edytowane przez Gość

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 415 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Napisałem do Naturavena w sprawie tego masła. Odpisali: "Panie Jarku nasz produkty może Pan kupić w tesco, caerffur, Piotr i Paweł, leclerc". Kurde wszędzie tylko nie w lesie :(. Pominę już fakt, że gdybym ja zatrudniał kogoś od PR-u, to byłby to ktoś kto pisze poprawnie.

Opublikowano

ale zarobiłbyś mniej niż w swojej fabryce z uwagi na twoją bezkompromisową postawę w relacjach międzyludzkich.

Opublikowano

85904000004-morgen-david-750ml-pomegrana

 

 

Pyszne.

Opublikowano

Wymyśliłem sobie lazanie z Frosty.Tragedia.Mało mięsa,dużo marchewki.Nie polecam :/

Opublikowano

Kiełbasę na gorąco z wody. Smak dzieciństwa.

Opublikowano

U mnie smak dzieciństwa to placki ziemniaczane babci z cukrem bo ze śmietaną nie lubię.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gołąbki ze słoika + ziemniaki. Firma "Po prostu" Były za pół ceny. Nawet dobre. Tylko sos zbyt rozwodniony.

Opublikowano

Krewetki vannamei podsmazone na maśle.

 

W promocji z Auchan ma się rozumieć.

Opublikowano

Pastę/sałatkę z tuńczyka (Rio Mare heheh), kukurydzy, czarnych oliwek, jajek, majonezu i odrobiny cytryny. I to na waflu ryżowym wszamane.

Opublikowano

Wczoraj zrobiłem sobie steka Sokołów, "Stek z krzyżowej". Pobrałem zalecaną apkę na telefon, wrzuciłem mięcho na patelnie (wcześniej je pieprzyłem, Red czaisz? :) ) W aplikacji wybieramy wysokość mięsa i poziom usmażenia. A potem siedzę na forum, a tu mi telefon wibruje, żebym poszedł odwrócić mięso - dobre dla zapominalskich.
Po usmażeniu steka, czuć było mięchem w całym domu przez chyba dwie godziny. Dodam, że to moje drugie podejście do steka - wcześniej kupiłem coś nie od Sokołowa i czuć było mlekiem (czyli na trafiłem na krówkę karmiącą :( ). Tutaj wyszło mi bardzo pyszne mięcho, chociaż chciałem dobrze wysmażone, a wyszło trochę słabiej.

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

No ja z kolei się ostatnio przejechałem na stekach z Sokołowa, żylaste i pełne błon były. Z takich kupnych dobre są z Lidla te droższe. Ale i tak najlepiej znaleźć lokalnie świeżą wołowinę, bez porównania.

 

PS Chyba Ci się coś źle wcisnęło na klawiaturze, bo przez przypadek wyszło "dobrze wysmażony" :P

Opublikowano

Nie ma to jak tortilla. :fsg:

Opublikowano

Kopytka z masłem i bułką tartą.

Opublikowano

Rogale swietomarcinskie przywiezione z Poznania :fsg:

 

Jakie to tluste, mokre, makowe, orzechowe i dobre. Dwa rogale ponad 2400 kcal xd

Opublikowano

Ooo, też już zajadam prosto z Poznania :) raz w roku muszą być.

Opublikowano

Wątróbkę z cebulką i chlebem i musztardą :)

Dawno nie jadłem więc te 300g wątróbki spałaszowałem szybko. A tylko zeta pięćdziesiąt za nią zapłaciłem.

Nie jem często podrobów, typu żołądki, serca, bo moją laskę to brzydzi. A w sumie za dzieciaka uwielbiałem sos z żołądków, czy serc.

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

Zaintrygowałeś mnie sosem z żołądków i serc... Rozwiń temat ;)

 

Ja zjadłem ciasto francuskie z dynią pieczoną w oliwie i czosnku, z fetą i szałwią.

Opublikowano

@Rudiok ja dokładnie nie wiem. Babcia taki robi, wygląda jak sos pieczeniowy, jest brązowy i dodatkowo są w nim żołądki, czy serca.

Muszę się trochę nauczyć takich rzeczy robić, bo kobita się tego brzydzi ://// A brakuje mi tego smaku.

Opublikowano

Chcialem zapytać jak pachnie ten sos - serio, bo podroby różnie mi się kojarzą w tej kwestii.

 

Ale bys wziął to personalnie :/

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.