Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mazzeo- to masło nie ma dodanego cukru ani soli, ale jest masakrycznie dobre, serio smakuje mi najbardziej ze wszystkich jakie jadłem. Nie jest "suche" jeżeli wiecie o co mi chodzi, dzisiaj kupiłem 100% masło od Sante (niestety gładkie, bez orzeszków, więc to nie jest idealne porównanie) i mimo, że całkiem ok, to już nie ma tego aromatu (made in EU, a tamto robią w Indiach- może to ma jakieś znaczenie) i posiada tę zamulającą suchość znaną mi z innych maseł orzechowych. Na rynku jest jeszcze kilka firm, które robią takie 100% masła, ale najłatwiej je kupić w jakichś sklepach dla pakerów.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Napisałem do Naturavena w sprawie tego masła. Odpisali: "Panie Jarku nasz produkty może Pan kupić w tesco, caerffur, Piotr i Paweł, leclerc". Kurde wszędzie tylko nie w lesie :(. Pominę już fakt, że gdybym ja zatrudniał kogoś od PR-u, to byłby to ktoś kto pisze poprawnie.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj zrobiłem sobie steka Sokołów, "Stek z krzyżowej". Pobrałem zalecaną apkę na telefon, wrzuciłem mięcho na patelnie (wcześniej je pieprzyłem, Red czaisz? :) ) W aplikacji wybieramy wysokość mięsa i poziom usmażenia. A potem siedzę na forum, a tu mi telefon wibruje, żebym poszedł odwrócić mięso - dobre dla zapominalskich.
Po usmażeniu steka, czuć było mięchem w całym domu przez chyba dwie godziny. Dodam, że to moje drugie podejście do steka - wcześniej kupiłem coś nie od Sokołowa i czuć było mlekiem (czyli na trafiłem na krówkę karmiącą :( ). Tutaj wyszło mi bardzo pyszne mięcho, chociaż chciałem dobrze wysmażone, a wyszło trochę słabiej.

Edytowane przez grzybiarz
  • Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

No ja z kolei się ostatnio przejechałem na stekach z Sokołowa, żylaste i pełne błon były. Z takich kupnych dobre są z Lidla te droższe. Ale i tak najlepiej znaleźć lokalnie świeżą wołowinę, bez porównania.

 

PS Chyba Ci się coś źle wcisnęło na klawiaturze, bo przez przypadek wyszło "dobrze wysmażony" :P

Opublikowano (edytowane)

Wątróbkę z cebulką i chlebem i musztardą :)

Dawno nie jadłem więc te 300g wątróbki spałaszowałem szybko. A tylko zeta pięćdziesiąt za nią zapłaciłem.

Nie jem często podrobów, typu żołądki, serca, bo moją laskę to brzydzi. A w sumie za dzieciaka uwielbiałem sos z żołądków, czy serc.

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

@Rudiok ja dokładnie nie wiem. Babcia taki robi, wygląda jak sos pieczeniowy, jest brązowy i dodatkowo są w nim żołądki, czy serca.

Muszę się trochę nauczyć takich rzeczy robić, bo kobita się tego brzydzi ://// A brakuje mi tego smaku.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...