Opublikowano 11 listopada 20168 l Piłem przed chwilą pyszną kawkę z mlekiem a do tego przesłodkiego pączka z budyniem.
Opublikowano 11 listopada 20168 l plus groszek konserwowaty i papryka w proszku, o boze ... pragnę tegoJaka papryka? Słodka, czy ostra, czy wędzona? Nie próbowałem z papryka w proszku.
Opublikowano 11 listopada 20168 l Domowe fryty z parmezanem i czosnkiem maczane w domowym BBQ śliwkowo-miodowym.
Opublikowano 12 listopada 20168 l Grzybi, obojetnie ja zawsze troche daje do jajek. W sumie nie przyszlo mi do glowy, ze ktos spyta jaką
Opublikowano 12 listopada 20168 l Jaja z biedry? Jakby co salmonella nie jest taka zła jak się dobrze doprawi.
Opublikowano 17 listopada 20168 l Filety z ryby w panierce. Edytowane 17 listopada 20168 l przez Solderowy123
Opublikowano 17 listopada 20168 l Kimchi z puszki. Lubię. Ktoś robił w domu może? "Kimchi – tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować kimchi z innych warzyw. Większość kimchi ma ostry smak z powodu użycia proszku z papryczek chili." No nie wiem, czy zjadłbym sfermentowaną kiszoną kapustę pekińską, czy rzepę. Ogórek to co innego:) Kimchi z puchy, z Allegro?
Opublikowano 17 listopada 20168 l Oj Panie, ta trzeba spróbować. Kimchi to klasyka, kimchi to styl życia, kimchi to dla Koreańców jak chleb dla Polaka. No i niestety, poza granicami Korei do dostania jedynie w takiej formie w puszce
Opublikowano 17 listopada 20168 l http://allegro.pl/kimchi-gochugaru-bez-konserwantow-swieze-300g-i5701819945.html Czy to wygląda dobrze? Robią to Polacy, na świeżo i pakują do słoika. Lubię nowe smaki, więc pewnie spróbuję, tylko nie wiem z której aukcji.
Opublikowano 18 listopada 20168 l Jak masz gdzieś u siebie Kuchnie Świata to lepiej chyba tam zaatakować. Te polskie próbowałem, ale coś mi nie leży. Np takie jest dobre http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5080175929
Opublikowano 21 listopada 20168 l ostatnio jadłem marchewkę startą, z odrobiną jabłka, chrzanem, solą i pieprzem. Cudowna mieszanka.
Opublikowano 22 listopada 20168 l Tez warzywka, ale z parowaru. Micha pełna marchewki, groszku, fasolki szparagowej, bobu. Posypane solą himalajska, pieprzem kolorowym i troche keczupu. Jezusie wchodzi przed snem jak złoto.
Opublikowano 26 listopada 20168 l Lasagne pierwszy raz zrobilem. Makaronowe płaty barilla, przecier pomidorowy 100%, mielona wolowina, cebula, sos beszamelowy (z mleka, masła i mąki), ser żółty, oliwa z oliwek, przyprawy. Rewelacja, nie myslalem, ze to takie proste.
Opublikowano 26 listopada 20168 l No przeciez, ze proste. A platy makaronu dawales prosto z pudelka, suche czy lekko obgotowywales?
Opublikowano 26 listopada 20168 l No właśnie, to chyba sprawa kluczowa do udanego lasagne. Dalem suche wg przepisu i zalałem beszamelem. Ale chyba za mało sosu było, bo gorne warstwy były twarde i kruche. Na ostatnie 5 min pieczenia dolalem jeszcze trochę mleka i było już git, zmiękły tak jak i reszta.
Opublikowano 26 listopada 20168 l Tez kilkakrotnie mialem ten problem bo sos nie zawsze zdazy dobrze wsiaknac albo oblac platy i sie w nim nie ugotuja. Dlatego teraz zawsze blanszuje makaron (czy to do lasagne czy caneloni), na 1min do gotujacej sie wody i nie musze sie martwic czy mi sos zlapie czy nie.
Opublikowano 27 listopada 20168 l Ze sklepowym jasne, że najlepiej jest obgotować. Ale i tak lepsze wychodzi ze świeżego.