Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kazub mówił ostatnio, jaki to pstrąg tani i dobry, więc ostatnio próbuję pewnych rzeczy, np. pstrąga z makaronem w sosie śmietanowym. Jeśli ktoś czuje potrzebę zjeść dużo mięsa na obiad, jak ja, to obiad ten jest nadal sporo droższy, niż ziemniaki z chlebem, ale mimo wszystko znacznie tańszy, niż burżułosoś. To ja, wię efekt nie był estetyczny. Ale smaczny owszem.

 

dyMjhAZ.jpg

 

 

Przepis jest w zasadzie podobny do tego z ciekawego dla mnie, choć już nieprowadzonego chyba blogaska neapolitańskiego, Kuchnia Pod Wulkanem. Cieszmy się kochać blogaski, tak szybko odchodzą.

 

http://kuchniapodwulkanem-anthony.blogspot.com/2010/08/penne-con-panna-e-trota-salmonata-czyli.html

 

Ryba jak widać się schowała, kawałki z fileta były mniejsze, niż z całej ryby jak ktoś ma. Poza tym w sumie wyszło to co w linku, też mi tu nie pasował w ogóle koncentrat pomidorowy ani nic ninego. Z tym że ja zawsze gdzie śmietana i czosnek, tam dodam nieco sosu sojowego zamiast soli, jarmuż bo większy, odżywczy i w Biedronce sprzedają od razu umyty i pokrojony, wino bo było (strona Ricette della Nonna poleca koniak), różne tego typu rzeczy. No i, cóż, dałem ser - pasował mi idealnie. Ja użyłem tego, co miałem - był to pre-grated z Biedry za 2 zł, ale i tak wystarczył, by już naprawdę rozniecić nienasyconą bestię w brzuszku.

 

Pstrong approved.

Edytowane przez ogqozo
Gość Orzeszek
Opublikowano

Czekolada Wedla Karmelove z słonymi orzechami, słony smak nie dominuje tak zbytnio, ogólnie spoko, ale dupy nie urywa.

Opublikowano

właśnie po treningu zjadłem kaszę jęczmienną z 3 zrazami wołowymi z ogóreczkiem i boczkiem w środku, sosem pieczeniowym z prawdzi.wkami, a do tego smoothie z mango i marakui 

 

ja pyerdole orgazm :banderas::fsg::obama::banderas:

Opublikowano (edytowane)

Takie są najlepsze, co salwa gazowa powoduje utratę wagi.

 

Oszamawszy kaszę jaglaną z sosem słodko-kwasnym, sałatkę z rukolą, schab długo pieczony w 160°C w sosie własnym. Niebo w ryju.

Edytowane przez _Red_
Opublikowano

Miałeś oszczędzać, a tu same przekąski klasy premium.

ze 120 wydanych tylko 20zl na takie ch,ujowiny, wczoraj zarobiłem ekstra dniówkę to pozwoliłem sobie na odrobinę luksusu.

prawie 9zl za te slabe pringelsy paprykowe, boze jak sobie plulem w brode ze nie kupilem 3 pak topów...

Opublikowano

Ostatnio regularnie jadam wędzonego łososia i moim zdaniem świetnie komponuje się on z białym serem do smarowania (np. Philadelphia). Łosoś polany nieco dobrą oliwą, a do tego jasne lub ciemne pieczywo grubo posmarowane serem. Ser dobrze równoważy słono-gorzkawy smak wędzonego łososia i z wraz z oliwą zastępuje sos. IMO dobra alternatywa dla wędlin.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...