Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PS Potwierdzam, że Włosi mają nieraz bardziej odjechane kompozycje pizzy niż w Polszy. Np. z tłuczonymi ziemniakami, salami i marynowanym pieprzem.

U mnie w mieście Włoch otworzył pizzerię i właśnie ma takie dziwne menu jak ziemniaki ze śmietaną na pizzy. Ale widzę, że już skasował z menu, pewnie nikt nie brał. W sumie zastanawiałem się, czy on czasem to menu nie robi pod polaków.
Opublikowano (edytowane)

Plebs je bez sosu i frytki z sola.

 

Bo we Wloszech nie jedza czosnkowego to im tez nie wypada :D :D :D jak Włosi zaczna z okien sra-c to wiesz co sie w Polsce dzialo bedzie :D

 

 

Edytowane przez obrazus
Opublikowano

Ja to bym chcial zobaczyc tych czosnkowych entuzjastow widzacych wlochow jedzacych pierogi z sosem czosnkowym. Ale by doopska eksplodowaly.

Opublikowano

Ja to bym chcial zobaczyc tych czosnkowych entuzjastow widzacych wlochow jedzacych pierogi z sosem czosnkowym. Ale by doopska eksplodowaly.

Jestem entuzjastą sosu czosnkowego, a dupa by mi nie wybuchła, bo mnie to nie rusza, kto co je.

Opublikowano

To nie jest pizza z sosem czosnkowym, tylko z SALSA ALL'AGLIO. To zupełnie co innego.

 

Sos czosnkowy:

 

876_01_2579.jpg

 

 

 

Salsa all'aglio, mamma mia, parlo italiano!

 

salsa-all-aglio-per-fonduta-800.jpg

Opublikowano

@Ogórkłozo

 

Ten twój "sos czosnkowy" to w składzie ma

 

woda, olej rzepakowy, czosnek (5%), cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, ocet spirytusowy, sól, białko mleka, cebula, przyprawy (zawiera gorczycę), zioła, sok cytrynowy z koncentratu, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego, guma guar, guma ksantanowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalne aromaty

 

 

Zrób sobie taki fit 

 

– ok. 130 ml gęstego jogurtu naturalnego
– 2-3 ząbki czosnku
– łyżka soku z cytryny
– łyżka zimnej wody
– łyżka oliwy z oliwek
– świeża bazylia (lub inne zioła, mogą być też suszone)
– sól i pieprz do smak

 

 

ten od ciebie to profanacja.

 

:lapka:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...