Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano
  W dniu 16.02.2017 o 22:24, Rudiok napisał(a):

PS Potwierdzam, że Włosi mają nieraz bardziej odjechane kompozycje pizzy niż w Polszy. Np. z tłuczonymi ziemniakami, salami i marynowanym pieprzem.

U mnie w mieście Włoch otworzył pizzerię i właśnie ma takie dziwne menu jak ziemniaki ze śmietaną na pizzy. Ale widzę, że już skasował z menu, pewnie nikt nie brał. W sumie zastanawiałem się, czy on czasem to menu nie robi pod polaków.
  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 414,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Pizza na cienkim cieście, dobry ser, salami, trochę cebuli i do tego lekki sos czosnkowy na jogurcie z koperkiem.

Czysty profit.

Opublikowano
  W dniu 17.02.2017 o 12:02, Pawcio napisał(a):

frytki też jecie bez keczapu chore poyeby?

Z musztarda jedza

Opublikowano

frytki tylko z solą

Opublikowano

Frytki z solą jak jakiś janusz, czy inny zagłoba.

Opublikowano

Frytki tylko z cukrem trzcinowym maczane w musztardzie delikatnej kebabowej - pychota

Opublikowano

I mizeria z cukrem.

Opublikowano

właśnie wpie.rdoliłem pizze z włoskiej sieci restauracji jaką niewątpliwie jest Tele Pizza, sos czosnkowy lał się po łokciach. No i co? ZABIJCIE MNIE 

Opublikowano

Kasuje cie z gadu gadu.

Opublikowano

mmm sos czosnkowy - ale mi smaku narobiles. 

Opublikowano

są ludzie jedzący pizze z sosem czosnkowym i są zwierzęta które jedzą z jakąś oliwą czy innym szrotem

Opublikowano

Plebs je bez sosu i frytki z sola.

Bo we Wloszech nie jedza czosnkowego to im tez nie wypada :D :D :D jak Włosi zaczna z okien sra-c to wiesz co sie w Polsce dzialo bedzie :D

Edytowane przez obrazus

Opublikowano

Ja to bym chcial zobaczyc tych czosnkowych entuzjastow widzacych wlochow jedzacych pierogi z sosem czosnkowym. Ale by doopska eksplodowaly.

Opublikowano

To pierogów tez nie wolno z sosem czosnkowym? :(

A co wolno? Bo juz zamierzalem wyrzucic cała butelkę do kosza.

Opublikowano

Trzeba sprawdzic czy wlosi cos z nim jedza, jesli nie masz 24h na pozbycie sie sosu czosnkowego z swojego domu. 

Opublikowano
  W dniu 17.02.2017 o 20:48, Mejm napisał(a):

Ja to bym chcial zobaczyc tych czosnkowych entuzjastow widzacych wlochow jedzacych pierogi z sosem czosnkowym. Ale by doopska eksplodowaly.

Jestem entuzjastą sosu czosnkowego, a dupa by mi nie wybuchła, bo mnie to nie rusza, kto co je.

Opublikowano

Jest tu jakis haker??? To chyba kpina zeby jesc sos czosnkowy, ta strone trzeba zhakować. Nie no nie zasnę pizze z sosem czosnkowym jesc- to jest szok. 

Opublikowano

To nie jest pizza z sosem czosnkowym, tylko z SALSA ALL'AGLIO. To zupełnie co innego.

Sos czosnkowy:

876_01_2579.jpg

Salsa all'aglio, mamma mia, parlo italiano!

salsa-all-aglio-per-fonduta-800.jpg

Opublikowano

Ja tam lubię pizzę i lubię sos czosnkowy. A jakby tak połączyć obie te rzeczy? Tylko nie można głośno o tym mówić, zwłaszcza na forum Psx extreme!

Opublikowano
  W dniu 17.02.2017 o 22:18, M.Bizon24 napisał(a):

A zimna zaschnieta carbonara? Z czosnkowym czy bez.

Do kosza, Włoch Ci zminej nie tknie 

Opublikowano

@Ogórkłozo

Ten twój "sos czosnkowy" to w składzie ma

Cytat
woda, olej rzepakowy, czosnek (5%), cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, ocet spirytusowy, sól, białko mleka, cebula, przyprawy (zawiera gorczycę), zioła, sok cytrynowy z koncentratu, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego, guma guar, guma ksantanowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalne aromaty

Zrób sobie taki fit 

Cytat
– ok. 130 ml gęstego jogurtu naturalnego
– 2-3 ząbki czosnku
– łyżka soku z cytryny
– łyżka zimnej wody
– łyżka oliwy z oliwek
– świeża bazylia (lub inne zioła, mogą być też suszone)
– sól i pieprz do smak

ten od ciebie to profanacja.

:lapka: