Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Ogórek to podał tylko dla przykładu. Każdy gotowy sos czosnkowy, w ogóle nie ma w sobie ani ząbka czosnku. Chyba że w proszku.

Edytowane przez grzybiarz

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 415,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Jaki typ ma ból tyłka, że mu sos czosnkowy na pizzy obrażajo. Nawet zabawne, tak 6/10.

Opublikowano

A zimna zaschnieta carbonara? Z czosnkowym czy bez.

Do kosza, Włoch Ci zminej nie tknie 

ale polak ponoc sie zajadal az sie uszy trzesly

Opublikowano

Nie wiem, jakiej reakcji na prosty żart oczekiwałem.

Chociaż to też po części nie żart. Gusta i smaki to jedno, a jakość to co innego. Że tak powiem, jakość sandała ma raczej więcej wpływu na życie, niż to, czy zakładasz do niego skarpetę.

BTW: jest wielu cenionych kucharzy włoskich, którzy np. robią carbonarę ze śmietaną albo bolognese z czosnkiem. Ba, co gorsza... niektórzy nawet... omg... dodają sos sojowy. Nadal robią normalne dobre bolognese przez 5 godzin, ale też dodają sos sojowy dla jeszcze większego umami. Bo lubią.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Jak dodasz sos sojowy to danie chyba robi się wegetarianskie.

Opublikowano

No, w USA typowym źródłem glutaminianiu w każdym domu jest z kolei tzw. fish sauce, bo jak wiadomo ryby są wegetariańskie, bo to ryby nie mięso, czytałem w Hyde Parku.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Nie wiem, jakiej reakcji na prosty żart oczekiwałem.

Czegoś jednak musiałeś oczekiwać!

Opublikowano

to musi być straszne gdy komik nie jest śmieszny :(

Opublikowano

I mizeria z cukrem.

Ty się nie śmiej, dużo ludzi tak je. Tak samo placki ziemniaczane z cukrem, poje.by.

Opublikowano

placki ziemniaczane oczywiście, że z cukrem, tak zostałem wychowany. Chociaż ze śmietana też dobre. 

Opublikowano

Ziemniaczane z cukrem tak zostałem wychowany

Ten kto je ze śmietaną na zawsze jest przegrany

Opublikowano

Też jem placki ziemniaczane z cukrem, prawdziwy polak jestem.

Opublikowano

Ja to bym chcial zobaczyc tych czosnkowych entuzjastow widzacych wlochow jedzacych pierogi z sosem czosnkowym. Ale by doopska eksplodowaly.

Jestem entuzjastą sosu czosnkowego, a dupa by mi nie wybuchła, bo mnie to nie rusza, kto co je.
Ty sie juz tak nie wybielaj. Jestes polakiem i to co napisales przeczy twojej naturze. Patrzcie go jaki patriota, na obczyznie widzon jak obce plemie pokarm ziemi chrystusowej bezczeszczon, glowe jeno odwroci bo nie rusza go to.
Opublikowano

Też jem placki ziemniaczane z cukrem, prawdziwy polak jestem.

Ale serio wam smakuje?

To trochę tam jakby kiełbasę z cebulą cukrem sypać.

Opublikowano

Yyy, no porównanie zupełnie nietrafne. 

Opublikowano

Ok, a frytki/ziemniaki cukrem sypiesz? Lepsze?

Opublikowano

Cebulke duszoną akurat warto przysypac cukrem, by się wybornie skarmelizowała.

Opublikowano

Nie, ale jem zacierkę. Jedliście zacierkę? Zupa z mleka z drobnymi kluseczkami z ciasta, a do tego tłuczone ziemniaki z cebulką. Nakładamy ziemniaki na łyżkę, po czym nabieramy zupę i zjadamy.

Opublikowano

i tak nie ma to jak zsiadłe mleko z ziemniaczkami :cool: nie takie kupne tylko od krowy, musi trochę postać aż się zepsuję i wtedy jemy. Młode ziemniaczki posypane koperkiem tudzież pokraszone tłuszczykiem no ku.rwa :cool:

Edytowane przez D.B. Cooper

Opublikowano

Rudiok, nie wiem czy ogarniasz takie coś, ale nalesniki tez mozna jesc na słodko i  na słono.

I teraz taki rudiok bedzie wmawial innym ze można tylko na słodko, drugi powie ze nie, woli na słono, a rudiok na to: mleko też solisz?