Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niewyobrażam sobie możliwości zepsucia smaku placków ziemniaczanych cukrem lub śmietaną, zwłaszcza że można sobie dobrać proporcje przypraw i dodatków tak aby stworzyć wyraźny smak. Dla mnie cukier i śmietana to tak jak zalewanie każdej potrawy keczupem albo jakimś schu jałym sosem. Może operator kuchni nie potrafi zrobić jakiegoś smacznego dania, że jedynym ratunkiem oblanie całości jakimś dominującym go wnem?

Opublikowano

Faktycznie lekkie posypanie cukrem, to jest zalewanie potrawy XD Cukier puder na pączkach to też zalanie sosem? Są placki ziemniaczane z cukrem, są placki ziemniaczane z sosem i mięsem, są też kurwa z chujem i cipą, jak komu smakuje. I nie jest to absolutnie dziwne.

Opublikowano (edytowane)

Rudiok, nie wiem czy ogarniasz takie coś, ale nalesniki tez mozna jesc na słodko i na słono.

I teraz taki rudiok bedzie wmawial innym ze można tylko na słodko, drugi powie ze nie, woli na słono, a rudiok na to: mleko też solisz?

Ale naleśniki to sama mąka, co dodasz to tak smakują, sól lub cukier jak kto lubi.

 

A placki ziemniaczane z cukrem są dla mnie jedną z największych zagadek. Mamy ziemniaki, cebulę, tłuszcz i do tego cukier, który nijak nie pasuje. Ja się szczerze pytam i po prostu chcę poznać opinię. Skoro ziemniaków nie cukrzysz to czemu na placki cukier sypiesz.

Edytowane przez Rudiok
Opublikowano

Cebula w plackach ziemniaczanych? Jak się robi na słodko, to z samych ziemniaków. 

Opublikowano

Ciekawe, czy kiedyś ci coś w życiu podpasuje, jebany marudo. Ekspercie od siedmiu boleści. 

Opublikowano

Dobra, zdradzę wam sekret, bo nigdy nie dojdziecie do porozumienia.

Placki ziemniaczane tylko po węgiersku/zbójnicku, z gulaszem

 

dscf3125.jpg

 

 

No..... a nie z cukrem jak pizdy. Może z konfetti albo skittlesami? :[

 

Opublikowano

Z jednej strony beka, ze ktos wyznaczyl reguly spozywania placka z maki i wody dla biedoty (druga beka ze bialy czlowiek sprzedaje to innym bialym ludziom w restauracjach zwanych wykwintnymi za duzo pieniondza). Ale z drugiej, jedzenie pizzy, ktorej sama kompozycja skladnikow powinna byc smaczna i dawac kubkom przyjemnosc, zatopionej w sosie czosnkowym, ktory swoja intensywnoscia wiekszosc tych smakow redukuje to jest top kek.

Opublikowano

Dobra, zdradzę wam sekret, bo nigdy nie dojdziecie do porozumienia.

 

 

Placki ziemniaczane tylko po węgiersku/zbójnicku, z gulaszem

 

dscf3125.jpg

 

 

No..... a nie z cukrem jak pizdy. Może z konfetti albo skittlesami? :[

 

Wygrałeś, rozejść się.

Opublikowano

Musztarda francuska Madero Premium - słaba, jadłem dużo lepsze.

 

Masło migdałowe Meridians - Bóg wśród jedzenia, coś wspaniałego.

 

Masło orzechowego o smaku kokosowym SFD - dobre, ale raczej bez fajerwerków, kokos lekko wyczuwalny.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...