Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

HoneyDijon.jpg

O, znam Maille, oryginalna Dijon jest pyszna. I taka z cząsteczkami gorczycy. A w jakim sklepie dostanę tę?

Opublikowano

Burgara w pasibusie. Nie polecam. O ile kompozycja wlacznie z bulka i sosem jest bardzo smaczna, wysmazenie podane przy kasie sie zgadza, tak samo mieso to ch.uj. Zylaste jak jasna cholera i zujesz, zujesz az sie poddajesz i polykasz kawalek zamiast zmielic. Pod tym wzgledem moa wciaz niepokonane.

Opublikowano

Na nocnym gastro po imprezie i wódce wszedł w Bobbym (jedyny oprócz kebabów lokal otwarty do późna z żarciem w centrum Rze) buks z podwójnym mięsem, potrójnym bekonem i podwójnym serem. O ile Bobby za dnia to średniawka, tak po piciu spora ilość mięsa i tłuszczu była jak zbawienie. Spałem jak niemowlę, smaczne było. 8/10

Opublikowano

Dawaj z telefonu, nie bądź faja. Trochę Ci resp spadł na forum, musisz działać. Dbam o Twój PR.

Żeby nie było offtopu, przed chwilą wleciał schab w ziołach prowansalskich na ostro i gotowana marchewka.

Opublikowano

U mnie do śniadanka zawsze musowo kawka, więc trochę odpada z tym bekonem, ale tak na potem to cudowna sprawa.

Kilka lat nie jadłem bekonu, bo jakoś mi się zapomniało, ale chłopaki ze spartakusa doradzą najlepiej :obama:

Opublikowano

Mejm, większość cholesterolu z mięs czy jaj w ogóle się nie wchłania.

Za podwyższony cholesterol w krwi odpowiada głównie synteza de novo w organizmie z substratów węglowodanowych, gdy te występują w nadmiarze (czyli jak żremy chleby, bułki, słodycze zapijając colą :reggie: )

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie, do tego połączenie tłuszczów nasyconych, trans z węglami prostymi, czyli fast food się kłania.

Edytowane przez krupek