Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 416,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

A jak słodzę ksylitolem to co?

EyqpKX3.png

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

HoneyDijon.jpg

O, znam Maille, oryginalna Dijon jest pyszna. I taka z cząsteczkami gorczycy. A w jakim sklepie dostanę tę?

Opublikowano

Ja widuję w Intermarche i w Carrefourach.

Opublikowano

Chipsy ziemniaczana, solone, domowej roboty. Obieraczką ścinasz ziemniaka, wrzucasz do frytkownicy a potem solisz.

Nie polecam w sumie, 

Opublikowano

Burgara w pasibusie. Nie polecam. O ile kompozycja wlacznie z bulka i sosem jest bardzo smaczna, wysmazenie podane przy kasie sie zgadza, tak samo mieso to ch.uj. Zylaste jak jasna cholera i zujesz, zujesz az sie poddajesz i polykasz kawalek zamiast zmielic. Pod tym wzgledem moa wciaz niepokonane.

Opublikowano

To chu.jnia a nie burgerownia. Jeszcze się nie spotkałem z żylastym mięsem w burgerze, a w wielu miejscach jadłem.

Opublikowano

Na nocnym gastro po imprezie i wódce wszedł w Bobbym (jedyny oprócz kebabów lokal otwarty do późna z żarciem w centrum Rze) buks z podwójnym mięsem, potrójnym bekonem i podwójnym serem. O ile Bobby za dnia to średniawka, tak po piciu spora ilość mięsa i tłuszczu była jak zbawienie. Spałem jak niemowlę, smaczne było. 8/10

Opublikowano

We Wrocławiu teraz Burger LTD > wszystko inne

Opublikowano

We Wrocławiu teraz Burger LTD > wszystko inne

Challenge accepted.

Opublikowano

Dawaj z telefonu, nie bądź faja. Trochę Ci resp spadł na forum, musisz działać. Dbam o Twój PR.

Żeby nie było offtopu, przed chwilą wleciał schab w ziołach prowansalskich na ostro i gotowana marchewka.

Opublikowano

Codzienne śniadanie, tyle że 4 jaja i 5 plastrów bekonu. Najlepsze śniadanie.

Opublikowano

U mnie do śniadanka zawsze musowo kawka, więc trochę odpada z tym bekonem, ale tak na potem to cudowna sprawa.

Kilka lat nie jadłem bekonu, bo jakoś mi się zapomniało, ale chłopaki ze spartakusa doradzą najlepiej :obama:

Opublikowano

ja na śniadanie już od dłuższego czasu tylko banan, nie mam rano na nic ochoty. Ew. dodatkowo jakiś listek czekolady lub batonik. 

Opublikowano

To bekon zdrowo? 

Opublikowano

Jak ma nienajgorszy skład i nie łączysz go z węglowodanami prostymi to dla osoby aktywnej fizycznie calkiem spoko.

Opublikowano

Mejm, większość cholesterolu z mięs czy jaj w ogóle się nie wchłania.

Za podwyższony cholesterol w krwi odpowiada głównie synteza de novo w organizmie z substratów węglowodanowych, gdy te występują w nadmiarze (czyli jak żremy chleby, bułki, słodycze zapijając colą :reggie: )

Opublikowano

Dokładnie, do tego połączenie tłuszczów nasyconych, trans z węglami prostymi, czyli fast food się kłania.

Edytowane przez krupek