Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Spaghetti alla puttanesca, głównie zgodnie z przepisem jednego z moich ulubionych dziennikarzy kuchennych ze strony "Serious Eats". Stosuje on anchois, kroi czosnek tylko na płaty by się porządnie nagrzał, nasączył zapach, ale nie spalił... a także, jak przystało na Amerykanina, wali do wszystkiego masę sera (Włosi nie wybaczą). Do tego proponuje wersję "obiadową" z dodatkiem puszki tuńczyka, którą zazwyczaj mam w lodówce i powiedzmy, że pasuje, stanowiąc bardziej solidne mięso.

W moim wykonaniu (i robione moim telefonem, niepowalającym kolorami) oczywiście wyglada to tak samo jak wszystko, co robię. Ale zapachy nie zostawiają wątpliwości, że puttanesca to jedno z bardziej dających kopa dań, jakie można zrobić w 10 minut. 

DxDZFuf.jpg

Można też robić wersję zupełnie "suchą", po prostu krojąc pomidory zamiast robienia "sosu". Wygląda wtedy jakby bardzo... zdrowo?

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 413,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Roladki z bakłażana z twarogiem z orzechami włoskimi i czosnkiem, do tego kolendra. Kiedyś chyba nawet gadaliśmy o tym w przepisach

d1duMlv.jpg

Opublikowano

Ok, w tym kontekście lepiej rozumiem, że to, co jem, to kupa.

Opublikowano

Tia, gdzieś robiłem coś podobnego, tylko bakłażana kroiłem w plastry. Fajnie orzechy chrupały:)

Opublikowano

Ok, w tym kontekście lepiej rozumiem, że to, co jem, to kupa.

Za malo empiryzmu w twoim zyciu.

Opublikowano

A skoro wywolana zostala mizeria, to nie wypada zadac fundamentalnego pytania:

dajecie napiwki?

Opublikowano

Napiwek tylko gdy dadzą cukier do plackow ziemniaczanych.

Opublikowano

Jajecznica na pieczarkach, salami, szczypiorku i cebuli, do tego 2 plastry sera koziego z Biedry.

O jenysiu.

Opublikowano

https://www.papurazzi.pl/images/big5/5567.jpg

W takiej postaci? Udka bez kości, w plastrach, na półmisku zeliwnym. Moje ulubione żarcie z chinola.

W tych budach co jem, to tak wygląda 

foto_05_maxi.jpg

A to co Ty wkleiłeś Red to "Kurczak po amerykańsku" :)

Edytowane przez Metoda

Opublikowano

Smażona pierś z kurczaka z ryżem i warzywami, oraz piłem Tymbarka o smaku maliny z miętą.

Edytowane przez Solderowy123

Opublikowano

Kanapki z serem, wędliną i sadzonymi jajkami plus dwie parówki z keczupem z włocławka. Może chamówa, ale jak weszło ze smakiem to o matulu.

Opublikowano

Jak chamówa, najlepsze rzeczy! :3

Ja jem właśnie obwarzanka z serem i ogórkiem zielonym, do tego pyszna herbatka z cytryną <3

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

tort tatin z cukierni sowa, 1kg perfekcji

Opublikowano

Po długiej przerwie Moaburger z awokado i bekonem. No i nadal jest dobrze i micha się cieszy. Świetny stosunek jakości i smaku do ceny.

Opublikowano

Boczek w plastrach z Tesco. Jak go otworzyłem to od razu sztuczny zapach bekonu na całą kuchnię, jak się smażył to zrobiło mi się dobrze, jak go zjadłem to poszedłem się wyrzygać i rozbolał mnie łeb. Co to ku.rwa było.

Opublikowano

To byl boczek w plastrach z Tesco.

Opublikowano

2 zł droższy od tego z Biedry to myślałem, że jak dopłacam to będzie ze świni premium z wolnego wybiegu, a tu się okazuje, że ten prosiak we własnym guwnie się kąpał całe życie i trzeba go było poperfumować zapachem boczku, żeby trafiło do sklepu.