Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spaghetti alla puttanesca, głównie zgodnie z przepisem jednego z moich ulubionych dziennikarzy kuchennych ze strony "Serious Eats". Stosuje on anchois, kroi czosnek tylko na płaty by się porządnie nagrzał, nasączył zapach, ale nie spalił... a także, jak przystało na Amerykanina, wali do wszystkiego masę sera (Włosi nie wybaczą). Do tego proponuje wersję "obiadową" z dodatkiem puszki tuńczyka, którą zazwyczaj mam w lodówce i powiedzmy, że pasuje, stanowiąc bardziej solidne mięso.

W moim wykonaniu (i robione moim telefonem, niepowalającym kolorami) oczywiście wyglada to tak samo jak wszystko, co robię. Ale zapachy nie zostawiają wątpliwości, że puttanesca to jedno z bardziej dających kopa dań, jakie można zrobić w 10 minut. 

DxDZFuf.jpg

Można też robić wersję zupełnie "suchą", po prostu krojąc pomidory zamiast robienia "sosu". Wygląda wtedy jakby bardzo... zdrowo?

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Jak chamówa, najlepsze rzeczy! :3

Ja jem właśnie obwarzanka z serem i ogórkiem zielonym, do tego pyszna herbatka z cytryną <3

Edytowane przez Rozi
Opublikowano

Boczek w plastrach z Tesco. Jak go otworzyłem to od razu sztuczny zapach bekonu na całą kuchnię, jak się smażył to zrobiło mi się dobrze, jak go zjadłem to poszedłem się wyrzygać i rozbolał mnie łeb. Co to ku.rwa było.

Opublikowano

2 zł droższy od tego z Biedry to myślałem, że jak dopłacam to będzie ze świni premium z wolnego wybiegu, a tu się okazuje, że ten prosiak we własnym guwnie się kąpał całe życie i trzeba go było poperfumować zapachem boczku, żeby trafiło do sklepu.