ogqozo 6 553 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 Spaghetti alla puttanesca, głównie zgodnie z przepisem jednego z moich ulubionych dziennikarzy kuchennych ze strony "Serious Eats". Stosuje on anchois, kroi czosnek tylko na płaty by się porządnie nagrzał, nasączył zapach, ale nie spalił... a także, jak przystało na Amerykanina, wali do wszystkiego masę sera (Włosi nie wybaczą). Do tego proponuje wersję "obiadową" z dodatkiem puszki tuńczyka, którą zazwyczaj mam w lodówce i powiedzmy, że pasuje, stanowiąc bardziej solidne mięso. W moim wykonaniu (i robione moim telefonem, niepowalającym kolorami) oczywiście wyglada to tak samo jak wszystko, co robię. Ale zapachy nie zostawiają wątpliwości, że puttanesca to jedno z bardziej dających kopa dań, jakie można zrobić w 10 minut. Można też robić wersję zupełnie "suchą", po prostu krojąc pomidory zamiast robienia "sosu". Wygląda wtedy jakby bardzo... zdrowo? 1 Cytuj
michal 558 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 Wyglada to jakby ktos zrobil kupe na talerzu. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 Moja kupa nigdy nie wyglądała jak robaki. Cytuj
michal 558 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 To poczytaj o tasiemcu. Diuna herberta sie chowa. Cytuj
Rudiok 3 371 Opublikowano 4 marca 2017 Opublikowano 4 marca 2017 Roladki z bakłażana z twarogiem z orzechami włoskimi i czosnkiem, do tego kolendra. Kiedyś chyba nawet gadaliśmy o tym w przepisach 1 Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 4 marca 2017 Opublikowano 4 marca 2017 Ok, w tym kontekście lepiej rozumiem, że to, co jem, to kupa. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 4 marca 2017 Opublikowano 4 marca 2017 Tia, gdzieś robiłem coś podobnego, tylko bakłażana kroiłem w plastry. Fajnie orzechy chrupały:) Cytuj
michal 558 Opublikowano 4 marca 2017 Opublikowano 4 marca 2017 Ok, w tym kontekście lepiej rozumiem, że to, co jem, to kupa. Za malo empiryzmu w twoim zyciu. Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 Kurczaka chrupiącego u chinola Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 https://www.papurazzi.pl/images/big5/5567.jpg W takiej postaci? Udka bez kości, w plastrach, na półmisku zeliwnym. Moje ulubione żarcie z chinola. Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 A skoro wywolana zostala mizeria, to nie wypada zadac fundamentalnego pytania: dajecie napiwki? Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 Napiwek tylko gdy dadzą cukier do plackow ziemniaczanych. 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 Jajecznica na pieczarkach, salami, szczypiorku i cebuli, do tego 2 plastry sera koziego z Biedry. O jenysiu. Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 8 marca 2017 Opublikowano 8 marca 2017 (edytowane) https://www.papurazzi.pl/images/big5/5567.jpg W takiej postaci? Udka bez kości, w plastrach, na półmisku zeliwnym. Moje ulubione żarcie z chinola. W tych budach co jem, to tak wygląda A to co Ty wkleiłeś Red to "Kurczak po amerykańsku" :) Edytowane 8 marca 2017 przez Metoda Cytuj
Solderowy123 43 Opublikowano 13 marca 2017 Opublikowano 13 marca 2017 (edytowane) Smażona pierś z kurczaka z ryżem i warzywami, oraz piłem Tymbarka o smaku maliny z miętą. Edytowane 13 marca 2017 przez Solderowy123 Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 14 marca 2017 Opublikowano 14 marca 2017 Kanapki z serem, wędliną i sadzonymi jajkami plus dwie parówki z keczupem z włocławka. Może chamówa, ale jak weszło ze smakiem to o matulu. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 14 marca 2017 Opublikowano 14 marca 2017 (edytowane) Jak chamówa, najlepsze rzeczy! :3 Ja jem właśnie obwarzanka z serem i ogórkiem zielonym, do tego pyszna herbatka z cytryną <3 Edytowane 14 marca 2017 przez Rozi Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 14 marca 2017 Opublikowano 14 marca 2017 tort tatin z cukierni sowa, 1kg perfekcji Cytuj
Rudiok 3 371 Opublikowano 14 marca 2017 Opublikowano 14 marca 2017 Po długiej przerwie Moaburger z awokado i bekonem. No i nadal jest dobrze i micha się cieszy. Świetny stosunek jakości i smaku do ceny. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 15 marca 2017 Opublikowano 15 marca 2017 Boczek w plastrach z Tesco. Jak go otworzyłem to od razu sztuczny zapach bekonu na całą kuchnię, jak się smażył to zrobiło mi się dobrze, jak go zjadłem to poszedłem się wyrzygać i rozbolał mnie łeb. Co to ku.rwa było. Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 15 marca 2017 Opublikowano 15 marca 2017 To byl boczek w plastrach z Tesco. 2 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 15 marca 2017 Opublikowano 15 marca 2017 2 zł droższy od tego z Biedry to myślałem, że jak dopłacam to będzie ze świni premium z wolnego wybiegu, a tu się okazuje, że ten prosiak we własnym guwnie się kąpał całe życie i trzeba go było poperfumować zapachem boczku, żeby trafiło do sklepu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.