Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

musiałeś źle trafić

jakiś czas temu jadłem boczek z tesco w plastrach i był op

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 416,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Już wolę nie trafiać w ogóle, jednak z Biedry najlepszy.

Opublikowano

Najlepszy to jest krojony przy mnie wędzony z mięsnego od lokalnego dostawcy :banderas:

Opublikowano

Ja chyba wolę kupować paczkowane mięso w biedrze, niż w mięsnym. Nie chce mi sie pisac posta na A4, ale w takich mięsnych kombinują, np myją stare mięso, albo jak niby mięso psuje sie od kości, to sprzedają w promo schab bez kości. Albo te gotowe zestawy na grilla. Dwie różne osoby robiły w mięsnych i wszędzie robią wałki.

A taka biedrona, która ma ponad 2000 sklepów w całej Polsce, nie moze sobie pozwolić na jakiś syf.

Ps. Oczywiście nie wszędzie kombinują, przykładowo był u mnie mięsny z dobrym mięsem, ale było drogo i splajtowali:/

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Inspiracja obiadowa, tylko dołożę cyce z kury i będzie :banderas:

Kiedyś zrobilem schabowego w ksztalcie serca, bys mial do kompletu.

Opublikowano

Kocham koperek z ziemniaczkami i domowym ogóreczkiem kiszonym- taki miał być przekaz. -__-

Opublikowano

krokiety z mięsem i grzybami :banderas:

Opublikowano

I barszczyk czerwony do popicia?

Opublikowano

Jajecznica na podsmażonym chorizo paprykowym z czerwona cebulką. Do tego trochę sosu tatarskiego.

 

Takie proste a tak świetne.

Opublikowano

Chorizo z Biedry? Mi chyba ono najbardziej smakuje.

Opublikowano

Yep, chorizo extra pikantne z biedy. 50g i po chwili cala patelnia pływa w tluszczu, można na to od razu wrzucac cebule, suchy cyc kuraka i robi się wyborny wsad do jajówy.

Opublikowano

Ja właśnie wolę bez podsmażania w plasterkach obok, to samo mam z salami.

Opublikowano

Nigdy nie smażyłem salami, chorizo, kabanosów, odrzuca mnie na samą myśl.

Opublikowano

To samo mialem pisac. Smazyc cos co juz jest suche. Moze z czorizo ma to sens, nie wiem nie probowalem, ale z salami zrobilem tak raz i nigdy wiecej.

Opublikowano

Salami suche? Xdd przecie typowe salami to ok 40% fatu.

Opublikowano

No mozna przyoszczedzic na tluszczu i wykorzystac ten z miesa zamiast dolewac z butleki, to chyba jedyny pozytyw smazenia salami. Ale co kto lubi, pewnie sa na swiecie ludzie, ktorzy na grila zamiast slaskiej klada sucha krakowska.

Opublikowano

Salami po usmazeniu jest pyszne. Pizzy czy tosta z upieczonym salami nie jadles?

Opublikowano

No tak sie jakos komponuje. Po prostu raz sobie sprawdzilem jak smakuje salami z patelni i sie odbilem. Stad uraz.

Opublikowano

Mnie trochę obrzydza jak się taki tłuszcz wytapia z salami i chorizo, stąd mi lepiej smakuje na surowo.

Opublikowano

Jak smazylem wtedy to salami to kladlem na patelnie plasterki z bialym tluszczem a po chwili w jego miejscu zostaly dziurki jak w szwajcarskim serze xD No niemilo wspominam tamto wydarzenie ;/

Opublikowano

W Żabce trafiłem na przekąski z alg z firmy Tao Kae Noi (miłośnicy na pewno znają). Właśnie wcinam wersję z tempurą, o jezusku jakie to dobre.

Opublikowano

Wszystko co w tempurze jest dobre. Ile tego wagowo i hajsowo?

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.