Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja chyba wolę kupować paczkowane mięso w biedrze, niż w mięsnym. Nie chce mi sie pisac posta na A4, ale w takich mięsnych kombinują, np myją stare mięso, albo jak niby mięso psuje sie od kości, to sprzedają w promo schab bez kości. Albo te gotowe zestawy na grilla. Dwie różne osoby robiły w mięsnych i wszędzie robią wałki.

A taka biedrona, która ma ponad 2000 sklepów w całej Polsce, nie moze sobie pozwolić na jakiś syf.

Ps. Oczywiście nie wszędzie kombinują, przykładowo był u mnie mięsny z dobrym mięsem, ale było drogo i splajtowali:/

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Yep, chorizo extra pikantne z biedy. 50g i po chwili cala patelnia pływa w tluszczu, można na to od razu wrzucac cebule, suchy cyc kuraka i robi się wyborny wsad do jajówy.

Opublikowano

To samo mialem pisac. Smazyc cos co juz jest suche. Moze z czorizo ma to sens, nie wiem nie probowalem, ale z salami zrobilem tak raz i nigdy wiecej.

Opublikowano

No mozna przyoszczedzic na tluszczu i wykorzystac ten z miesa zamiast dolewac z butleki, to chyba jedyny pozytyw smazenia salami. Ale co kto lubi, pewnie sa na swiecie ludzie, ktorzy na grila zamiast slaskiej klada sucha krakowska.

Opublikowano

Jak smazylem wtedy to salami to kladlem na patelnie plasterki z bialym tluszczem a po chwili w jego miejscu zostaly dziurki jak w szwajcarskim serze xD No niemilo wspominam tamto wydarzenie ;/

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...