Opublikowano 15 marca 20178 l musiałeś źle trafić jakiś czas temu jadłem boczek z tesco w plastrach i był op
Opublikowano 15 marca 20178 l Najlepszy to jest krojony przy mnie wędzony z mięsnego od lokalnego dostawcy
Opublikowano 15 marca 20178 l Ja chyba wolę kupować paczkowane mięso w biedrze, niż w mięsnym. Nie chce mi sie pisac posta na A4, ale w takich mięsnych kombinują, np myją stare mięso, albo jak niby mięso psuje sie od kości, to sprzedają w promo schab bez kości. Albo te gotowe zestawy na grilla. Dwie różne osoby robiły w mięsnych i wszędzie robią wałki. A taka biedrona, która ma ponad 2000 sklepów w całej Polsce, nie moze sobie pozwolić na jakiś syf. Ps. Oczywiście nie wszędzie kombinują, przykładowo był u mnie mięsny z dobrym mięsem, ale było drogo i splajtowali:/
Opublikowano 29 marca 20178 l Inspiracja obiadowa, tylko dołożę cyce z kury i będzie Kiedyś zrobilem schabowego w ksztalcie serca, bys mial do kompletu.
Opublikowano 30 marca 20178 l Kocham koperek z ziemniaczkami i domowym ogóreczkiem kiszonym- taki miał być przekaz. -__-
Opublikowano 6 kwietnia 20178 l Jajecznica na podsmażonym chorizo paprykowym z czerwona cebulką. Do tego trochę sosu tatarskiego. Takie proste a tak świetne.
Opublikowano 6 kwietnia 20178 l Yep, chorizo extra pikantne z biedy. 50g i po chwili cala patelnia pływa w tluszczu, można na to od razu wrzucac cebule, suchy cyc kuraka i robi się wyborny wsad do jajówy.
Opublikowano 6 kwietnia 20178 l Ja właśnie wolę bez podsmażania w plasterkach obok, to samo mam z salami.
Opublikowano 7 kwietnia 20178 l Nigdy nie smażyłem salami, chorizo, kabanosów, odrzuca mnie na samą myśl.
Opublikowano 7 kwietnia 20178 l To samo mialem pisac. Smazyc cos co juz jest suche. Moze z czorizo ma to sens, nie wiem nie probowalem, ale z salami zrobilem tak raz i nigdy wiecej.
Opublikowano 7 kwietnia 20178 l No mozna przyoszczedzic na tluszczu i wykorzystac ten z miesa zamiast dolewac z butleki, to chyba jedyny pozytyw smazenia salami. Ale co kto lubi, pewnie sa na swiecie ludzie, ktorzy na grila zamiast slaskiej klada sucha krakowska.
Opublikowano 7 kwietnia 20178 l Salami po usmazeniu jest pyszne. Pizzy czy tosta z upieczonym salami nie jadles?
Opublikowano 7 kwietnia 20178 l No tak sie jakos komponuje. Po prostu raz sobie sprawdzilem jak smakuje salami z patelni i sie odbilem. Stad uraz.
Opublikowano 7 kwietnia 20178 l Mnie trochę obrzydza jak się taki tłuszcz wytapia z salami i chorizo, stąd mi lepiej smakuje na surowo.
Opublikowano 7 kwietnia 20178 l Jak smazylem wtedy to salami to kladlem na patelnie plasterki z bialym tluszczem a po chwili w jego miejscu zostaly dziurki jak w szwajcarskim serze xD No niemilo wspominam tamto wydarzenie ;/
Opublikowano 9 kwietnia 20178 l W Żabce trafiłem na przekąski z alg z firmy Tao Kae Noi (miłośnicy na pewno znają). Właśnie wcinam wersję z tempurą, o jezusku jakie to dobre.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.