mushabelly 384 Opublikowano 21 czerwca 2017 Opublikowano 21 czerwca 2017 Świetny szejk. Mleko ( obojętnie jakie, krowie, kokosowe, co kto woli) - szklanka. Łyżka kakao. Łyżka masla orzechowego (ja brałem takie 100% bez soli i cukru). Jakiś słodzik wg uznania. Szczypta soli. Zmiksować i gotowe. Normalnie litrami mógłbym pić. Muszę jakieś mleko niskokaloryczne znaleźć bo z kokosowym robiłem a szklanka prawie 500kcal ma. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 21 czerwca 2017 Opublikowano 21 czerwca 2017 (edytowane) Przecież 100 ml prawdziwego mleka kokosowego, np. Alpro, ma 20 kcal. Nie mylisz z mleczkiem z puszki? A nie, sorry. Alpro to jednak napój, ale i tak chyba najlepsza opcja do koktajlu, mało kcal, dobrze smakuje i też ma wapnia sporo. Edytowane 21 czerwca 2017 przez krupek Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 21 czerwca 2017 Opublikowano 21 czerwca 2017 No krowie 0,5% jest niskokaloryczne. Krupek dobrze mówi, w 500ml masz 100kcal Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 21 czerwca 2017 Opublikowano 21 czerwca 2017 Niby jo, ale mnie tam ciężko po koktajlach na mleku. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 21 czerwca 2017 Opublikowano 21 czerwca 2017 Ja nie pijam tez, ale jak pijałem to akurat nie miałem problemów. Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 21 czerwca 2017 Opublikowano 21 czerwca 2017 Mam kokosowe Real Thai. 250g to 463kcal. Dość tłuste. Może dlatego takie dobre. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 21 czerwca 2017 Opublikowano 21 czerwca 2017 No to jest chyba bardziej takie do wypiekós i gotowania, średnio do koktajlu. Przynajmniej dla mnie. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 21 czerwca 2017 Opublikowano 21 czerwca 2017 Spróbuj wymieszać kawę rozpuszczalną z zimnym mlekiem, moim zdaniem lepsza taka opcja, mniej słodka i chemiczna w smaku. Cytuj
Gość Opublikowano 21 czerwca 2017 Opublikowano 21 czerwca 2017 Te wszystkie gotowe kawy maja jeden minus. Praktycznie brak kawy. Ale jak sie w robocie doleje do czegos takiego espresso albo dwa i doda sporo lodu nie ma tragedii Cytuj
Rudiok 3 371 Opublikowano 22 czerwca 2017 Opublikowano 22 czerwca 2017 Felix właśnie wprowadził masło orzechowe 100%, same orzechy, nazywa się "pasta orzechowa", w smaku dobre, lekko lejące, cena 12.59 za 350 g. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 22 czerwca 2017 Opublikowano 22 czerwca 2017 Się obudzili, rynek zalały dobre, prawdziwe masła, a ci w końcu coś wypuścili zamiast tego swojego kasztańskiego syfu. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 24 czerwca 2017 Opublikowano 24 czerwca 2017 Zjadłem dziś rozpustne śniadanie. 3 jajka sadzone, 2 jogurty greckie z waniliową odżywką i truskawkami oraz bułkę z nutellą i masłem orzechowym. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 24 czerwca 2017 Opublikowano 24 czerwca 2017 Pol kilo ribeye stejka srednio wysmazonego, z maslem czosnkowym i frytkami. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 24 czerwca 2017 Opublikowano 24 czerwca 2017 Myslalem, ze wyjdzie ze 300g jak kroił, ale położył na wagę i Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 25 czerwca 2017 Opublikowano 25 czerwca 2017 Pierś z kurczaka podsmażona w ziolach, a potem uduszona w sosie z passaty b5 pomidorowej, szpinaku i cebuli z dodatkiem tabasco, żeby potem zbyt gładko na kiblu nie było. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 30 czerwca 2017 Opublikowano 30 czerwca 2017 Na ryneczku pojawiły się kurki, więc tagia z kurczakiem i kurkami w sosie śmietanowym siadła Cytuj
Bjały 2 951 Opublikowano 30 czerwca 2017 Opublikowano 30 czerwca 2017 Grzybów nie cierpie ale kurki to pyszne som :antonio: Taka np carbobara z kurkami <3 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 30 czerwca 2017 Opublikowano 30 czerwca 2017 kurki w śmietanie ze śwież bułeczką, również nie uznaje grzybów, ale kurki to rozpie,rdol robią. Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 30 czerwca 2017 Opublikowano 30 czerwca 2017 Co wy macie do grzybow? Nie smakuja czy psychologiczny strach przed zjedzeniem trujaka? Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 30 czerwca 2017 Opublikowano 30 czerwca 2017 Dużo pierwszego, trochę drugiego. Pieczarki w zapiekance spoko, krem pieczarkowy spoko, ale tak zeby ugryzc pieczare, albo innego borowika, no brzydzi mnie. I śmierdzi to to 1 Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 30 czerwca 2017 Opublikowano 30 czerwca 2017 Eee, przeca zapach grzyba, zwlaszcza borowika, to jest cos pieknego. A w sumie to nie wiem czy jedzenie surowych grzybow to dobry pomysl i czy ktos to praktykuje (chociaz kiedys u babci na wsi sasiadka robila kanapki z krojona pieczarka, ale to pewnie folklor). Najwieksze walory smakowe prezentuja grzyby po obrobce termicznej. Chyba, ze tarta trufla, ale to doslownie kilka malych scinek. Niedlugo sezon na lazenie po lesie. Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 30 czerwca 2017 Opublikowano 30 czerwca 2017 Najlepsze rydze na maśle. Z innej beczki. Frytki z fasolki szparagowej żółtej dziś zrobiłem. Za(pipi)ioza. Normalne wysiadają. Jedynie te z batata ciut lepsze. Cytuj
Rudiok 3 371 Opublikowano 30 czerwca 2017 Opublikowano 30 czerwca 2017 Frytki z fasolki szparagowej żółtej dziś zrobiłem. Że ku.wa co?? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.