Plugawy 3 620 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 O właśnie gdzie kupić karmelowy popcorn? Ostatnio jadłem w Multikinie, ale w sklepach nie mają :/ Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 769 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 (edytowane) W Tesco. Edytowane 7 Sierpnia 2017 przez sprite 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 215 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zróbcie sobie w domu, smak nie do pobicia i przynajmniej wiesz co jesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Ludzie tu odchodzą od zmysłów, a Lucek wsiąkł. No niestety u Niemca sklepy zamknięte w niedziele, więc najwcześniej jutro kupimy :( Jadłeś już?????? Cały dzień oczekiwanie na recenzję kulinarną i nic. :( Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 620 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zróbcie sobie w domu, smak nie do pobicia i przynajmniej wiesz co jesz. Nie chce mi sie za bardzo z tym grzebac w domu. Mam swiadomosc, ze znajde tam tluszcz palmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 215 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zróbcie sobie w domu, smak nie do pobicia i przynajmniej wiesz co jesz. Nie chce mi sie za bardzo z tym grzebac w domu. Mam swiadomosc, ze znajde tam tluszcz palmowy. Ale to tak proste, że aż ci będzie głupio jak zrobisz. Bierzesz 3/4 szklanki cukru, 3/4 szklanki wody i do gara, zasada nr 1 jest taka, żeby tego W OGÓLE PODCZAS GOTOWANIA NIE MIESZAĆ bo się nam skrystalizuje. Włączasz ogień na full i czekasz aż się zagotuje, następnie zmniejszasz ogień na średni i czekasz aż nabierze ładnego bursztynowego koloru i zacznie ładnie pachnieć, wtedy zdejmujesz z ognia, wrzucasz trochę masła, szczyptę soli i łyżeczkę sody. Mieszasz wszystko aż będzie miało ładny kremowy kolor, wsypujesz popcorn i obtaczasz w karmelu (uwaga bo jest kur.ewsko gorące), po czym wykładasz np na blachę do zastygnięcia. Łącznie może 10 minut roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 449 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zróbcie sobie w domu, smak nie do pobicia i przynajmniej wiesz co jesz. Nie chce mi sie za bardzo z tym grzebac w domu. Mam swiadomosc, ze znajde tam tluszcz palmowy. Są już Popcorny do mikrofali bez soli i jakiegokolwiek tłuszczu, takie wiórowe trochę. Najlepiej i tak ziarna na patelnię rzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 449 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Makaron kukurydziany, do tego podsmażone krewetki z papryką, cebulą, pomidorem zwykłym i suchym suszonym, szczypiorkiem i serem kozim, do tego oliwa chilli, zioła toskańskie i wędzona papryka. Coś pięknego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Stillo116 94 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Kurczak z marchewką, papryką, cebulą, imbirem, ogórkiem zakropiony sosem sojowym i zagotowany w sosie chilli słodko kwaśnym... i ryż do tego. Po niby chińsku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
Marcin2826 1 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 CHICKEN BIRYANI: (kurczak pieczony z warzywami, ryżem i indyjskimi przyprawami) wypala wnętrzności, ale jedno musze przyznać dawno nie jadłem cos tak dobrego :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 756 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 smażony camembert z borówkami :banderi: Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zrobiłem sobie burgera a potem arbuzik. Zaraz idę pobiegać i piwka wpadną ze szwagrem :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Pierś z kurczaka w klasycznej panierce, młode ziemniaczki z koperkiem, kapusta zasmażana i mizeria Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 256 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Kilka borówek hamerykańskich. No i do tego zapijam sobie kawką Nescafe Creme Sensazione... Drugi raz ją kupiłem i więcej nie zamierzam. Co mi z tej pianki, jak smak do du.py? Lubię sobie czasem strzelić kawkę rozpuszczalną z mlekiem i cukrem, ale to w ogóle nie przypomina "kawy rozpuszczalnej". Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zdrowo i hipstersko jak pan bóg przykazał. Spód kalafiorowo-parmezanowy, na wierzchu sos, mozzarella, szynka parmeńska, cebula i rukola. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 756 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Lo s(pipi)esyn Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 064 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 (edytowane) o jasny chuj ale bym jadł Edytowane 13 Sierpnia 2017 przez MaZZeo Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 522 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 jajecznica z boczkiem i kurkami Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 902 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Kurki prosto z lasu, smażone na maśle wraz z kielbaska polską wedzona Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 449 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Kurki to jedyne grzyby, które mi smakują. Dawno nie jadłem, a z taką jajecznicą i kiełbą to bym zjadł. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 256 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Kurki są takie delikatne i aromatyczne. A prawdziwki z sosem i ziemniakami smakują jak ślimaki z ziemniakami :/ ta konsystencja... Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 902 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Ale jak pachną :) W calej kuchni się rozchodzilo. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 536 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 (edytowane) wlasnie wpyerdalam tego pyerdolonego banderasa pizza na spodzie z tartej mozzarelli szyneczka wędzona, pomidorki koktajlowe, ogorki kiszone, czerwona cebula sos z koncentratu, soli, cukru i oregano co miałem pod ręką to wrzuciłem Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez maciucha Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 256 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Czyli wrzuciłeś ser na patelnie i do tego różne rzeczy? Ładna bomba kaloryczna. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 902 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Ale nie posypał serem z gory więc spox Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.