Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie tu odchodzą od zmysłów, a Lucek wsiąkł.

No niestety u Niemca sklepy zamknięte w niedziele, więc najwcześniej jutro kupimy :(

Jadłeś już?????? Cały dzień oczekiwanie na recenzję kulinarną i nic. :(

Opublikowano

Zróbcie sobie w domu, smak nie do pobicia i przynajmniej wiesz co jesz.

Nie chce mi sie za bardzo z tym grzebac w domu. Mam swiadomosc, ze znajde tam tluszcz palmowy.

Ale to tak proste, że aż ci będzie głupio jak zrobisz. Bierzesz 3/4 szklanki cukru, 3/4 szklanki wody i do gara, zasada nr 1 jest taka, żeby tego W OGÓLE PODCZAS GOTOWANIA NIE MIESZAĆ bo się nam skrystalizuje. Włączasz ogień na full i czekasz aż się zagotuje, następnie zmniejszasz ogień na średni i czekasz aż nabierze ładnego bursztynowego koloru i zacznie ładnie pachnieć, wtedy zdejmujesz z ognia, wrzucasz trochę masła, szczyptę soli i łyżeczkę sody. Mieszasz wszystko aż będzie miało ładny kremowy kolor, wsypujesz popcorn i obtaczasz w karmelu (uwaga bo jest kur.ewsko gorące), po czym wykładasz np na blachę do zastygnięcia. Łącznie może 10 minut roboty.

Opublikowano

Zróbcie sobie w domu, smak nie do pobicia i przynajmniej wiesz co jesz.

Nie chce mi sie za bardzo z tym grzebac w domu. Mam swiadomosc, ze znajde tam tluszcz palmowy.

Są już Popcorny do mikrofali bez soli i jakiegokolwiek tłuszczu, takie wiórowe trochę. Najlepiej i tak ziarna na patelnię rzucić.

Opublikowano

Makaron kukurydziany, do tego podsmażone krewetki z papryką, cebulą, pomidorem zwykłym i suchym suszonym, szczypiorkiem i serem kozim, do tego oliwa chilli, zioła toskańskie i wędzona papryka. Coś pięknego.

Opublikowano

Pierś z kurczaka w klasycznej panierce, młode ziemniaczki z koperkiem, kapusta zasmażana i mizeria :fsg:

Opublikowano

Kilka borówek hamerykańskich. No i do tego zapijam sobie kawką Nescafe Creme Sensazione... Drugi raz ją kupiłem i więcej nie zamierzam. Co mi z tej pianki, jak smak do du.py?

Lubię sobie czasem strzelić kawkę rozpuszczalną z mlekiem i cukrem, ale to w ogóle nie przypomina "kawy rozpuszczalnej".

Opublikowano (edytowane)

yDeTYLt.jpg

wlasnie wpyerdalam tego pyerdolonego banderasa

pizza na spodzie z tartej mozzarelli 

szyneczka wędzona, pomidorki koktajlowe, ogorki kiszone, czerwona cebula

sos z koncentratu, soli, cukru i oregano

co miałem pod ręką to wrzuciłem

:banderas:

Edytowane przez maciucha